iMac - Nekaj vprašanj | |||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Tudi sam sem kupil iMaca. In SLO tipkovnice nisem dobil zraven. Kao da jo ne dobiš zraven nobenega novega iMaca. Nevem zakaj so se odločli za to naši trgovci. Ampak tako je bilo v mojem primeru. |
|||||||
![]() |
|||||||
Na računu je napisana cena imaca in tipkovnice posebej, vendar če to seštejem, je cena taka kot piše na njihovi stran za iMaca. Govorim za novega iMaca - sicer pa je debata okoli tega že potekala nekje na forumu, če se prav spomnem |
|||||||
![]() |
|||||||
Izjema je E.P.L. ... pa iStyle ... drugje jo moras posebej narocit... Odgovor FMCja glede tega je tak, da se lahko vsak sam odloci, kaksno tipkovnico zeli zraven (zicno, brezzicno, SLO, ENG,...) ... Miska (zicna mighty mouse) pa je vedno zraven... Zato je ob nakupu treba vedno vprasat, ce je zraven... ker je mogoce nekje, kjer je tipkovnica ze v ceni, lahko skupaj sistem potem cenejsi... (zicna tipkovnica stane se dobrih 50€) ... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Mislim,d a je razlog bolj ta, da lahko oglasujejo nizjo ceno... in ce na hitro pogledas, je recimo par 10€ ceneje kot pri drugem prodajalcu, ki pa ima tipkovnico ze vkljuceno... Na koncu pa vidis, da si za manj denarja tudi dobil manj... ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
to je nateg! Ker Apple navaja v specifikacijah da je tipkovnica zraven oz. da je iz škatel ready. In tej naši prodajalci so, hočeš nočeš uradni Apple prodajalci (retail store) , saj imajo 'blagoslov' od Apple uvoznika, ne? ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Sem pa takoj klical in so rekli da tipkovnice pridejo posebej hehe No sej pol so mi jo dali brez dodatnih stroškov ![]() Je pa zanimivo ja... zdelo se mi je kot da je bila vzeta iz škatle... pa sem preveril vse pečate ob odpiranju in so se mi zdeli ok... |
|||||||
![]() |
|||||||
Mah Stiv Džobs naj gre mal v tri lepe s tem svojim pesnjenjem. Naj raje ven daje dober hardver in softver, ker to kar se dogaja v zadnjem času je totalen šit - vse dobro sicer zamišljeno ampak prezgodaj lansirano, hroščavo in ko pritiskajo roki skrajno nedobrodošlo. Po maksimi da se računalnik kupuje takrat ko se ga potrebuje je pri applu težko kupovati ker si prisiljen čakati vsaj nekaj popravkov prve revizije da lahko kupiš uporaben izdelek - če pa MORAŠ kupiti v določenem trenutku pa vstopaš v svet muk. iMac je ravno dober primer. Ok je lep srebrn in če se ne spuščam preveč v vprašanja dizajna in konsistentnosti tega skozi vse applove izdelke še vedno ostaja velika zamera pri ekranih: Zakaj so barabe dali v srebrne iMace cenejše in slabše ekrane kot so bili v zadnji seriji belih iMacov oziroma mi niso vsaj dali možnosti da si izberem boljšega in dražjega če tako hočem?! Naslednja zamera je šipa ki prekriva lcd na iMacu: mene osebno ne moti preveč odboj - zaenkrat. Ne vem kaj bo poleti, ko bo sonce že med delovnim časom doseglo steno za menoj. Po eni strani je fino ker se steklo, ki ekran prekriva lažje očisti, ko ti kaka stranka šari s kulijem po ekranu - ekran je varno oddaljen od zaščitne površine in gladko površino se lepo očisti. Ampak če se uporabi tako reflektivno površino bi jo vsaj tretirali s kakim antirefleksnim premazom kot to delajo pri nekaterih plazma zaslonih. Upam da ne bo vse skupaj slabo uporabno ko bo svetloba v prostoru močnejša. |
|||||||
![]() |
|||||||
Na MacBook-u v službi pa uporabljam BT tipkovnico Logitech diNovo in miško MX Revolution in sem tudi zelo zadovoljen (to sem preklopil kar iz prej priključenega HP notesnika). Tako, da pri nas ni tipkovnic je po moje stvar naročila uvoznika - in s tem uspejo nekako držat ceno s tujino. Pa še to: ko sem Italijanu rekel, da bi plačal kar s službeno kartico je rekel da ne bo šlo ker potem izgubi skoraj ves zaslužek (vse ostale na Apple artikle v trgovini pa komot kupiš z kartico). LP |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ampak ponavadi je tako, da ce placas z gotovino imas popust.... s kartico pa popust odpade... |
|||||||
![]() |
|||||||
LP ps: pri nas bi ga dobil šele prejšnji teden - se pravi dobra 2 meseca... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() V LJ imajo mace kje? Big bang giga (bof) jih ima? Norman vem, da jih ima. Še kaj drugega? Rabim pa nekje kjer imajo možnost plačila na obroke - big bang in norman imata dobre možnosti. Kako pa je z dobavljivostjo osnovnega 20" 2.0 modela? Saj bi vzel 2.4 ampak cena mi ni všeč - pa tudi zmogljivosti ne rabim pretirano. Leopard pa je pri novih modelih vedno poleg sedaj? Vsaj moral bi bit - sprašujem zato, ker na bof.si je naveden še tiger. |
|||||||
![]() |
|||||||
Ko sem prišel 2 meseca nazaj v trgovino sem ga rezerviral in čez 2dni prišel z kartico, ker sem vze na 10 obrokov. Zraven sem dobil žično tipkovnico in mogočno miško, Leoparda in vse kar paše zraven. Kar se tiče Appla bom vedno zašel v to trgovino... Pa še cenik: http://www.istyle.si/datoteke/apple_cenik.pdf |
|||||||
![]() |
|||||||
E.P.L. ima na strani se vedno obvestilo, da bo januarski cenik objavljen v kratkem... pa je tu ze skoraj februar ![]() http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem! |
|||||||
![]() |
|||||||
Nočejo objavit, ker pol lahk njihove cene primerjamo z drugimi trgovci ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
A ni ravno to smisel objave cenikov? :twisted: ![]() ![]() OK... ce bi imeli vsaj napisano, kaj je na zalogi... pa tudi tega ni ![]() Podobno je kot z mailimi oglasi na bolhi ali kjerkoli... Taki oglasi, ki so brez vsaj priblizne cene, mene osebno sploh ne zanimajo ![]() Tudi prej dan link na cenik podjetja iStyle je nepopoln... Na spletni strani namrec pise tole: "Apple cenik Cenik vsebuje namizne in prenosne računalnike, prenosne predvajalnike, delovne postaje, zaslone, programsko opremo, dodatke Mac+iPod ter plačilne pogoje" v ceniku pa so zgolj iMaci, iBooki, MAC PROji in iPodi... ne duha ne sluha o programski opremi, dodatkih za MAC+iPod,... |
|||||||
![]() |
|||||||
LP |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |