Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
iMac - Nekaj vprašanj
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 20.01.2008 22:28:17
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri iMacu je tipkovnica vedno zraven... Prav tako tudi miska. Nevem od kod ideje, da tipkovnice ni. Sam sem kupoval pri epl in je bila zraven, enako kot pri cancom-u.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 20.01.2008 22:53:54
haroker je napisal/a:
Pri iMacu je tipkovnica vedno zraven... Prav tako tudi miska. Nevem od kod ideje, da tipkovnice ni. Sam sem kupoval pri epl in je bila zraven, enako kot pri cancom-u.

Tudi sam sem kupil iMaca. In SLO tipkovnice nisem dobil zraven. Kao da jo ne dobiš zraven nobenega novega iMaca. Nevem zakaj so se odločli za to naši trgovci. Ampak tako je bilo v mojem primeru.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 20.01.2008 23:16:56
Pri FMCju vem da ni zraven tipkovnice(kupil prijatelj). Ko sem pa js kupil pri iStyle sem jo dobil zraven.

Na računu je napisana cena imaca in tipkovnice posebej, vendar če to seštejem, je cena taka kot piše na njihovi stran za iMaca.

Govorim za novega iMaca - sicer pa je debata okoli tega že potekala nekje na forumu, če se prav spomnem
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 21.01.2008 07:41:15
Tipkovnica je v osnovnem kompletu zraven...Celo v skatli je prostor rezetrviran zanjo... Le nasi trgovci jo prodajajo posebej...

Izjema je E.P.L. ... pa iStyle ... drugje jo moras posebej narocit...

Odgovor FMCja glede tega je tak, da se lahko vsak sam odloci, kaksno tipkovnico zeli zraven (zicno, brezzicno, SLO, ENG,...) ...

Miska (zicna mighty mouse) pa je vedno zraven...

Zato je ob nakupu treba vedno vprasat, ce je zraven... ker je mogoce nekje, kjer je tipkovnica ze v ceni, lahko skupaj sistem potem cenejsi... (zicna tipkovnica stane se dobrih 50€) ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 21.01.2008 09:34:02
Samo zato prodajajo posebej, da gre še kaj v njihov žep Sad
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 21.01.2008 10:16:34
scratintosh je napisal/a:

Mislim,d a je razlog bolj ta, da lahko oglasujejo nizjo ceno... in ce na hitro pogledas, je recimo par 10€ ceneje kot pri drugem prodajalcu, ki pa ima tipkovnico ze vkljuceno...

Na koncu pa vidis, da si za manj denarja tudi dobil manj... Rolling Eyes

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Obala, tam kjer je morje :)
Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 21.01.2008 10:37:03
Jest je napisal/a:

Mislim,d a je razlog bolj ta, da lahko oglasujejo nizjo ceno... in ce na hitro pogledas, je recimo par 10€ ceneje kot pri drugem prodajalcu, ki pa ima tipkovnico ze vkljuceno...

Na koncu pa vidis, da si za manj denarja tudi dobil manj... Rolling Eyes

to je nateg! Ker Apple navaja v specifikacijah da je tipkovnica zraven oz. da je iz škatel ready. In tej naši prodajalci so, hočeš nočeš uradni Apple prodajalci (retail store) , saj imajo 'blagoslov' od Apple uvoznika, ne? Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 21.01.2008 11:32:27
Ni apple kriv, da nasi trgovci delajo po svoje Tipkovnica mora biti v paketu, to je osnova in trgovci ki delajo po svoje bi po jaj... Very Happy
Jablanator

Jablanator

Kraj: Sežana
Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 21.01.2008 11:54:18
Js sem nabavil iMaca v bigbangu in tud ni blo tipkovnice zraven... seveda tega nisem videl v trgovini.
Sem pa takoj klical in so rekli da tipkovnice pridejo posebej hehe
No sej pol so mi jo dali brez dodatnih stroškov Smile
Je pa zanimivo ja... zdelo se mi je kot da je bila vzeta iz škatle... pa sem preveril vse pečate ob odpiranju in so se mi zdeli ok...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 27.01.2008 20:56:14
Lao je napisal/a:
roli je napisal/a:

Samo zaslon me pra res skrbi!

Naj te ne skrbi!

Jaz imam iMaca 20", in sem bil "blown away"(tko k steve reče), ko sem videl ekran.

Kupil sem ga pri FMC v iStore. Pa so mi tam tud rekl, če bo kaj narobe z ekranom, da ga lahko zamenjam. (v roku enga tedna)

Mah Stiv Džobs naj gre mal v tri lepe s tem svojim pesnjenjem. Naj raje ven daje dober hardver in softver, ker to kar se dogaja v zadnjem času je totalen šit - vse dobro sicer zamišljeno ampak prezgodaj lansirano, hroščavo in ko pritiskajo roki skrajno nedobrodošlo. Po maksimi da se računalnik kupuje takrat ko se ga potrebuje je pri applu težko kupovati ker si prisiljen čakati vsaj nekaj popravkov prve revizije da lahko kupiš uporaben izdelek - če pa MORAŠ kupiti v določenem trenutku pa vstopaš v svet muk.
iMac je ravno dober primer. Ok je lep srebrn in če se ne spuščam preveč v vprašanja dizajna in konsistentnosti tega skozi vse applove izdelke še vedno ostaja velika zamera pri ekranih: Zakaj so barabe dali v srebrne iMace cenejše in slabše ekrane kot so bili v zadnji seriji belih iMacov oziroma mi niso vsaj dali možnosti da si izberem boljšega in dražjega če tako hočem?! Naslednja zamera je šipa ki prekriva lcd na iMacu: mene osebno ne moti preveč odboj - zaenkrat. Ne vem kaj bo poleti, ko bo sonce že med delovnim časom doseglo steno za menoj. Po eni strani je fino ker se steklo, ki ekran prekriva lažje očisti, ko ti kaka stranka šari s kulijem po ekranu - ekran je varno oddaljen od zaščitne površine in gladko površino se lepo očisti. Ampak če se uporabi tako reflektivno površino bi jo vsaj tretirali s kakim antirefleksnim premazom kot to delajo pri nekaterih plazma zaslonih. Upam da ne bo vse skupaj slabo uporabno ko bo svetloba v prostoru močnejša.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 27.01.2008 21:10:24
Ker bi moral iMac-a 24" čakat pri nas preveč časa sem ga kupil kar v Italiji. In tam je bila noter tipkovnica in miška (seveda ITA verzija). Tipkovnica je sicer v redu sama miška pa ne zasluži resne obravnave. Tako sem se odločil in vzel Logitechov komplet S530 in sem kar zadovoljen.
Na MacBook-u v službi pa uporabljam BT tipkovnico Logitech diNovo in miško MX Revolution in sem tudi zelo zadovoljen (to sem preklopil kar iz prej priključenega HP notesnika).

Tako, da pri nas ni tipkovnic je po moje stvar naročila uvoznika - in s tem uspejo nekako držat ceno s tujino.

Pa še to: ko sem Italijanu rekel, da bi plačal kar s službeno kartico je rekel da ne bo šlo ker potem izgubi skoraj ves zaslužek (vse ostale na Apple artikle v trgovini pa komot kupiš z kartico).
LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 28.01.2008 07:34:07
Je****. Če se ti odločiš, da boš plačal s kartico...potem mora on to vzet. Ne pa, da muti o zaslužku.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 28.01.2008 08:38:13
Je****. Če se ti odločiš, da boš plačal s kartico...potem mora on to vzet. Ne pa, da muti o zaslužku.

Ampak ponavadi je tako, da ce placas z gotovino imas popust.... s kartico pa popust odpade...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 28.01.2008 13:54:55
Ne so pač rekli da za Apple robo kartica ne velja (vzemi ali pusti). No potem sem pač plačal preko banek in naslednji dan dvignil robo (preko firme s SWIFT potrdilom).
LP
ps: pri nas bi ga dobil šele prejšnji teden - se pravi dobra 2 meseca...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 28.01.2008 22:16:20
Jaz pa še čakam na februar in dan nakupa Very Happy !

V LJ imajo mace kje? Big bang giga (bof) jih ima? Norman vem, da jih ima. Še kaj drugega? Rabim pa nekje kjer imajo možnost plačila na obroke - big bang in norman imata dobre možnosti. Kako pa je z dobavljivostjo osnovnega 20" 2.0 modela? Saj bi vzel 2.4 ampak cena mi ni všeč - pa tudi zmogljivosti ne rabim pretirano.

Leopard pa je pri novih modelih vedno poleg sedaj? Vsaj moral bi bit - sprašujem zato, ker na bof.si je naveden še tiger.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Domžale
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 28.01.2008 22:57:00
Jst sem svojega nabavil v iStyle na Gosposvetski v Ljubljani.

Ko sem prišel 2 meseca nazaj v trgovino sem ga rezerviral in čez 2dni prišel z kartico, ker sem vze na 10 obrokov.

Zraven sem dobil žično tipkovnico in mogočno miško, Leoparda in vse kar paše zraven.

Kar se tiče Appla bom vedno zašel v to trgovino...

Pa še cenik:
http://www.istyle.si/datoteke/apple_cenik.pdf
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 29.01.2008 07:56:28
Glede cenikov za Apple...

E.P.L. ima na strani se vedno obvestilo, da bo januarski cenik objavljen v kratkem... pa je tu ze skoraj februar Rolling Eyes

http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem!

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 29.01.2008 08:52:46
Jest je napisal/a:

E.P.L. ima na strani se vedno obvestilo, da bo januarski cenik objavljen v kratkem... pa je tu ze skoraj februar Rolling Eyes

http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem!

Nočejo objavit, ker pol lahk njihove cene primerjamo z drugimi trgovci Very Happy
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 29.01.2008 08:59:06
MitjaP je napisal/a:
Jest je napisal/a:

Nočejo objavit, ker pol lahk njihove cene primerjamo z drugimi trgovci Very Happy

A ni ravno to smisel objave cenikov? :twisted: Cool ... drugace je vseeno, ce spletno stran zaprejo... ker splosne informacije o izdelkih se da najti povsod drugje Smile ...

OK... ce bi imeli vsaj napisano, kaj je na zalogi... pa tudi tega ni Rolling Eyes ...

Podobno je kot z mailimi oglasi na bolhi ali kjerkoli... Taki oglasi, ki so brez vsaj priblizne cene, mene osebno sploh ne zanimajo Smile

Tudi prej dan link na cenik podjetja iStyle je nepopoln...
Na spletni strani namrec pise tole: "Apple cenik
Cenik vsebuje namizne in prenosne računalnike, prenosne predvajalnike, delovne postaje, zaslone, programsko opremo, dodatke Mac+iPod ter plačilne pogoje"

v ceniku pa so zgolj iMaci, iBooki, MAC PROji in iPodi... ne duha ne sluha o programski opremi, dodatkih za MAC+iPod,...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 29.01.2008 20:24:30
Včeraj sem govoril z EPL in so mi rekli da bo cenik v kakšnem dnevu zunaj.
LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani