iMac - Nekaj vprašanj
|
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 20.01.2008 22:28:17 |
|
Pri iMacu je tipkovnica vedno zraven... Prav tako tudi miska. Nevem od kod ideje, da tipkovnice ni. Sam sem kupoval pri epl in je bila zraven, enako kot pri cancom-u.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 20.01.2008 22:53:54 |
|
haroker je napisal/a: | Pri iMacu je tipkovnica vedno zraven... Prav tako tudi miska. Nevem od kod ideje, da tipkovnice ni. Sam sem kupoval pri epl in je bila zraven, enako kot pri cancom-u. |
Tudi sam sem kupil iMaca. In SLO tipkovnice nisem dobil zraven. Kao da jo ne dobiš zraven nobenega novega iMaca. Nevem zakaj so se odločli za to naši trgovci. Ampak tako je bilo v mojem primeru.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 20.01.2008 23:16:56 |
|
Pri FMCju vem da ni zraven tipkovnice(kupil prijatelj). Ko sem pa js kupil pri iStyle sem jo dobil zraven.
Na računu je napisana cena imaca in tipkovnice posebej, vendar če to seštejem, je cena taka kot piše na njihovi stran za iMaca.
Govorim za novega iMaca - sicer pa je debata okoli tega že potekala nekje na forumu, če se prav spomnem
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 21.01.2008 07:41:15 |
|
Tipkovnica je v osnovnem kompletu zraven...Celo v skatli je prostor rezetrviran zanjo... Le nasi trgovci jo prodajajo posebej...
Izjema je E.P.L. ... pa iStyle ... drugje jo moras posebej narocit...
Odgovor FMCja glede tega je tak, da se lahko vsak sam odloci, kaksno tipkovnico zeli zraven (zicno, brezzicno, SLO, ENG,...) ...
Miska (zicna mighty mouse) pa je vedno zraven...
Zato je ob nakupu treba vedno vprasat, ce je zraven... ker je mogoce nekje, kjer je tipkovnica ze v ceni, lahko skupaj sistem potem cenejsi... (zicna tipkovnica stane se dobrih 50€) ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 21.01.2008 09:34:02 |
|
Samo zato prodajajo posebej, da gre še kaj v njihov žep 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 21.01.2008 10:16:34 |
|
scratintosh je napisal/a: | Samo zato prodajajo posebej, da gre še kaj v njihov žep  |
Mislim,d a je razlog bolj ta, da lahko oglasujejo nizjo ceno... in ce na hitro pogledas, je recimo par 10€ ceneje kot pri drugem prodajalcu, ki pa ima tipkovnico ze vkljuceno...
Na koncu pa vidis, da si za manj denarja tudi dobil manj... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Obala, tam kjer je morje :) |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 21.01.2008 10:37:03 |
|
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 21.01.2008 11:32:27 |
|
Ni apple kriv, da nasi trgovci delajo po svoje Tipkovnica mora biti v paketu, to je osnova in trgovci ki delajo po svoje bi po jaj... 
|
 |
Jablanator
Kraj: Sežana |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 21.01.2008 11:54:18 |
|
Js sem nabavil iMaca v bigbangu in tud ni blo tipkovnice zraven... seveda tega nisem videl v trgovini.
Sem pa takoj klical in so rekli da tipkovnice pridejo posebej hehe
No sej pol so mi jo dali brez dodatnih stroškov
Je pa zanimivo ja... zdelo se mi je kot da je bila vzeta iz škatle... pa sem preveril vse pečate ob odpiranju in so se mi zdeli ok...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 27.01.2008 20:56:14 |
|
Lao je napisal/a: | roli je napisal/a: |
Samo zaslon me pra res skrbi! |
Naj te ne skrbi!
Jaz imam iMaca 20", in sem bil "blown away"(tko k steve reče), ko sem videl ekran.
Kupil sem ga pri FMC v iStore. Pa so mi tam tud rekl, če bo kaj narobe z ekranom, da ga lahko zamenjam. (v roku enga tedna) |
Mah Stiv Džobs naj gre mal v tri lepe s tem svojim pesnjenjem. Naj raje ven daje dober hardver in softver, ker to kar se dogaja v zadnjem času je totalen šit - vse dobro sicer zamišljeno ampak prezgodaj lansirano, hroščavo in ko pritiskajo roki skrajno nedobrodošlo. Po maksimi da se računalnik kupuje takrat ko se ga potrebuje je pri applu težko kupovati ker si prisiljen čakati vsaj nekaj popravkov prve revizije da lahko kupiš uporaben izdelek - če pa MORAŠ kupiti v določenem trenutku pa vstopaš v svet muk.
iMac je ravno dober primer. Ok je lep srebrn in če se ne spuščam preveč v vprašanja dizajna in konsistentnosti tega skozi vse applove izdelke še vedno ostaja velika zamera pri ekranih: Zakaj so barabe dali v srebrne iMace cenejše in slabše ekrane kot so bili v zadnji seriji belih iMacov oziroma mi niso vsaj dali možnosti da si izberem boljšega in dražjega če tako hočem?! Naslednja zamera je šipa ki prekriva lcd na iMacu: mene osebno ne moti preveč odboj - zaenkrat. Ne vem kaj bo poleti, ko bo sonce že med delovnim časom doseglo steno za menoj. Po eni strani je fino ker se steklo, ki ekran prekriva lažje očisti, ko ti kaka stranka šari s kulijem po ekranu - ekran je varno oddaljen od zaščitne površine in gladko površino se lepo očisti. Ampak če se uporabi tako reflektivno površino bi jo vsaj tretirali s kakim antirefleksnim premazom kot to delajo pri nekaterih plazma zaslonih. Upam da ne bo vse skupaj slabo uporabno ko bo svetloba v prostoru močnejša.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 27.01.2008 21:10:24 |
|
Ker bi moral iMac-a 24" čakat pri nas preveč časa sem ga kupil kar v Italiji. In tam je bila noter tipkovnica in miška (seveda ITA verzija). Tipkovnica je sicer v redu sama miška pa ne zasluži resne obravnave. Tako sem se odločil in vzel Logitechov komplet S530 in sem kar zadovoljen.
Na MacBook-u v službi pa uporabljam BT tipkovnico Logitech diNovo in miško MX Revolution in sem tudi zelo zadovoljen (to sem preklopil kar iz prej priključenega HP notesnika).
Tako, da pri nas ni tipkovnic je po moje stvar naročila uvoznika - in s tem uspejo nekako držat ceno s tujino.
Pa še to: ko sem Italijanu rekel, da bi plačal kar s službeno kartico je rekel da ne bo šlo ker potem izgubi skoraj ves zaslužek (vse ostale na Apple artikle v trgovini pa komot kupiš z kartico).
LP
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 28.01.2008 07:34:07 |
|
Je****. Če se ti odločiš, da boš plačal s kartico...potem mora on to vzet. Ne pa, da muti o zaslužku.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 28.01.2008 08:38:13 |
|
scratintosh je napisal/a: | Je****. Če se ti odločiš, da boš plačal s kartico...potem mora on to vzet. Ne pa, da muti o zaslužku. |
Ampak ponavadi je tako, da ce placas z gotovino imas popust.... s kartico pa popust odpade...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 28.01.2008 13:54:55 |
|
Ne so pač rekli da za Apple robo kartica ne velja (vzemi ali pusti). No potem sem pač plačal preko banek in naslednji dan dvignil robo (preko firme s SWIFT potrdilom).
LP
ps: pri nas bi ga dobil šele prejšnji teden - se pravi dobra 2 meseca...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 28.01.2008 22:16:20 |
|
Jaz pa še čakam na februar in dan nakupa  !
V LJ imajo mace kje? Big bang giga (bof) jih ima? Norman vem, da jih ima. Še kaj drugega? Rabim pa nekje kjer imajo možnost plačila na obroke - big bang in norman imata dobre možnosti. Kako pa je z dobavljivostjo osnovnega 20" 2.0 modela? Saj bi vzel 2.4 ampak cena mi ni všeč - pa tudi zmogljivosti ne rabim pretirano.
Leopard pa je pri novih modelih vedno poleg sedaj? Vsaj moral bi bit - sprašujem zato, ker na bof.si je naveden še tiger.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 28.01.2008 22:57:00 |
|
Jst sem svojega nabavil v iStyle na Gosposvetski v Ljubljani.
Ko sem prišel 2 meseca nazaj v trgovino sem ga rezerviral in čez 2dni prišel z kartico, ker sem vze na 10 obrokov.
Zraven sem dobil žično tipkovnico in mogočno miško, Leoparda in vse kar paše zraven.
Kar se tiče Appla bom vedno zašel v to trgovino...
Pa še cenik:
http://www.istyle.si/datoteke/apple_cenik.pdf
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 29.01.2008 07:56:28 |
|
Glede cenikov za Apple...
E.P.L. ima na strani se vedno obvestilo, da bo januarski cenik objavljen v kratkem... pa je tu ze skoraj februar
http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem!
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 29.01.2008 08:52:46 |
|
Jest je napisal/a: | Glede cenikov za Apple...
E.P.L. ima na strani se vedno obvestilo, da bo januarski cenik objavljen v kratkem... pa je tu ze skoraj februar
http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem! |
Nočejo objavit, ker pol lahk njihove cene primerjamo z drugimi trgovci 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 29.01.2008 08:59:06 |
|
MitjaP je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Glede cenikov za Apple...
http://www.epl.si/datoteke/cenik/apple.html >> Cenik za mesec Januar bo objavljen v kratkem! |
Nočejo objavit, ker pol lahk njihove cene primerjamo z drugimi trgovci  |
A ni ravno to smisel objave cenikov? :twisted:  ... drugace je vseeno, ce spletno stran zaprejo... ker splosne informacije o izdelkih se da najti povsod drugje  ...
OK... ce bi imeli vsaj napisano, kaj je na zalogi... pa tudi tega ni  ...
Podobno je kot z mailimi oglasi na bolhi ali kjerkoli... Taki oglasi, ki so brez vsaj priblizne cene, mene osebno sploh ne zanimajo
Tudi prej dan link na cenik podjetja iStyle je nepopoln...
Na spletni strani namrec pise tole: "Apple cenik
Cenik vsebuje namizne in prenosne računalnike, prenosne predvajalnike, delovne postaje, zaslone, programsko opremo, dodatke Mac+iPod ter plačilne pogoje"
v ceniku pa so zgolj iMaci, iBooki, MAC PROji in iPodi... ne duha ne sluha o programski opremi, dodatkih za MAC+iPod,...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 29.01.2008 20:24:30 |
|
Včeraj sem govoril z EPL in so mi rekli da bo cenik v kakšnem dnevu zunaj.
LP
|
 |