Jabuk
iPhone 3gs - pomoc
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.10.2009 20:07:42
iPhone 3gs - pomoc
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vceraj sem kupil iphona 3gs v ljubljani - world trade center - kommdata. Prodajalec me je opozoril naj ne updejtam softwera saj se bo telefon zaklenil in garancija ne velja več. Prišel se domov, ga priklopil na PC , zagnal itunse..
Po nasvetu prijateljev sem se najprej lotil jailbreaka.. Uporabil sem program blackra1in, ko je napisalo jealbreak suceesful (al neki) sem pritisnil ohme button saj sem mislil da je prenos koncal in lahko iphona zdaj uporabljam. Ker mi ni uspelo jailbreakati, sem se odlocil da ga bom restorav, vendar sem ugotovil da smrdlivi apple ne izdaja vec firmweara in to samo za ta doloceni jebani telefon.. Telefon sem potem dal prijatelju, ki se trenutno zafrkava s celim kupom teh programov, iphone se mu noce vec prizgati, edina moznost restora je z updejtanjem, z updejtanjem se mi zaklene in garancije se skine.
POMOC!!! :@
(kwa applu ni jasn da za dzabe neha ta firmware izdajat.. 700 eurov da ga lohka vrzes u smeti nasledn dan)
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 20.10.2009 20:28:15
Re: iPhone 3gs - pomoc
Prva napaka je bila, da si kupil zaklenjen in softversko odklenjen iPhone Smile .... Druga napaka je, da si hotel jalbreakati ze jailbreakan iPhone... Ker ce je softversko odklenjen, potem je predpogoj, da je jailbreakan...

Tvoj nacin izrazanja je tudi pod nivojem... Ce je Apple smrdljiv, zakaj si ga potem sploh kupoval Rolling Eyes ... in pises nekaj, kar ni res... Firmware, ko je enkrat izdan, je izdan... Nevem kaj si zelel napisati, da ne izdaja vec firmware-a Smile ... Vse dosedaj izdane verzije so izdane in so na voljo na Apple-ovih streznikih...

Svetujem, da preden karkoli naredis, da se pozanimas, kaj pocnes... Sploh to velja pri zaklenjenih iPhoneih, ker se lahko zelo hitro zgodi, da bos se bolj grdo pisal cez Apple Very Happy Laughing Rolling Eyes

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 20.10.2009 21:29:34
to je res, kupil si iphone ki verjetno izhaja iz hrvase? to pomeni da je ze bil jailbrokan! tako da ti ga nebi bilopotrebno vec jailbreakat. naredil si napako, ki se jo da morda resit vendar pa ce si nadrgadil nazadnji firmware je verjetno ne bos poceni odnesel. skoda. jaz imam iphone iz hrvaske os 3.0 in mi dela odlicno! dokler ne bo odklepa za 3.1.2 ne bom nadgrajeval. vendar pa se to vseeno da odklenit in to!! nimam potrebe!!!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 21.10.2009 07:15:21
@reaper a ti to resno?

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=106026
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 21.10.2009 21:10:02
Se iskreno opravicujem za moj nacin izrazanja...
Kaksna ideja kako to popraviti?
Use te stvari pa sem ugotovil ko je bilo prepozno..
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 21.10.2009 21:26:21
pimzek je napisal/a:
to je res, kupil si iphone ki verjetno izhaja iz hrvase? to pomeni da je ze bil jailbrokan! tako da ti ga nebi bilopotrebno vec jailbreakat. naredil si napako, ki se jo da morda resit vendar pa ce si nadrgadil nazadnji firmware je verjetno ne bos poceni odnesel. skoda. jaz imam iphone iz hrvaske os 3.0 in mi dela odlicno! dokler ne bo odklepa za 3.1.2 ne bom nadgrajeval. vendar pa se to vseeno da odklenit in to!! nimam potrebe!!!

se opravicujem za dbl post..
ja izhaja iz hrvaske... Ugotovil sem da je jailbrokan šele ko je bilo prepozno in nisem vedel kaj splohka aplikacija Cydia je... nisem nadgradil nicesar. Po tem kar so mi povedali sosolci in prijatelji, kako to gre, sem mislil da ne bo zahtevno. Vendar noben nima 3gsa, vecina ima 2g. Ne razumem samo zakaj apple ne pusti vec restoranja na 3.0 in to samo na 3gsih...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 21.10.2009 21:30:20
Edina možnost, ki jo jaz vidim, je ta, da greš k nekomu, ki ima Mac-a in tam s PwnageToolom narediš custom firmware, ki ne nadgradi basebanda in probaš restorat telefon s tem firmwareom.

Ampak to bo delovalo samo če:
1.) Ni bil telefon v tem času že "ponesreči" nadgrajen na uradni firmware in se je zaklenil.
2.) Ni telefon že tako skrajo "zafuran", da ne bo sprejel nič drugega kot uradni firmware.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 21.10.2009 21:30:24
Kera šola pa si ? Smile Smile
Ja pomoje boš moral za downgrade počakat da dev-team ugotovi kaj pametnega za downgrejdat baseband. Trenutno nemoreš nič.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani