| ajdared je napisal/a: |
V firmi imam pošto preko MS exchange 2003 serverja. Že kar nekaj časa pa imam težavo, ker ne morem v Mail app. nastaviti Exchange računa, da bi deloval normalno. Zaplete se pri odhodnem strežniku, kjer nikakor ne najde povezave s mail.firma.si naslovom strežnika. Če pa odh. strežnik nastavim na smtp.ponudnik.net pa stvar deluje ampak se potem poslani maili iz različnih računalnikov ne sinhronizirajo v isti mapi. Poskusil sem tako opcijo IMAP Exchange kot Exchange 2007, pa nič...
Entourage sicer dela brezhibno, a je nekako preokoren za moje pojme.
Kaj delam narobe? |
Mail.app ima na zalost precej slabo podporo za Exchange 2003 (2007 dela neprimerno bolje, saj uporablja OWS protokol). Maile pobira preko IMAP protokola, kar mora biti vkljuceno na exchange serverju, posiljati pa moras preko SMTP protokola, zato moras vedeti IP adreso tvojega sluzbenega SMTP streznika. Meni zadeva deluje tudi za posiljanje, ampak sem moral nastaviti se sledece:
* v Advanced tabu za konfiguracijo SMTP streznika v Mail.app sem moram nastaviti password authentication ter vpisati svoj domenski username in password
* Od doma posiljanje preko SMTP deluje le preko VPN, saj SMTP streznik za razliko od IMAP streznika ni dosegljiv od zunaj