Mail app. in Exchange | |||||||
Entourage sicer dela brezhibno, a je nekako preokoren za moje pojme. Kaj delam narobe? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Mail.app ima na zalost precej slabo podporo za Exchange 2003 (2007 dela neprimerno bolje, saj uporablja OWS protokol). Maile pobira preko IMAP protokola, kar mora biti vkljuceno na exchange serverju, posiljati pa moras preko SMTP protokola, zato moras vedeti IP adreso tvojega sluzbenega SMTP streznika. Meni zadeva deluje tudi za posiljanje, ampak sem moral nastaviti se sledece: * v Advanced tabu za konfiguracijo SMTP streznika v Mail.app sem moram nastaviti password authentication ter vpisati svoj domenski username in password * Od doma posiljanje preko SMTP deluje le preko VPN, saj SMTP streznik za razliko od IMAP streznika ni dosegljiv od zunaj |
|||||||
![]() |
|||||||
* v Advanced tabu za konfiguracijo SMTP streznika v Mail.app sem moram nastaviti password authentication ter vpisati svoj domenski username in password * Od doma posiljanje preko SMTP deluje le preko VPN, saj SMTP streznik za razliko od IMAP streznika ni dosegljiv od zunaj[/quote] 1. Še bolj čudno je, da mi je pa v Tigru (OS 10.4.) zadeva delovala brezhibno. 2. A se ti Mailbox "Poslano" lepo sinhronizira od koder koli pošlješ? |
|||||||
![]() |
|||||||
1. S Tigrom nimam izkusenj. 2. Na zalost ne. V bistvu komaj cakam, da v sluzbi nadgradijo Exchange 2003 na 2007 ali 2010, ker podpora za 2003 je zares nedodelana v Snow Leopardu. Je pa res, da je vsaj zame Apple Mail se zmeraj manjse zlo od Entourage-a, saj so pa tam velike tezave s HTML maili. Ne mores niti normalno narediti reply ali forward na email, ki vsebuje npr. tabelo. Formatiranje se namrec popolnoma podre in dobis zmazek. V Apple Mail vsaj to deluje... |
|||||||
![]() |
|||||||
Tocno tako ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |