Jabuk
Mail app. in Exchange
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.06.2010 07:18:08
Mail app. in Exchange
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V firmi imam pošto preko MS exchange 2003 serverja. Že kar nekaj časa pa imam težavo, ker ne morem v Mail app. nastaviti Exchange računa, da bi deloval normalno. Zaplete se pri odhodnem strežniku, kjer nikakor ne najde povezave s mail.firma.si naslovom strežnika. Če pa odh. strežnik nastavim na smtp.ponudnik.net pa stvar deluje ampak se potem poslani maili iz različnih računalnikov ne sinhronizirajo v isti mapi. Poskusil sem tako opcijo IMAP Exchange kot Exchange 2007, pa nič...

Entourage sicer dela brezhibno, a je nekako preokoren za moje pojme.

Kaj delam narobe?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 08.06.2010 07:52:33
Imaš nameščen certifikat. Men dela mail na exchange 2003. Je pa res da je treba nekaj baje nastaviti strežniku, če hočeš da ti dela tud push variata.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 08.06.2010 09:50:08
Re: Mail app. in Exchange
ajdared je napisal/a:
V firmi imam pošto preko MS exchange 2003 serverja. Že kar nekaj časa pa imam težavo, ker ne morem v Mail app. nastaviti Exchange računa, da bi deloval normalno. Zaplete se pri odhodnem strežniku, kjer nikakor ne najde povezave s mail.firma.si naslovom strežnika. Če pa odh. strežnik nastavim na smtp.ponudnik.net pa stvar deluje ampak se potem poslani maili iz različnih računalnikov ne sinhronizirajo v isti mapi. Poskusil sem tako opcijo IMAP Exchange kot Exchange 2007, pa nič...

Entourage sicer dela brezhibno, a je nekako preokoren za moje pojme.

Kaj delam narobe?

Mail.app ima na zalost precej slabo podporo za Exchange 2003 (2007 dela neprimerno bolje, saj uporablja OWS protokol). Maile pobira preko IMAP protokola, kar mora biti vkljuceno na exchange serverju, posiljati pa moras preko SMTP protokola, zato moras vedeti IP adreso tvojega sluzbenega SMTP streznika. Meni zadeva deluje tudi za posiljanje, ampak sem moral nastaviti se sledece:
* v Advanced tabu za konfiguracijo SMTP streznika v Mail.app sem moram nastaviti password authentication ter vpisati svoj domenski username in password
* Od doma posiljanje preko SMTP deluje le preko VPN, saj SMTP streznik za razliko od IMAP streznika ni dosegljiv od zunaj
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 08.06.2010 15:37:09
Mail.app ima na zalost precej slabo podporo za Exchange 2003 (2007 dela neprimerno bolje, saj uporablja OWS protokol). Maile pobira preko IMAP protokola, kar mora biti vkljuceno na exchange serverju, posiljati pa moras preko SMTP protokola, zato moras vedeti IP adreso tvojega sluzbenega SMTP streznika. Meni zadeva deluje tudi za posiljanje, ampak sem moral nastaviti se sledece:
* v Advanced tabu za konfiguracijo SMTP streznika v Mail.app sem moram nastaviti password authentication ter vpisati svoj domenski username in password
* Od doma posiljanje preko SMTP deluje le preko VPN, saj SMTP streznik za razliko od IMAP streznika ni dosegljiv od zunaj[/quote]

1. Še bolj čudno je, da mi je pa v Tigru (OS 10.4.) zadeva delovala brezhibno.

2. A se ti Mailbox "Poslano" lepo sinhronizira od koder koli pošlješ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 08.06.2010 17:20:27
ajdared je napisal/a:

1. S Tigrom nimam izkusenj.
2. Na zalost ne. V bistvu komaj cakam, da v sluzbi nadgradijo Exchange 2003 na 2007 ali 2010, ker podpora za 2003 je zares nedodelana v Snow Leopardu. Je pa res, da je vsaj zame Apple Mail se zmeraj manjse zlo od Entourage-a, saj so pa tam velike tezave s HTML maili. Ne mores niti normalno narediti reply ali forward na email, ki vsebuje npr. tabelo. Formatiranje se namrec popolnoma podre in dobis zmazek. V Apple Mail vsaj to deluje...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 08.06.2010 20:59:43
dejanb je napisal/a:
ajdared je napisal/a:

1. S Tigrom nimam izkusenj.
2. Na zalost ne. V bistvu komaj cakam, da v sluzbi nadgradijo Exchange 2003 na 2007 ali 2010, ker podpora za 2003 je zares nedodelana v Snow Leopardu. Je pa res, da je vsaj zame Apple Mail se zmeraj manjse zlo od Entourage-a, saj so pa tam velike tezave s HTML maili. Ne mores niti normalno narediti reply ali forward na email, ki vsebuje npr. tabelo. Formatiranje se namrec popolnoma podre in dobis zmazek. V Apple Mail vsaj to deluje...

Tocno tako Crying or Very sad vseeno pa mi je čudno, da je v Tigru delovalo
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani