Danes sem malo zavil v trgovino in temeljito pretipal in preizkusu OS X in iMaca ter MBP 13". Moram rečt da je 24" iMac kar precej ogromna stvar mogoče celo malo prevelika, 20" iMac je sicer zelo prikupen, je pa moteče ker pri gledanju s spodnje strani slika počrni (očitno neka variacija TN zaslona) tudi barve so bistveno drugače ko sem uporabil svoj znan wallpaper kot na mojem 20" PVA zaslonu. Načeloma je 20" iMac tisto pravo in je dovolj zmogljiv le zaslon mi ga kvačka, kaj niso mogli vgradit istega kot pri 24".
Je pa zato MBP 13" tehnološki biser in gral dovršenosti

Zaslon je super, pogojno je dovolj velik da se da kaj tudi resnega gor opravit, zaslon se ne upogiba prav tako ne tipkovnica, vse stoji na mestu kot mora. Če dogradim disk na 320GB in ram na 4GB je pomoje to perfekten hibrid med prenosljivostjo in domačo rabo v kombinaciji z mojim PVA monitorjem.
Zanima me samo ali bi se mi splačalo vzet recimo BB zaščito se zgodi za 3 ali 6 let?
Katere torbe priporočate za omenjen model, pa da so take da se jo da v ruzak (da je nimaš posebej) in da so stilske (pač da ni klasik črna), ima kdo izkušnje s torbami Crumpler? Videl sem nekaj njihovih modelov v kar zanimivih barvah in kvaliteta je na prvi pogled bila kar OK.
Zanima me tudi za "stand" se pravi nekakšno stojalo da se da prenosnik gor, da ga s tem malo bolje hladi in da je v višini oči kadar je na mizi, če bi uporabljal extended desktop in da se da zadevo vzet v Sloveniji. Našel sem nekaj od Griffin ali kaj že v trgovini, ampak je spodaj samo guma in nobene opore tako da lahko mimogrede stvar zdrsne dol. Čisto mimogrede, kako bi se po vašem mnenju obneslo extended desktop med 20" LCDjem resolucije 1680x1050 in 13" MBP?