Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
iMac ali Macbook Pro
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Shitopia
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 05.08.2009 19:20:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
1. ne vem kako ti lahko spodnese izvijac, glede na to, da so vijaki postavljeni pravokotno glede na ohisje.

2. tvoj post mi izgleda nekako tako, kot npr. od tistega ki je izrazal negodovanje in obenem presenecenje ob nastanku prask na unibodyju, potem ko je vrgel skarje nanj.

3. v povezavi s 1.tocko + glede na tvoje druge poste, ti lahko zgolj navedem staro ljudsko modrost: "ni slama za goske." pa kr brez skrbi, sej ne velja sam zate Wink
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 05.08.2009 21:39:12
Danes sem malo zavil v trgovino in temeljito pretipal in preizkusu OS X in iMaca ter MBP 13". Moram rečt da je 24" iMac kar precej ogromna stvar mogoče celo malo prevelika, 20" iMac je sicer zelo prikupen, je pa moteče ker pri gledanju s spodnje strani slika počrni (očitno neka variacija TN zaslona) tudi barve so bistveno drugače ko sem uporabil svoj znan wallpaper kot na mojem 20" PVA zaslonu. Načeloma je 20" iMac tisto pravo in je dovolj zmogljiv le zaslon mi ga kvačka, kaj niso mogli vgradit istega kot pri 24". Confused

Je pa zato MBP 13" tehnološki biser in gral dovršenosti Very Happy Zaslon je super, pogojno je dovolj velik da se da kaj tudi resnega gor opravit, zaslon se ne upogiba prav tako ne tipkovnica, vse stoji na mestu kot mora. Če dogradim disk na 320GB in ram na 4GB je pomoje to perfekten hibrid med prenosljivostjo in domačo rabo v kombinaciji z mojim PVA monitorjem.

Zanima me samo ali bi se mi splačalo vzet recimo BB zaščito se zgodi za 3 ali 6 let?

Katere torbe priporočate za omenjen model, pa da so take da se jo da v ruzak (da je nimaš posebej) in da so stilske (pač da ni klasik črna), ima kdo izkušnje s torbami Crumpler? Videl sem nekaj njihovih modelov v kar zanimivih barvah in kvaliteta je na prvi pogled bila kar OK.

Zanima me tudi za "stand" se pravi nekakšno stojalo da se da prenosnik gor, da ga s tem malo bolje hladi in da je v višini oči kadar je na mizi, če bi uporabljal extended desktop in da se da zadevo vzet v Sloveniji. Našel sem nekaj od Griffin ali kaj že v trgovini, ampak je spodaj samo guma in nobene opore tako da lahko mimogrede stvar zdrsne dol. Čisto mimogrede, kako bi se po vašem mnenju obneslo extended desktop med 20" LCDjem resolucije 1680x1050 in 13" MBP?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 05.08.2009 22:01:05
točno tako kot si napisal ,macbook pro 13' se mi nekak bol dopade kot 15ka, kr je manjši , zaslon je isti le zvočniki so pri 15ki res kvalitetni, dosti bol ga šopajo

sam bom fural na mbp 13 , logica in reasona , zato sem ga bom tudi kupil in pa zaradi samega osx-a

fajn je , doma če ga imaš, priklopiš na veliki zaslon in zmagaš

bb zaščita se zgodi je pomoje kr vreji , en kolega ma 3letno (glede na to da na škodo plačaš samo 20% popravila če si ti krivec za poškodbo, drugače itak navadna eno letna garancija)

glede extended desktopa , bom jaz uporabljal reason na enem zaslonu in pa logic na drugem zaslonu ,da je fajn pregledno

glede torb pa ti kaj dosti ne morem povedat kr še nisem nič gledal v to smer
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 05.08.2009 22:07:00
iProdusa2G je napisal/a:
točno tako kot si napisal ,macbook pro 13' se mi nekak bol dopade kot 15ka, kr je manjši , zaslon je isti le zvočniki so pri 15ki res kvalitetni, dosti bol ga šopajo

sam bom fural na mbp 13 , logica in reasona , zato sem ga bom tudi kupil in pa zaradi samega osx-a

fajn je , doma če ga imaš, priklopiš na veliki zaslon in zmagaš

bb zaščita se zgodi je pomoje kr vreji , en kolega ma 3letno (glede na to da na škodo plačaš samo 20% popravila če si ti krivec za poškodbo, drugače itak navadna eno letna garancija)

glede extended desktopa , bom jaz uporabljal reason na enem zaslonu in pa logic na drugem zaslonu ,da je fajn pregledno

glede torb pa ti kaj dosti ne morem povedat kr še nisem nič gledal v to smer

tudi jaz imam 3 letno se zgodi pri bb za mojega 13,3"
glede torb pa smo veliko govorili in povedali v tej temi: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=9765
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 10.08.2009 14:23:27
Danes sem bi lahko temu rekli da rezerviral iMaca 20". 24" mi je prevelik, sem pa vzel tistega z 640GB diska ram pa bom nadgradil sam tako da bo enakih specifikacij kot vstopni 24", + podalšanje garancije na 3 leta. Mislim da bi mogel biti dovolj za ene 3 leta, upam da ga dobijo še pred koncem tedna Very Happy me že prsti srbijo Rolling Eyes
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 10.08.2009 14:46:49
vesolje je napisal/a:
1. ne vem kako ti lahko spodnese izvijac, glede na to, da so vijaki postavljeni pravokotno glede na ohisje.

2. tvoj post mi izgleda nekako tako, kot npr. od tistega ki je izrazal negodovanje in obenem presenecenje ob nastanku prask na unibodyju, potem ko je vrgel skarje nanj.

3. v povezavi s 1.tocko + glede na tvoje druge poste, ti lahko zgolj navedem staro ljudsko modrost: "ni slama za goske." pa kr brez skrbi, sej ne velja sam zate Wink

Samo hotel sem ga opozoriti na to naj bo previden... Kako si občutljiv..
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani