Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iMac 20"
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.07.2009 08:20:43
iMac 20"
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav. Štipendijo sem šparal kar lep čas, poleg tega sem do sedaj še delal prek študenta 2 meseca, tako da sem stežka zbral skupaj dobrih 1000€. Zanima me ali je za zaupat Applu in vzet 20" iMaca?

Zmogljiv pomojem naj bi bil dovolj, zaslon res da je slabši samo pomoje tako slabo spet ni. OS vem da je zakon (zato si ga nekak tut želim). Vzel bi še njihovo brezžično miš (pa neko gumo ki se jo gari natakne kot sem videl to v iStoru) in brezžično tipkovnico.

Skrbi me edino da ne bo šlo kaj v maloro. Kakšna je kaj kvaliteta njihovih matičnih plošč? V BB mi je prodajalec rekel da se pri njih 1x samo ni zbudil in spuščal piske da je kao matična fuč.

To steklo ki je čez zaslon mi je sicer fajn in naredi lepe barve ampak ali je to steklo tako kot je na touchu - se pravi da se ne spraska takoj? Imam nek zaslon z glossy premazom in se je kar lepo spraskal, sicer se ne opazi, samo je malo zoprno ko pogledaš od blizu.

Ali obstaja kak model ki že ima 4GB rama? Za skoraj 1300€ sem ga videl v iStoru samo tam piše samo da ima 640GB disk in remote pa brezžično miš, za 1000€ pa ga dobim pri epl z istim procesorjem in 320GB diska in žično mišjo.

Za konec, ali bo iMac 20" spodoben računalnik za prvo izkušnjo z OS X in njihovo filozofijo? Saj vem da so pravi stroji za 2000€ samo kaj ko ne morem zbrat toliko.....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 28.07.2009 08:33:27
Nič ne boš falil... sam imam tudi iMac-a 20'' že leto in pol (torej še "slabši" kot je ta, ki si ga ogleduješ) in nimam enega problema vse deluje bp.
RAM sem sam nadgradil (poleg so jasna navodila) in ni težave.

Zakaj bi pa zdrsal monitor? Verjamem, da se iz kakšnega bizarnega razloga zdrza touch screen... ampak na desk topu????

Stroji nad 2000€... in kaj bi z njim počel, da bi rabil recimo PRO-ja? Jaz poganjam vse Adobove programe (CS4) in enkrat ni "pojamral".

Ne bo ti žal centa, če presedlaš in 20'' ti bo dobro služila... jaz na PC in Windowse... NIKOLI VEČ!

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.07.2009 08:42:18
Zdrajsal sem ga s krpami, kadar sem čistil četudi sem z z unimi krpicami za očala so ratale praske. Confused
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.07.2009 08:43:48
2good2be1 je napisal/a:
Zdrajsal sem ga s krpami, kadar sem čistil četudi sem z z unimi krpicami za očala so ratale praske. Confused

???? no, jaz ga čistim z priloženo krpo in noibenih prask.

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 28.07.2009 08:49:02
Kako pa je s PDF-ji? Open office deluje na Macu? Ali ima še vedno tako grdo temo s tistimi sivimi okni in ikonami iz leta 98 da te vse mine ko ga odpreš? Namreč za office mi zmanjka denarja, četudi bi ga imel jih ne bi vzel ker jih premalo rabim da upravičijo ceno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.07.2009 09:02:21
Potem pa vzami iWork. Ima vse kar povprecni uporabnik potrebuje. So enostavni, pregledni in hitri...

PDF je osnovna komponenta OS X. Native ti bere, prikazuje in zna shranjevati...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 28.07.2009 09:13:16
Jaz uporabljam OpenOffice in je cool... seveda se je od 98 popravilo marsikaj.
iWork je tudi OK, vendar baje, če shranjuješ v officev format (recimo .doc ali .docx) ne shrani vedno oblike.
Sicer pa z nakupom se ne boš uštel... potem pa probaš najprej iWork (imaš poizkusno obdobje ob nakupu), pa OO, pa NeoOffice....

Imam naložen tudi Office2008 ampak... mi je OO bolj pri srcu... že zaradi črkovalnika.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 28.07.2009 10:09:48
haroker, ne pozabi, da iWork nima slovenskega delilnika in črkovalnica drugih malenkosti, povezani s slovenskim jezikom.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 28.07.2009 10:23:09
Z iMac 20" bos vec kot zadovoljen. Je dovolj zmogljiv, dovolj velik zaslon ima pa tudi dovolj hiter je. Kaj druga pa verjetno ne rabis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 28.07.2009 17:02:49
sam poznam enega, ki ima 20" in tudi pravi: PC never again. Jaz bi osebno raje vzel 24, samo denar in to... te razumem.

Naložil sem si Open office, Office 2008 in 2007 (PC) via Parallels. Do sedaj sem še najbolj uporabljal Office 2008 na Macu,d rugače pa od vseh še vedno 2007 PC. Navada je železna srajca. Smile Če rabiš za Word in Excel ne bo problemov. Sošolcu v OO niso delali makri, ne vem pa kako je s tem v 2008 oz PC 2007.

MS programi za Maca so dizajnersko še kar solidni (presenetljivo). Sicer se mi tudi zdi, da se zadnje čase bolj trudijo okrog dizajna in poenostavljanja stvari.

Drugače je za prenosljivost med različnimi kompi / sistemi najbolje shranjevati v .pdfju. Mac OS X jih za razliko od Winsow bere po defaultu...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 28.07.2009 18:55:13
Danes sem bil v Harvey Normanu in se ta razlika med 20 in 24" ogromno pozna Sad 20" je total črn če se ga gleda od spodaj, prav tako je proti 24" pravi drobižek. Za povrhu vsega pa pridejo ven septembra ali oktobra novi modeli ki naj bi bili nekolk bolši in cenejši Confused
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 28.07.2009 19:02:21
2good2be1 je napisal/a:
Danes sem bil v Harvey Normanu in se ta razlika med 20 in 24" ogromno pozna Sad 20" je total črn če se ga gleda od spodaj, prav tako je proti 24" pravi drobižek. Za povrhu vsega pa pridejo ven septembra ali oktobra novi modeli ki naj bi bili nekolk bolši in cenejši Confused

da bi bli cenejši težko verjamem
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 28.07.2009 19:07:20
opeter je napisal/a:
haroker, ne pozabi, da iWork nima slovenskega delilnika in črkovalnica drugih malenkosti, povezani s slovenskim jezikom.

Delilnika res nima, ampak že dolgo se teksti pišejo brez deljenja. Zelo grdo je v tekstih uporabljati deljenje. V dobi računalnikov, kjer se s poravnavanjem da narediti tekst čisto lepo urejen, sploh deljenje ni potrebno, kot pa recimo pri ročnem zapisovanju, kjer je neizogibno.

Črkovanje ima (pravopis) za slovenski jezik, nima pa slovnice (grammar). Tega nima niti Open Office.

Opeter, si tule malo spregledal?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 28.07.2009 19:08:32
sussi je napisal/a:
2good2be1 je napisal/a:

Napoveduje se 10% price cut. To je že od junija po rumorsih.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 28.07.2009 19:17:02
MitjaP je napisal/a:
sussi je napisal/a:
2good2be1 je napisal/a:

Napoveduje se 10% price cut. To je že od junija po rumorsih.

tega nisem vedel. Embarassed
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 29.07.2009 18:48:47
Danes sem bil spet na pohodu Smile

Kolikšna je razlika v zmoglivosti med 2.66Ghz iMacom in MBP 13" z 2,23Ghz CPU? Malo sem tuhtal in ta prenoslivost sploh ne bi bila tako slaba, sploh za potrebe faxa in 13" je res mala knjigica. Sploh pa ker imam doma še monitor na katerega ga lahko priklučim. Imam pa samo 1100€ tako da si lahko privoščim samo najosnovnejši MBP 13", kasneje bi mogoče nadgradil disk edino na vsaj 320GB. Bi bilo to nekako zadosti za neke 3 leta? Tipkovnica je zadosti kvalitetna? Za doma bi imel itak drugo.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 29.07.2009 19:14:40
-tipkovnica je ista, oz. ta na mbp je še osvetljena
-glede primerjave zmogljivosti: noben ti nebo znal napisati neke konkretne cifre, iMac ima v osnovi malenkost hitrejši procesor in disk, slednjega pa itak lahko sam nadgradiš...razlika v zmogljivosti je dovolj majhna, da se lahko odločaš na podlagi prenosljvosti

priporočam ti, da si prebereš diskusije na http://forums.macrumors.com/ ker so bile take stvari že x-krat predebatirane
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 29.07.2009 20:15:21
Če je temu tako pa bom vzel kar MBP 13". Tipkovnico moram v obeh primerih dokupit, zmogljivost je podobna, velikost zaslona pa ista - če MBP priklopim na 20" zunanji zaslon.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 29.07.2009 20:22:58
2good2be1 je napisal/a:
Če je temu tako pa bom vzel kar MBP 13". Tipkovnico moram v obeh primerih dokupit, zmogljivost je podobna, velikost zaslona pa ista - če MBP priklopim na 20" zunanji zaslon.

jaz bi na tvojem mestu definitivno vzel MBP-ja. Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 30.07.2009 13:46:20
Zgolj še eno vprašanje imam. Ali je kvaliteta ohišja, matrika zaslona, tipkovnica, matična plošča, disk in podobno enake kvalitete tudi pri dražjim modelih?

Ker iz sveta PC-jev mi je znano da lahko dva prenosnika zgledata praktično identična samo cenovna nalepka je višja, pa je tisti dražji precej bolj kvalitetno narejen.

Malo me pač gloda ta 2.53Ghz model, samo itak denarja ni. Sad
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani