iMac 20" | |||||||||
Zmogljiv pomojem naj bi bil dovolj, zaslon res da je slabši samo pomoje tako slabo spet ni. OS vem da je zakon (zato si ga nekak tut želim). Vzel bi še njihovo brezžično miš (pa neko gumo ki se jo gari natakne kot sem videl to v iStoru) in brezžično tipkovnico. Skrbi me edino da ne bo šlo kaj v maloro. Kakšna je kaj kvaliteta njihovih matičnih plošč? V BB mi je prodajalec rekel da se pri njih 1x samo ni zbudil in spuščal piske da je kao matična fuč. To steklo ki je čez zaslon mi je sicer fajn in naredi lepe barve ampak ali je to steklo tako kot je na touchu - se pravi da se ne spraska takoj? Imam nek zaslon z glossy premazom in se je kar lepo spraskal, sicer se ne opazi, samo je malo zoprno ko pogledaš od blizu. Ali obstaja kak model ki že ima 4GB rama? Za skoraj 1300€ sem ga videl v iStoru samo tam piše samo da ima 640GB disk in remote pa brezžično miš, za 1000€ pa ga dobim pri epl z istim procesorjem in 320GB diska in žično mišjo. Za konec, ali bo iMac 20" spodoben računalnik za prvo izkušnjo z OS X in njihovo filozofijo? Saj vem da so pravi stroji za 2000€ samo kaj ko ne morem zbrat toliko..... |
|||||||||
![]() |
|||||||||
RAM sem sam nadgradil (poleg so jasna navodila) in ni težave. Zakaj bi pa zdrsal monitor? Verjamem, da se iz kakšnega bizarnega razloga zdrza touch screen... ampak na desk topu???? Stroji nad 2000€... in kaj bi z njim počel, da bi rabil recimo PRO-ja? Jaz poganjam vse Adobove programe (CS4) in enkrat ni "pojamral". Ne bo ti žal centa, če presedlaš in 20'' ti bo dobro služila... jaz na PC in Windowse... NIKOLI VEČ! _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
???? no, jaz ga čistim z priloženo krpo in noibenih prask. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
PDF je osnovna komponenta OS X. Native ti bere, prikazuje in zna shranjevati... |
|||||||||
![]() |
|||||||||
iWork je tudi OK, vendar baje, če shranjuješ v officev format (recimo .doc ali .docx) ne shrani vedno oblike. Sicer pa z nakupom se ne boš uštel... potem pa probaš najprej iWork (imaš poizkusno obdobje ob nakupu), pa OO, pa NeoOffice.... Imam naložen tudi Office2008 ampak... mi je OO bolj pri srcu... že zaradi črkovalnika. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Naložil sem si Open office, Office 2008 in 2007 (PC) via Parallels. Do sedaj sem še najbolj uporabljal Office 2008 na Macu,d rugače pa od vseh še vedno 2007 PC. Navada je železna srajca. ![]() MS programi za Maca so dizajnersko še kar solidni (presenetljivo). Sicer se mi tudi zdi, da se zadnje čase bolj trudijo okrog dizajna in poenostavljanja stvari. Drugače je za prenosljivost med različnimi kompi / sistemi najbolje shranjevati v .pdfju. Mac OS X jih za razliko od Winsow bere po defaultu... |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
da bi bli cenejši težko verjamem |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Delilnika res nima, ampak že dolgo se teksti pišejo brez deljenja. Zelo grdo je v tekstih uporabljati deljenje. V dobi računalnikov, kjer se s poravnavanjem da narediti tekst čisto lepo urejen, sploh deljenje ni potrebno, kot pa recimo pri ročnem zapisovanju, kjer je neizogibno. Črkovanje ima (pravopis) za slovenski jezik, nima pa slovnice (grammar). Tega nima niti Open Office. Opeter, si tule malo spregledal? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Napoveduje se 10% price cut. To je že od junija po rumorsih. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
tega nisem vedel. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() Kolikšna je razlika v zmoglivosti med 2.66Ghz iMacom in MBP 13" z 2,23Ghz CPU? Malo sem tuhtal in ta prenoslivost sploh ne bi bila tako slaba, sploh za potrebe faxa in 13" je res mala knjigica. Sploh pa ker imam doma še monitor na katerega ga lahko priklučim. Imam pa samo 1100€ tako da si lahko privoščim samo najosnovnejši MBP 13", kasneje bi mogoče nadgradil disk edino na vsaj 320GB. Bi bilo to nekako zadosti za neke 3 leta? Tipkovnica je zadosti kvalitetna? Za doma bi imel itak drugo. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
-glede primerjave zmogljivosti: noben ti nebo znal napisati neke konkretne cifre, iMac ima v osnovi malenkost hitrejši procesor in disk, slednjega pa itak lahko sam nadgradiš...razlika v zmogljivosti je dovolj majhna, da se lahko odločaš na podlagi prenosljvosti priporočam ti, da si prebereš diskusije na http://forums.macrumors.com/ ker so bile take stvari že x-krat predebatirane |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
jaz bi na tvojem mestu definitivno vzel MBP-ja. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ker iz sveta PC-jev mi je znano da lahko dva prenosnika zgledata praktično identična samo cenovna nalepka je višja, pa je tisti dražji precej bolj kvalitetno narejen. Malo me pač gloda ta 2.53Ghz model, samo itak denarja ni. ![]() |
|||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |