Guest account - problem
|
Stevie Jabuk
Kraj: Trzin |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 05.04.2009 18:13:48 Guest account - problem |
|
Imam en velik problem. No, ja. Problem ni moj, je od mojega očeta. Pokvaril se mu je IBM, pa sem mu moral posodit mojega mac-a. Dal sem ga na guest account. Napisal naj bi dva file-a in le-ta tudi shranil. Sedaj teh filov ni več, kako so se lahko izbrisali?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 05.04.2009 19:56:07 |
|
Bi se moral pozanimati, predenj si mu omogočil Guest account.... to je feature, ne bug...
Guest Account - 10.5 Leopard
Big news here. The Guest account will now delete all files upon logout, and provide for a clean account for each use. To quote Apple Technical Note 15600:
* If you want others to be able to temporarily use your computer and you don’t want to create a user account for each user, you can create a guest account.
* When a guest account has been created a guest may log in to the computer without a password. When the log in window is appears the user can just click Guest Account, if names are listed, or type “guest” for the name.
* You can use parental controls to manage a guest account, for example you can limit the applications a guest user has access to or filter Internet content.
* A guest user cannot change other accounts or alter the settings on the computer. The guest account cannot be used to log in remotely.
* Important: Files created while using a guest account are deleted when the user logs out. A temporary home folder is created for the guest’s files. When the they log out, the home folder and it’s contents are deleted.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 05.04.2009 20:03:33 |
|
Ajoj. Ajoj. Ajoj. Torej ni nobene rešitve, da jih dobim nazaj? Že cel večer nori. Bogi jaz.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 06.04.2009 09:01:18 |
|
tim je napisal/a: | Ajoj. Ajoj. Ajoj. Torej ni nobene rešitve, da jih dobim nazaj? Že cel večer nori. Bogi jaz. |
Zakaj pa mu nisi pustil, da bi uporabljal tvoje uporabniško ime? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 06.04.2009 10:22:25 |
|
Ker je nevešč Mac-a in bi lahko kaj izginilo. Torej podatkov ne morem dobiti nazaj. Šola za naslednjič. Lahko pa bi računalnik opozoril na ta problem pred izklopom.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 06.04.2009 10:40:30 |
|
V System Preferences ko vklapljaš ali izklapljaš ta račun je z bold navedeno točno to da se vse datoteke na Guest Account izbrišejo ter tudi čemu je namenjen... Za naslednjič pa ti predlagam da ustvariš dodatne neadmin account pa bo 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 06.04.2009 11:35:08 |
|
tim je napisal/a: | Ker je nevešč Mac-a in bi lahko kaj izginilo. Torej podatkov ne morem dobiti nazaj. Šola za naslednjič. Lahko pa bi računalnik opozoril na ta problem pred izklopom. |
Kolikor vem, pri logout-u opozori, da bodo vse datoteke izbrisane... verjetno tudi sam ni bil pozoren na to, kaj je pisalo...
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 06.04.2009 22:28:40 |
|
Dejansko so podatki verjetno še vedno kje na disku. Lahko poskusiš s kakšnim PhotoRec programom (dela samo prek terminala, ampak deluje) in pobrskaš če zbrisan fajl še kje najdeš.
|
 |