Jabuk
Guest account - problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trzin
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.04.2009 18:13:48
Guest account - problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam en velik problem. No, ja. Problem ni moj, je od mojega očeta. Pokvaril se mu je IBM, pa sem mu moral posodit mojega mac-a. Dal sem ga na guest account. Napisal naj bi dva file-a in le-ta tudi shranil. Sedaj teh filov ni več, kako so se lahko izbrisali?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 05.04.2009 19:56:07
Bi se moral pozanimati, predenj si mu omogočil Guest account.... to je feature, ne bug...
Guest Account - 10.5 Leopard

Big news here. The Guest account will now delete all files upon logout, and provide for a clean account for each use. To quote Apple Technical Note 15600:

* If you want others to be able to temporarily use your computer and you don’t want to create a user account for each user, you can create a guest account.
* When a guest account has been created a guest may log in to the computer without a password. When the log in window is appears the user can just click Guest Account, if names are listed, or type “guest” for the name.
* You can use parental controls to manage a guest account, for example you can limit the applications a guest user has access to or filter Internet content.
* A guest user cannot change other accounts or alter the settings on the computer. The guest account cannot be used to log in remotely.
* Important: Files created while using a guest account are deleted when the user logs out. A temporary home folder is created for the guest’s files. When the they log out, the home folder and it’s contents are deleted.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 05.04.2009 20:03:33
Ajoj. Ajoj. Ajoj. Torej ni nobene rešitve, da jih dobim nazaj? Že cel večer nori. Bogi jaz.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 06.04.2009 09:01:18
tim je napisal/a:
Ajoj. Ajoj. Ajoj. Torej ni nobene rešitve, da jih dobim nazaj? Že cel večer nori. Bogi jaz.

Zakaj pa mu nisi pustil, da bi uporabljal tvoje uporabniško ime? Rolling Eyes
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.04.2009 10:22:25
Ker je nevešč Mac-a in bi lahko kaj izginilo. Torej podatkov ne morem dobiti nazaj. Šola za naslednjič. Lahko pa bi računalnik opozoril na ta problem pred izklopom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.04.2009 10:40:30
V System Preferences ko vklapljaš ali izklapljaš ta račun je z bold navedeno točno to da se vse datoteke na Guest Account izbrišejo ter tudi čemu je namenjen... Za naslednjič pa ti predlagam da ustvariš dodatne neadmin account pa bo Wink
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.04.2009 11:35:08
tim je napisal/a:
Ker je nevešč Mac-a in bi lahko kaj izginilo. Torej podatkov ne morem dobiti nazaj. Šola za naslednjič. Lahko pa bi računalnik opozoril na ta problem pred izklopom.

Kolikor vem, pri logout-u opozori, da bodo vse datoteke izbrisane... verjetno tudi sam ni bil pozoren na to, kaj je pisalo...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 06.04.2009 22:28:40
Dejansko so podatki verjetno še vedno kje na disku. Lahko poskusiš s kakšnim PhotoRec programom (dela samo prek terminala, ampak deluje) in pobrskaš če zbrisan fajl še kje najdeš.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani