Že odkar sem preklopil s PC-ja na Mac OS, sem na Firefoxu za Maca opazil, da prikazuje črke v debelem tisku in pravzaprav tudi navadnem vedno debeleše in temnejše kot so bile na Firefoxu za PC. S tem, da jih prikaže debelejše, jih tako včasih (predvsem pri kakšnih drugih pisavah kot npr. kitajski) naredi nekoliko nepregledne oz. težje prepoznavne. Seveda, lahko si pomagam s povečavo fontov in podobnimi zadevami, a sam bi imel raje, če bi se lahko temu izognil.
Zanima me, ali se da kako narediti, da Firefox krepkejšega teksta ne bi prikazoval kot "zmazek" oz. (pre)debel tekst?
Prilagam dve sliki, da si boste bolje predstavljali, o čem pravzaprav sploh govorim.
1. slika (screen shot je bil narejen v Opera za Mac - dotičen iskalnik prikaže pisavo pravilno, tako kot bi jo tudi Firefox moral in tako, kot jo je tudi Firefox za PC prikazoval):

2. slika (screen shot v Firefoxu za Mac):

Torej, razlika je očitna. 1. slika je po mojem mnenju lepša in jasno tudi pravilnejša, saj ne prikazuje pisave (tako tiste v debelem tisku kot tudi tiste v navadnem) na tako izrazit, krepek način, ki nekatere pismenke skorajda prikaže kot zmazek.
Ali se da v Firefoxu kaj spremeniti, da bi prikazoval pisavo (tudi zahodnjaško!) kot Opera, t.j. kot bi jo pravzaprav moral? Vem, da se da pri Preferences spreminjati pisavo itd. in sem tudi nekaj poskusil, pa nisem videl nobene spremembe.
Upam, da mi kdo lahko pomaga. Hvala vnaprej!
P.S.: za jasnejšo sliko, prosim kliknite na vsako.