MBProblem | |||||
11. 01. 2008 sem kupil MBP (EPL) -MacBookPro 15,4", 2.2 GHz Core 2Duo/2GB/120GB/SD/AP/BT,CR -spominski modul SO DDR2 2GB PC667 2 kos PROBLEMI: - 25.03.2008 okvara Logic Board (sensor) *servisna zamenjava matične plošče *diagnostika strojne opreme 10.04.2008 - 14.07.2008 spominski modul SO DDR2 2GB PC66 težave ob zagonu *servisna menjava 29.07. 2008 - 03.02.2009 prenehanje delovanja, se ne vzpostavi *servisna zamenjava matične plošče *diagnostika strojne opreme 08.02. 2009 Danes pa se mi je sistem spet obesil - zamrznil. Zaradi update-ov. Najbrž. Normalno se je zagnal in naložil, ko bi pa moral vpisati geslo, pa ni pokazal drugega kot moder zaslon. Blue screen of death. Prosil bi Vas za pomoč, nasvet, glede mojega problema. Pogosto se kvari. Preveč. Napaka modela? Serije? Naj ga prodam, zahtevam novega, kupim novega, mi ga bi vzeli not in za doplačilo novga ven? Na njem delam vse, šiht(grafično oblikkovanje, ilustracija), filmi... help |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
http://www.zps.si/svetovanje-in-zakonodaja/garancija-napaka-na-izdelku/veckratno-popravilo-racunalnika-v-garancijskem-roku.html?Itemid=263
tole sem našel na ZPS samo ne vem kako bi lahko zahteval nov računalnik, saj ne izpolnjujem 1. točke. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
torej nekje 1 mesec podaljšanja, tako da se sedaj izteka. (seštaješ dneve, pa pride nekje 36 če sem prav štel) Za vstavljeno plato pa kao 3 mesece: Citiram:"Naj dodam še to, da kljub temu, da poteče garancija za Vaš MBP vseeno ostaja 3 mesečna garancija na to servisno zamenjavo, tako da če bi se npr. napaka s ploščo ponovila v tem roku in bi garancija za cel računalnik že potekla je ta plošča še vseeno v tej 3 mesečni garanciji kot zamenjan rezervni del." Ani na nove dele 1 leto. |
|||||
![]() |
|||||
Tako da se prej pozanimaj na ZPS kako je da je že zdaj 3-tič enaka težava da boš vedel kaj moraš rečt ko boš prišel tja... |
|||||
![]() |
|||||
"Zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo. Iz naše evidence izhaja, da niste član Zveze potrošnikov Slovenije. Kot nevladna in članska organizacija zaradi kadrovskih omejitev lahko izvajamo svetovanje le za svoje člane, ostalim pa predlagamo, da vprašanja naslovijo na Urad RS za varstvo potrošnikov (svetovanje.uvp@gov.si), ki je s strani države odgovoren za varstvo pravic potrošnikov in zagotavlja tudi brezplačno svetovanje. V okviru svetovanja vam bo zagotovljeno pojasnilo ustreznih predpisov in postopkov za uveljavljanje vaših pravic, pomoč pri reševanju konkretnega problema in če boste predlagali, tudi direktno posredovanje pri ponudniku storitev. " Tko da sem poslal vprašanje naprej na svetovanje.uvp@gov.si. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Včlani se, se splača. Prijatelj je imel težave s avtomobilom in dokler se včlanil, so ga vsi serviserji za nos vlekli, čeprav je vedno prihajalo do iste napake na elektroniki v volanu. Potem se je včlanil, in glej ga zlomka, problem je bil odpravljen v 1 dnevu. Če jim ne malo groziš s sankcijami, se noben ne zgane, žal. |
|||||
![]() |
|||||
Kaj potem s tem dobim "okrepljene enote", ki se bodo borile namesto mene? Se včlanim dam podatke in oni težijo? Ker vem da sam ravno ne znam... A kolegu so kr sami porihtali? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |