imamo je napisal/a: | ||
Vso srečo ![]() ![]() |
Če veš kaj delaš nimaš virusov in ostale šare. Za OS in ostale zadeve pa nikoli ni bilo problema (you know what I'm sayin'?

Seveda če bi mi nekdo podaril 24" iMaca se ga ne bi branil...
Ali se splača mac mini? | |||||||||
Če veš kaj delaš nimaš virusov in ostale šare. Za OS in ostale zadeve pa nikoli ni bilo problema (you know what I'm sayin'? ![]() Seveda če bi mi nekdo podaril 24" iMaca se ga ne bi branil... |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
A ni en tko fehtou pa so mu pol Logic Studio poslal zastonj ![]() P.S I would like the 30" Cinema display too ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Podpis. Ampak na iMaca 24" pa bom vseeno prešaltal. LP -J |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Grem online in si za 1k eu nabavim ravno to. Zakaj pa ne, monitor imam, tipkovnico&miško tudi. Po novem pa še Win 7. Prvo sem mislil da brez nekaterih stvari na winsih ne bom zdržal, vendar sedaj ko sem spet nazaj sem vesel. Sry za off-topic vendar za ta denar ki ga daš za Minija ga nikakor nebi kupil. Samo od MB-Proja navzgor... vendar to spet stane ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Hja imaca sem mislil naročit nekje okol sredine februarja, se pravi še slabih 14 dni? Bi se utegnilo v tem času kaj izkristalizirat iz tega? Sicer pa sem bil danes v BB (skorej 1 uro v trgovini =) in sem ugotovu da tale 20" mac sploh ni tolk slab, tudi zaslon je OK. Je pa prodajelc reku da so imel probleme z razstavljenim 20" imacom, češ da je matična šla in je bil že na servisu. Zdej pa me zanima koliko imate kaj vi izkušnje z imaci? Ker ne izključujem opcije da bi naročil iz UK - kjer potem nimam garancije. Je pa moja trenutna izbira tole (v kolikor se v 2 tednih ne bi pojavli novi modeli): http://www.mojcomp.net/index.php/Racunalniki/APPLE/1804-Apple-iMac-20-Core-2-Duo-2.4GHz-0498/Detailed-product-flyer.htm + nadgraditev rama na 4GB = 80€ + podaljšanje garancije na 3 leta = 86€ TOTAL: 1145€ Model ki je že v osnovi 1130€ se mi zdi nategovanje ker je v vsem isti kot ta za 980€, samo disk je podvojen (kar pa lahko naknadno dokupim zunanjega) Če bi se opogumu in naroču iz tujine bi vzel pa tegale: http://www.cancomuk.com/Apple-Mac/Mac-Products/iMac/Product/63061?Apple%20iMac%20Aluminium%2020%22%202.66GHz%20Intel%20Core%202%20Duo%202GB%20%2f%20320GB%20%2f%20SuperDrive%20%2f%20AirPort%20Extreme%20%2f%20Bluetooth%20%2f%20ATI%20Radeon%20HD%202600%20Pro%20256MB Seveda sem tle brez garancije in nekje kot sem bral v temi o dobavi iz UK še ene 100€ za dostavo v SI. [/url][/quote] |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Recimo rame se dat dobiti za 50 eur manj. Ok, opcija; kupiš v UK imaca, preko zanesljivega prodajalca na ebayu kupiš applecare. sedaj pa točno ne vem, ali lahko že pred potekom enega leta uveljavljaš kjerkoli garancijo na podlagi applecarea. Če to lahko, je to potem super, tako da ti garancije ni treba uveljavljati v državi nakupa (znotraj enega leta od dneva nakupa). Samo prosil bi še, da to nekdo potrdi, da ta opcija velja, ker sam ne vem. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sej v bistvu glede apple care-a, kaj ne bi bilo isto če to zadevo kupim kar takoj poleg meka v CANCOM-u? Mislim da bi se izognil ebayu ker nimam nobene kreditne kartice?! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Aha, če nimaš kreditne kartice, je to drugo. Ebay predlagal zato, ker je tam najceneje. Pri applecare je bistvena aktivacija le-tega, ni pomembno, da dobiš applecare škatlo. Zato nekateri prodajajo applecare tako, da oni za tebe aktivirajo applecare, prej pa seveda plačaš. Moraš pa prodajalcu sporočiti svoje podatke (serijsko številko Maca, itd.), ne dobiš pa škatle z navodili. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tole glede carepacka nisem glih najbolj razumel! Kaj potem bi lahko jaz to zdraven naročil kar v UK, pa oni vpišejo notri moje podatke in serijsko in bi mi veljalo potem tudi v SI? Kako je pa z napajalnim kablom? Ker se mi zdi da ni enak, se pravi bi rabil še adapter pack zdraven? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Upam, da se razumeva: jaz sem v prejšnjem postu navajal primer, ko carepack kupiš preko ebaya in ti tisti prodajalec, ki pa je po mojem posameznik, ne pa trgovina, sam aktivira carepack. V zgornjem prvem primeru ti kupiš box "originalni" carepack. Pri ramih pa bodi pozoren na to, ali so kompatibilni z imacom; ni vsak ram kompatibilen z imacom, čeprav so specifikacije prave. Katere rame pa si si ogledoval? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Na koncu sem se odločil kar za sledeči model: http://www.mojcomp.net/index.php/Racunalniki/APPLE/1806-Apple-iMac-20-Core-2-Duo-2.66GHz-320GB-7415/Detailed-product-flyer.htm Bi bil primeren za naslednje 3 leta uporabe??? (vzel bom poleg še podalšanje na 3 leta garancije). Ali mogoče kdo ve razliko med temi zasloni: 1) 20-palčni (vidni) odsevni širokozaslonski 2) TFT active-matrix LCD 3) 24-palčni (vidni) odsevni širokozaslonski TFT active-matrix LCD, 1920 krat 1200 lov, milijoni barv Link: http://www.epl.si/imac/specs.html Ali to pomeni da imata 20" in 24" isti zaslon, medtem ko najšvohnejši 20" pa stopnjo slabši zaslon? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
A si mogoče opazu da tipkovnice ni zraven!!! Tko da boš na konc več plaču kot pri kakem drugem zastopniku!!! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tudi pri 20" je ekran enkraten, tako da se nimaš kaj sekirat. Je pa res, da je 6 biten, 24" pa ima 8 bitnega in drugačno matriko zadaj. In ne, ne bo ti dovolj za 3 leta, dovolj ti bo za minimalno 5, 6 let, če ne več. LP -J |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Samo informativno sem dal link. Sicer pa je kar veliko trgovin kjer ne dobiš tipkovnice zdraven - čeprav na uradni Apple strani piše da dobiš zdraven tipkovnico! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tu sem mislil v SI kupit, mogoče kar v Big Bangu (kjer preverjeno dobiš zdraven miš in tipkovnico) ša bi vzel še njihov se zgodi za 3 leta, ki znese nekih 80€. Bi blo OK? Je BB zaziher trgovina? Glede nadgradnje pomnilnika, gledal sem tega: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/spomin/mushkin-2048mb-6400-sodimm.html Ali bo kompatibilen z iMacom? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |