Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Ali se splača mac mini?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 31.01.2009 11:04:32
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
imamo je napisal/a:
BigZZ je napisal/a:

morm priznat da grem nazaj na winse

Vso srečo Wink pa čimmanj virusov in bluescreenov. Aja pa ne pozabi še dodati denarčke za OS pa Office pa tko naprej Razz

Če veš kaj delaš nimaš virusov in ostale šare. Za OS in ostale zadeve pa nikoli ni bilo problema (you know what I'm sayin'? Smile
Seveda če bi mi nekdo podaril 24" iMaca se ga ne bi branil...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #62   Objavljeno 31.01.2009 11:10:27
Piši Jobsu, da se hočeš preselit nazaj na Win, razen če dobiš zastonj 24ko. Very Happy Oz. daj raje poslat mail Timu Cooku, da ne boš Stevija zmotu zdaj ko se zdravi... Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #63   Objavljeno 31.01.2009 11:49:14
Blackrider je napisal/a:
Piši Jobsu, da se hočeš preselit nazaj na Win, razen če dobiš zastonj 24ko. Very Happy Oz. daj raje poslat mail Timu Cooku, da ne boš Stevija zmotu zdaj ko se zdravi... Wink

A ni en tko fehtou pa so mu pol Logic Studio poslal zastonj Smile

P.S I would like the 30" Cinema display too Razz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #64   Objavljeno 31.01.2009 19:42:26
cannondale: počakaj nekaj dni z naročilom, nekaj se špekulira glede novih iMacov. Te špekulacije znajo sicer biti tudi hype, ampak nikoli ne veš.
http://www.macrumors.com/2009/01/30/limited-imac-availability-suggests-possible-refresh/
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #65   Objavljeno 31.01.2009 20:37:13
BigZZ je napisal/a:
imamo je napisal/a:
BigZZ je napisal/a:

morm priznat da grem nazaj na winse

Vso srečo Wink pa čimmanj virusov in bluescreenov. Aja pa ne pozabi še dodati denarčke za OS pa Office pa tko naprej Razz

Če veš kaj delaš nimaš virusov in ostale šare. Za OS in ostale zadeve pa nikoli ni bilo problema (you know what I'm sayin'? Smile
Seveda če bi mi nekdo podaril 24" iMaca se ga ne bi branil...

Podpis. Ampak na iMaca 24" pa bom vseeno prešaltal.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #66   Objavljeno 31.01.2009 20:47:36
Isto sm si jst reku. Počakam na nove iMace, pa čakam pa čakam. Pa si pol rečem, quad zihr ne bojo, radeonov zihr ne bojo mel, pa DDR3 tut ne ker bi blo predrago.
Grem online in si za 1k eu nabavim ravno to. Zakaj pa ne, monitor imam, tipkovnico&miško tudi. Po novem pa še Win 7. Prvo sem mislil da brez nekaterih stvari na winsih ne bom zdržal, vendar sedaj ko sem spet nazaj sem vesel.
Sry za off-topic vendar za ta denar ki ga daš za Minija ga nikakor nebi kupil. Samo od MB-Proja navzgor... vendar to spet stane Smile Potem se vrtiš v začaranem krogu...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #67   Objavljeno 31.01.2009 22:33:54
Citiram:
počakaj nekaj dni z naročilom, nekaj se špekulira glede novih iMacov. Te špekulacije znajo sicer biti tudi hype, ampak nikoli ne veš.

Hja imaca sem mislil naročit nekje okol sredine februarja, se pravi še slabih 14 dni? Bi se utegnilo v tem času kaj izkristalizirat iz tega?

Sicer pa sem bil danes v BB (skorej 1 uro v trgovini =) in sem ugotovu da tale 20" mac sploh ni tolk slab, tudi zaslon je OK. Je pa prodajelc reku da so imel probleme z razstavljenim 20" imacom, češ da je matična šla in je bil že na servisu. Zdej pa me zanima koliko imate kaj vi izkušnje z imaci? Ker ne izključujem opcije da bi naročil iz UK - kjer potem nimam garancije.

Je pa moja trenutna izbira tole (v kolikor se v 2 tednih ne bi pojavli novi modeli):

http://www.mojcomp.net/index.php/Racunalniki/APPLE/1804-Apple-iMac-20-Core-2-Duo-2.4GHz-0498/Detailed-product-flyer.htm

+ nadgraditev rama na 4GB = 80€
+ podaljšanje garancije na 3 leta = 86€
TOTAL: 1145€

Model ki je že v osnovi 1130€ se mi zdi nategovanje ker je v vsem isti kot ta za 980€, samo disk je podvojen (kar pa lahko naknadno dokupim zunanjega)

Če bi se opogumu in naroču iz tujine bi vzel pa tegale:

http://www.cancomuk.com/Apple-Mac/Mac-Products/iMac/Product/63061?Apple%20iMac%20Aluminium%2020%22%202.66GHz%20Intel%20Core%202%20Duo%202GB%20%2f%20320GB%20%2f%20SuperDrive%20%2f%20AirPort%20Extreme%20%2f%20Bluetooth%20%2f%20ATI%20Radeon%20HD%202600%20Pro%20256MB

Seveda sem tle brez garancije in nekje kot sem bral v temi o dobavi iz UK še ene 100€ za dostavo v SI. [/url][/quote]
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #68   Objavljeno 31.01.2009 22:59:52
Sedaj koliko drži ta informacija pa sodeč po navedbah glede datumov bi moralo biti vse v dveh tednih jasno. Jemlji stvari z rezervo.

Recimo rame se dat dobiti za 50 eur manj.

Ok, opcija; kupiš v UK imaca, preko zanesljivega prodajalca na ebayu kupiš applecare. sedaj pa točno ne vem, ali lahko že pred potekom enega leta uveljavljaš kjerkoli garancijo na podlagi applecarea. Če to lahko, je to potem super, tako da ti garancije ni treba uveljavljati v državi nakupa (znotraj enega leta od dneva nakupa). Samo prosil bi še, da to nekdo potrdi, da ta opcija velja, ker sam ne vem.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #69   Objavljeno 31.01.2009 23:24:05
Glede ramov misliš da bi jih sam kupil in vgradil? Potem vem da bi bli precej cenej, samo je najbrš problem raztavit meka.

Sej v bistvu glede apple care-a, kaj ne bi bilo isto če to zadevo kupim kar takoj poleg meka v CANCOM-u? Mislim da bi se izognil ebayu ker nimam nobene kreditne kartice?!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #70   Objavljeno 31.01.2009 23:41:42
Ne, za rame rabiš samo en izvijač pa vse je tako narejeno, da ti lahko zamenjaš rame, apple je prav z namenom omogočil zamenjavo ramov.

Aha, če nimaš kreditne kartice, je to drugo. Ebay predlagal zato, ker je tam najceneje. Pri applecare je bistvena aktivacija le-tega, ni pomembno, da dobiš applecare škatlo. Zato nekateri prodajajo applecare tako, da oni za tebe aktivirajo applecare, prej pa seveda plačaš. Moraš pa prodajalcu sporočiti svoje podatke (serijsko številko Maca, itd.), ne dobiš pa škatle z navodili.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #71   Objavljeno 01.02.2009 11:40:44
No tole je fino glede rama, sem pogledal navodila in res ni nič težkega, tako da bom kar sam nadgradil na 4GB rama za slabih 40€.

Tole glede carepacka nisem glih najbolj razumel! Kaj potem bi lahko jaz to zdraven naročil kar v UK, pa oni vpišejo notri moje podatke in serijsko in bi mi veljalo potem tudi v SI?

Kako je pa z napajalnim kablom? Ker se mi zdi da ni enak, se pravi bi rabil še adapter pack zdraven?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #72   Objavljeno 01.02.2009 11:53:08
glede carepack: tega pa sedaj ne ven, ali ti oni aktivirajo carepack kar tam v trgovini, kjer tudi kupiš imaca. Najboljše jih je kar vprašat.

Upam, da se razumeva: jaz sem v prejšnjem postu navajal primer, ko carepack kupiš preko ebaya in ti tisti prodajalec, ki pa je po mojem posameznik, ne pa trgovina, sam aktivira carepack. V zgornjem prvem primeru ti kupiš box "originalni" carepack.

Pri ramih pa bodi pozoren na to, ali so kompatibilni z imacom; ni vsak ram kompatibilen z imacom, čeprav so specifikacije prave. Katere rame pa si si ogledoval?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #73   Objavljeno 06.02.2009 20:43:13
Evo v prihodnjih dneh si bom naročil iMaca! Se je že kje kaj razjasnilo glede novih modelov?

Na koncu sem se odločil kar za sledeči model:

http://www.mojcomp.net/index.php/Racunalniki/APPLE/1806-Apple-iMac-20-Core-2-Duo-2.66GHz-320GB-7415/Detailed-product-flyer.htm

Bi bil primeren za naslednje 3 leta uporabe??? (vzel bom poleg še podalšanje na 3 leta garancije).

Ali mogoče kdo ve razliko med temi zasloni:

1) 20-palčni (vidni) odsevni širokozaslonski
2) TFT active-matrix LCD
3) 24-palčni (vidni) odsevni širokozaslonski TFT active-matrix LCD, 1920 krat 1200 lov, milijoni barv

Link: http://www.epl.si/imac/specs.html

Ali to pomeni da imata 20" in 24" isti zaslon, medtem ko najšvohnejši 20" pa stopnjo slabši zaslon?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #74   Objavljeno 06.02.2009 21:01:07
Kar jaz vem ima 24" boljšo matriko od 20".
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #75   Objavljeno 06.02.2009 21:41:16
cannondale je napisal/a:
Evo v prihodnjih dneh si bom naročil iMaca! Se je že kje kaj razjasnilo glede novih modelov?

http://www.mojcomp.net/index.php/Racunalniki/APPLE/1806-Apple-iMac-20-Core-2-Duo-2.66GHz-320GB-7415/Detailed-product-flyer.htm

Bi bil primeren za naslednje 3 leta uporabe??? (vzel bom poleg še podalšanje na 3 leta garancije).

2) TFT active-matrix LCD
3) 24-palčni (vidni) odsevni širokozaslonski TFT active-matrix LCD, 1920 krat 1200 lov, milijoni barv

Ali to pomeni da imata 20" in 24" isti zaslon, medtem ko najšvohnejši 20" pa stopnjo slabši zaslon?

A si mogoče opazu da tipkovnice ni zraven!!! Tko da boš na konc več plaču kot pri kakem drugem zastopniku!!!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #76   Objavljeno 06.02.2009 21:53:22
cannondale je napisal/a:

2) TFT active-matrix LCD

Tudi pri 20" je ekran enkraten, tako da se nimaš kaj sekirat. Je pa res, da je 6 biten, 24" pa ima 8 bitnega in drugačno matriko zadaj. In ne, ne bo ti dovolj za 3 leta, dovolj ti bo za minimalno 5, 6 let, če ne več.

LP
-J
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #77   Objavljeno 06.02.2009 22:17:25
Citiram:
A si mogoče opazu da tipkovnice ni zraven

Samo informativno sem dal link. Sicer pa je kar veliko trgovin kjer ne dobiš tipkovnice zdraven - čeprav na uradni Apple strani piše da dobiš zdraven tipkovnico!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #78   Objavljeno 07.02.2009 14:42:46
Jp, se strinjam z Borisom. Vsaj če nameravate kupit Maca v SLO, dajte tudi tle garancijo si zrihtat, saj jo poleg FMC-ja ponujata tudi EPL in celo iStyle, če se ne motim.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #79   Objavljeno 07.02.2009 15:16:43
Ja nakup v tujini sem opustil ker me niti ne pride dosti cenej. Kokr sem gledal pri Cancom-u, me pride skupaj z carepackom že 1200€ + prevoz v SI.

Tu sem mislil v SI kupit, mogoče kar v Big Bangu (kjer preverjeno dobiš zdraven miš in tipkovnico) ša bi vzel še njihov se zgodi za 3 leta, ki znese nekih 80€. Bi blo OK? Je BB zaziher trgovina?

Glede nadgradnje pomnilnika, gledal sem tega:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/spomin/mushkin-2048mb-6400-sodimm.html

Ali bo kompatibilen z iMacom?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #80   Objavljeno 07.02.2009 15:58:30
V Bigbangu imajo sedaj točno tega za 1289 eur z tipkovnico. To vzameš pa dokupiš njihovo garancijo pa si zmagal. Mushkin ram pa preverjeno deluje super v appleih.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani