Je kdo uspešno aktiviral Siri AI tako da je Regijo spremenil na United States?
So bančne aplikacije kot mBankNet na voljo v US Store?
| Siri AI | |||||||
Je kdo uspešno aktiviral Siri AI tako da je Regijo spremenil na United States?
So bančne aplikacije kot mBankNet na voljo v US Store? |
|||||||
Še eno vprašanje z moje strani - uporablja kdo kombinacijo MacOS in iOS na verziji 27?
Če prav razumem, bo na Mac-u tudi v EU na voljo SiriAI, medtem ko na iOS ne. Kako to izgleda v praksi? So kakšne težave zaradi tega pri sinhronizaciji česarkoli? |
|||||||
Mi je le uspelo spravit na US regijo in to z USUnlocked virtualno bančno kartico ki je vezana na nek US billing address. Nato s svojo lokalno kartico in US billing address kupiš gift card v Apple Store in si refillaš račun na tak način.
Na tak način sem prišel do Apple One Premier, AppleCare+ naročnine in pa seveda Siri AI Preverjeno vse bančne aplikacije so na voljo tudi v US App Store!! |
|||||||
Wow, to spominja na čase, ko smo iz UK naročali telefone. Samo da takrat Apple ni prodajal v Sloveniji, sedaj pa EU komisija blokira storitve.
Samo to moraš resetiral cel Apple account oziroma narediti novega, ne? Jaz imam še Music, family sharing... čist preveč komplicirano. |
|||||||
Ne, ne rabiš novega računa. Na obstoječem moraš spremeniti regijo. Je pa res da moraš prej obvezno prekiniti Apple Music naročnino (drugo kar imaš naročeno nima veze). Sploh ni tok komplicirano, treba je mal stisnit na začetku pa tole kartico virtualno iz US not spravit.. pol pa lahko vse preko gift kartic dalje plačuješ. |
|||||||
OMG. Komisija ničesar ne blokira. Dobro pojasnilo: https://www.youtube.com/watch?v=jpIKDR23WsY |
|||||||
Mi lahko na zs napišeš postopek ker meni nikakor ne uspe? |
|||||||
Greš na USUnlocked, nardiš in verifyaš račun. Rabu boš subscription za začetek in pa virtualno bančno kartico katero napolniš za minimalno 20$ (to vse je na njihovi strani). Sproti še tam izberi billing address da bo vezan na bančno kartico. Nato v Settings na svojem telefonu nastavi vsepovsod English (US). Pojdi spremenit regijo in vpiši tist billing naslov ter kartico iz USUnlocked. Za telefon pa vnesi kar od Apple Parka (google it) in ti bo zamenjalo. |
|||||||
Jaz imam tako nastavljeno že od iOS 26. Sedaj updejtal na iOS 27 in joinal Waitlisto za Siri AI beto. Upam, da gre čez…
|
|||||||
Seveda je problem EU komisija, ki zahteva, da Apple odpre svoj sistem konkurenčnim AI podjetjem. Applov AI je narejen z mislijo na zasebnost in večina stvari teče on-device, stvari ki tečejo na strežniku pa prav tako naj ne bi zbirale osebne podatke uporabnikov.
Kar se tega tiče, žal bolj zaupam Applu kot EU regulatorjem. Meni se zdi dosti podobna zadeva kot UK fiasko s kriptiranjem podatkov. Apple je raje izklopil kriptiranje kot da bi vgradil backdoor za angleško vlado. https://www.bbc.com/news/articles/cgj54eq4vejo Tako da tudi podpiram Applovo odločitev glede SiriAI. Bolje nič kot nek backdoor za OpenAI. |
|||||||
Nihče ne sili tebe uporabljat konkurenčne AI produkte... vse, kar bi Apple moral storiti, je to, da drugim omogoča brati iste podatke, kot jih lahko bere Siri. Skratka... če Siri lahko bere SMS-e, bi morali omogočiti dostop do SMS-ov tudi drugim... enako velja seveda za maile, datoteke, itd. To ne pomeni avtomatično, da bi bil zaradi tega sistem manj varen, ali da bi lahko kdorkoli brez tvojega dovoljenja bral te podatke... to pomeni samo, da bi lahko bilo na tem področju več konkurence. Ampak Apple tega seveda noče in raje storitve ne ponudi v EU. Podobna zgodba kot NFC (kjer je bilo plačevanje omejeno na Apple Pay) in brskalnike (kjer je bil rendering engine omejen na WebKit), itd.
Sicer pa jaz Applovega AI-ja niti približno ne pogrešam... na tem področju so leta za konkurenco. |
|||||||
Tudi jaz zaenkrat prav nič ne pogrešam Apple AI oz. Siri AI, ki ga imam sicer vklopljenega na iPadu, ampak meni je še vedno velik minus samo angleško podprt jezik. ChatGPT zna slovensko "v nulo" in za tisto, kar ga potrebujem, je več kot zadovoljiv, imam celo naročnino. Mi je pa Apple AI zanimiv za foto editing s temi novimi funkcijami, ampak tudi brez tega se bo dalo živeti. Ne vem pa, če bi ChtGPT znal recimo zbrisati določene dele datoteke, če bi mu poslal sliko, tega pa še nisem preverjal.
_________________ iPad Pro M5 11" Wi-Fi 512GB Space Black + Apple Pencil Pro Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) iPhone XS Max 256GB Space Grey + Airpods Pro 3 iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||||
Kontra argument je, da te nihče kot uporabnika ne sili uporabljati Applov hardware.
Če želiš imeti odprt hardware in software, slabo optimizacijo, "you are the product" izkušnjo, izbereš Android. Če hočeš imeti čim bolj sandboxed zadevo, ki ponuja višjo stopnjo varnosti, zasebnosti, optimiziranosti, a kljub temu ohranja usability, izbereš Apple. Ni da pogrešam AI na telefonu, bi pa imel "bolj pametno" Siri, ki je seveda sedaj ne bo še nekaj časa. Running joke je, da obstaja odlična rešitev, kako preprečiti AI podjetjem prehiter razvoj svojih modelov - easy, samo svoj sedež naj preselijo v Evropsko unijo. |
|||||||
Žal je Apple iOS ekosistem postal tako velik, da tvoj argument enostavno ne drži več. Pri določeni velikosti si pač podvržen regulaciji. MacOS je dovolj majhen, da ne potrebuje regulacije… ampak je (ironično) precej bolj odprt in lahko že sedaj konkurenca naredi AI asistente, ki delajo vse, kar dela Siri. Pa še vedno uporabljate macOS in noben ne joka, OS ni varen.
|
|||||||
Jernej, vidim, da ne razumeš, poskusiva ponovno Apple sicer nedostopnost Siri AI res pripisuje zahtevam evropske zakonodaje. EK pravi, da jih lahko ponudi, če zagotovi skladnost s pravili. Zakaj pa so taka pravila v našem interesu? Ker nam omogočajo več izbire: da lahko na telefonu uporabljaš tudi konkurenčne storitve, ne da bi jim Apple (ali druga velika podjetja) omejeval dostop. Tvoj »imam Music, Family Sharing, preveč komplicirano je menjati« pravzaprav res, res dobro pokaže, koliko nas lahko vezanost na enega ponudnika omejuje. Pa še to: večino evropske zakonodaje sprejemata izvoljeni Evropski parlament in Svet EU, kjer sedijo ministri držav članic, tudi Slovenije. Komisija pa nadzoruje njeno izvajanje. Zato je ful priročno za vse kar kriviti EK, ampak s tem spregledamo, da odločitve EU v velik meri sprejemajo nacionalne vlade. Apple bo slej kot prej klonil. Ti pa lahko povem, da ne zamujaš veliko. Nekaj dni sem bil v Švici in sem lahko uporabljal ta SiriAi, še vedno je drek |
|||||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |