Stem zaključujem od tega ne bom odstopal niti za mm.
Pa srečno vsem skupaj.
Kva ti bo BTC če maš novga GS a komedija.
Komaj čakam pomlad da spizdim iz civilizacije.[/
Pokliči se pridružim:)

| Bitcoin | |||||||
[quote="DeJc0"]Vse lepo in prav denarja nimam ampak sem pa sposoben z malimi dohodki uresničit vse svoje bolane želje
Stem zaključujem od tega ne bom odstopal niti za mm. Pa srečno vsem skupaj.
Kva ti bo BTC če maš novga GS a komedija. Komaj čakam pomlad da spizdim iz civilizacije.[/ Pokliči se pridružim:) ![]() _________________ |
|||||||
@Michael evo vidiš to je beseda o tem ti govorim top važn da je akrapovič gor hihihihh ker je tvoj mogoče 800gs? now
Ej jaz sem skoz za kake furke tko, da me lahko na ZS da izmenjava podatke tole itak ne spade pod to temo ampak zakaj pa ne sej je ceu forum smetišče |
|||||||
Te drzim za besedo:) _________________ |
|||||||
Če gledamo čisto po zgodovini: po 4-letnem ciklu je normalno, da se stari holderji počasi izkrcavajo. To se dogaja na vsakem vrhu in navadno pomeni začetek ohlajanja trga. Klasičen pattern.
Ampak letos so stvari kontra. Medtem ko eni prodajajo, se hkrati masovno printa USDT in USDC. To je dejstvo, številke so javne. Ko stabilni kovanci nastajajo v takih količinah, to ponavadi pomeni pripravo svežega kapitala – ne pa začetek bear marketa. To bolj izgleda kot to, da se bo šele zdaj začelo dogajati nadaljevanje. In še nekaj iz prakse, ker teorija je eno, realnost pa drugo. Najboljši prijatelj mi je pred leti dal 18k za kripto, jaz sem mu držal wallet (kar danes ne bi NIKOMUR priporočal, ampak takrat je bila specifična situacija). Ko je portfelj šel na 30k, je hotel denarnico nazaj. Ko je šel na 42k, sem mu rekel naj vzame vsaj en del ven. On pa: “Ah, bo šlo še gor.” In zdaj? Po zadnjem padcu je ven izstopil spet pri ~18k. To je ta klasika — ne strategija, samo čustva. In to je tisto, kar pobere največ denarja. Zato jaz gledam samo podatke, ne panike in ne hype-a. Dejstva trenutno govorijo svojo zgodbo.
![]() _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||||
Zakaj ne bi nikomur priporočal? Nisem najbolje razumel tega dela posta.
Ja, zato jaz ne držim kripta v smislu Spot trgovanja, ampak aktivno na Perpetual, kjer mi je čisto vseeno, v katero smer gre trg. Če gre gor, lovim val in gremo v BUY pozicije, če je v bear marketu gremo v SELL pozicije, v obeh primerih pa se nabira USDT oz. USDC sedaj in zadeva rešena. Ne delam z vzvodi, tako, da me ne boli glava in grem po načelu "trend is your friend", včasih pa, ko se mi zahoče agresivnejšega trgovanja, grem tudi proti trgu, ko lovim popravke (swing) in je to to. Nastavim si alerts in ni večjega užitka, ko na uro dobim obvestilo: DOBIČEK! To, kar si opisal za prijatelja je žal realnost, ko ne pobiraš dobičkov, kar je težko, ker ne veš, kdaj bo vrh, ko se bo trg prelomil navzdol, z aktivnim perpetual trgovanjem pa se REALNO dela od 100-300% letno. In še moj 5cent: NE delat z vzvodi, ker je to "mesoreznica". Bo šlo 10x, enajstič pa bo spike navzgor ali navzdol, ko whales lovijo Stopp-losse in te zreže kot motorna kosilnica, pa si v BANKROTU! _________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||||
Ne priporočam zato, ker ko je enkrat v igri denar, začnejo igrat čustva, ne razum. Večina ljudi se ne zna spopasti z izgubo, ker se ne spoznajo na trg in potem reagirajo nagonsko – ko raste, evforija, ko pade, panika. In tudi če jim pomagaš, na koncu to razumejo po svoje in si hitro ti kriv za vsak premik. Tega se ne grem več.
Pa še osnovno pravilo je: not your keys, not your crypto. Zato denarnic ne držim več nikomur. Kar se tiče tradanja – jaz tega ne delam. Pri meni je cena sekundarna, strategija pa glavna. Če delaš disciplino in DCA, lahko izstopiš tudi pri 20k, če imaš 100 % profita. Profit je profit. To je cel point. _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||||
Te popolnoma razumem in hodlanje je čisto OK. Gre pa zato, da ti v bistvu loviš samo rast in moraš po padcu spet čakati na novo rast. Seveda je pametno na neki točki pobrati dobiček, da se ti ne dogaja to, kar se je prijatelju, a tukaj je en drug mehanizem, ki ga vidim jaz: reinvestiranje. Jaz iz kripta ne pobiram dobičkov, ampak reinvestiram. Je drugače, če trguješ z 10k EUR ali pa s 30k EUR. Zato tudi moj pristop ni držanje kripta, ker se zagotovo prej ali slej zgodi efekt tvojega prijatelja, ampak USDT oz. USDC. Seveda pa lahko reinvestiraš tudi ti. Na vrhu prodaš vsaj del glavnice in potem nižje spet kupiš. In s tem ni nič narobe. Je sicer bolj pasiven način investiranja, ampak ni ti pa treba ves čas gledati grafov in nastavljati stvari. _________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||||
Vse OK, vsak ima svoj pristop. Jaz samo govorim iz svojih izkušenj: večina ljudi pade na čustvih, ne na grafih. Zato se ne grem tradanja in ne iščem popolnih trenutkov. Pri meni je vse na disciplini in konsistenci.
DCA mi deluje zato, ker mi ni treba napovedovat trga. Vzamem profit, ko pride – tudi 100 % je 100 %, ne glede na to, pri kateri ceni. To je moj sistem in meni funkcionira. Milijonar nisem ratu zaradi kripta. Sem bil že prej in bom tudi po njem. Tvojo logiko razumem, samo jaz na ta način ne delam. _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||||
Potem ti priporočam, da čimprej pobereš dobiček ali pa celotno glavnico in počakaš na nov cikel rasti, ker 2026 bo najbrž BTC Drawdown. Zakaj? Halving je bil 2024 in VEDNO po 18-24 mesecih od halvinga pride kulminacija bull marketa, peak evrofire, peak altcoin rasti in nato bear market. Zgodovinsko gledano, ker jo rad poudarjaš:
2012 halving - konec 2023 bull peak - 2014 bear začetek (padec 82%) 2016 halving - konec 2017 bull peak - 2018 bear začetek (padec 84%) 2020 halving - konec 2021 bull peak - 2022 bear začetek (padec 77%) 2024 halving - konec 2025 bull peak - 2026? Najverjetneje bear začetek (ker je BTC institucionaliziran, bo verjetno padec manjši, pa še vedno 45-60% od vrha 2025) Gre za ponavljajoč cikel, ker BTC čez leto ali dve po halvingu postane predrag, preveč hype, preveč retaila in premalo svežeg kapitala. Ampak to je, kot rad praviš, DARILO ZA NAKUP, ne tragedija! Seveda pa le, če izstopiš iz BTC-ja, počakaš na padec in potem ponovno kupiš, da se ti ne zgodi zgodba s prijateljem! Jaz bom pa med tem "pičil smuk navzdol" in pobiral smetano, ki se bo nabirala med padcem In ko smo že pri motorjih: moj sanski motor je pa Kawasaki 1000 SX. Udarnih 142 konjičkov, odlična lega na cesti, seveda ČRN, ne zelen ![]() _________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 20, 21, 22 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |