Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
eSIM
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #361   Objavljeno 15.09.2025 13:37:59
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj vsi že imajo eSIM (razen bob). Ura je čisto nekaj drugega (ker se je treba dogovoriti z Applom, da omogočijo uporabo tvojega eSIM).
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #362   Objavljeno 08.10.2025 16:04:31
guardy je napisal/a:
No, danes aktiviral. Vzelo mi je 3 minute, do 30.7. je akcija 1 leto zastonj, tudi free priključnina.

Meni od prve minute dela vse, klici, odhodni, dohodni, imessage BP, za podatke sem si pa podaril iz osnovne cifre. Zaenkrat brez pripomb...

Živjo, sem danes dobil info, da je moja naročena ura prišla na Telekom, pa me zanima naslednje.

Če lahko pomagaš seveda Smile

Kakšen je pravi način aktivacije, da lahko uveljavljaš tale zastopnj 12m paket Ena številka?

Berem po zgodovini, da so imeli eni neke težave, spet drugim pa vam je ratalo iz prve?

Bi bil hvaležen za informacije iz prve roke, pa da ne rabim viseti 1h na helpdesku Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #363   Objavljeno 08.10.2025 16:28:23
Vse urediš na telefonu v aplikaciji Apple Watch -> Mobilno omrežje in slediš navodilom. Med postopkom se je bilo potrebno vpisati v Moj Telekom. Postopek je trajal ene 2 minuti. Delovati je začelo takoj.

Lp,
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Posavje
Moški

Prispevek: #364   Objavljeno 03.11.2025 20:35:09
ima kdo težave s prenosom esima iz starega telefona na novega? na iphone 15 pro sem si uredil esim pri operaterju a1 in želel nato prenesti številko na iphone air..dobil že pritrditveno kodo in jo vpisal nato mi pa napiše da operater a1 od mene zahteva, da stopite v stik z njim glede nastavitev esim. je kakšna rešitev ali moram ponovno na a1? hvala

 Macbook Air M2
 Apple Watch 10 black
 Apple Airpods 3
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #365   Objavljeno 03.11.2025 20:42:38
Si jo odstranil na starem telefonu? Jst sm dobival enako/podobno napako, zbrisal na starem, skeniral QR, vpisal pin in me je povezalo.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #366   Objavljeno 03.11.2025 20:50:31
sandos je napisal/a:
Si jo odstranil na starem telefonu? Jst sm dobival enako/podobno napako, zbrisal na starem, skeniral QR, vpisal pin in me je povezalo.

hja ne upam izbrisat najprej iz starega telefona, da nebi potem bil nedosegljiv dokler nebi potem spet zrihtal pri operaterju. K dam izbriši me napiše "ta kartica esim bo izbrisana in telefonska številka ne bo več povezana s tem iphonom. za novo kartico esim ali preklic svoejga paketa se obrnite na operaterja a1".

Ker prodajalec mi je rekel, da ko je enkrat QR koda uporabljena, da ni več uporabna in je potrebno dobit novo.

 Macbook Air M2
 Apple Watch 10 black
 Apple Airpods 3
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #367   Objavljeno 03.11.2025 20:51:16
e-SIM je lahko aktivna samo na eni napravi... tako da je nujno treba najprej zbrisat s starega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #368   Objavljeno 03.11.2025 21:01:10
mikrohard je napisal/a:
e-SIM je lahko aktivna samo na eni napravi... tako da je nujno treba najprej zbrisat s starega.

torej misliš, da bom lahko potem uporabil že obstoječo QR kodo na drugem telefonu, če jo izbrišem iz starega? Da ne bom potem do jutri do obiska operaterja nedosegljiv. Zakaj mi jo pa noče iz starega telefona na novega prenesti?

 Macbook Air M2
 Apple Watch 10 black
 Apple Airpods 3
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #369   Objavljeno 03.11.2025 23:21:09
To sem delal prejsni teden s 4 leta staro A1 QR kodo. Moras odstranit, ker sim ne more bit 2x registriran v omrezju, tudi jaz sem cvikal ampak tak je postopek. Naredi med delovnikom v blizini A1 poslovalnice, da bo lazje za zivce Smile

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #370   Objavljeno 03.11.2025 23:26:10
Nimam e-SIM, tako da jemlji moj komentar z rezervo... ampak kolikor vem, je QR koda pri Telekomu za enkratno uporabo (moraš plačat ta novo, če menjaš telefon). Pri A1 naj bi bila pa QR koda uporabna večkrat "brez omejitev". Seveda pa ne more biti e-SIM istočasno aktiviran na dveh telefonih.

Zakaj direktni prenos iz enega na drug telefon ne deluje? Bogsigavedi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #371   Objavljeno 03.11.2025 23:30:06
mikrohard je napisal/a:

Zakaj direktni prenos iz enega na drug telefon ne deluje? Bogsigavedi.

Bi si upal trditi, da so to neke kaprice operaterjev spet.

https://support.apple.com/sl-si/101569?choose-a-country-or-region=slovenia

Tu je lepo razdelano, na kakšen način kateri operaterji podpirajo eSIM. Recimo v Avstriji so A1, Drei in Magenta, ki podpirajo tudi hiter prenos eSIM-a na novo napravo.

Pri nas so vsi operaterji pod "drugo". Balkan pač.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #372   Objavljeno 04.11.2025 07:54:39
robi07 je napisal/a:
hja ne upam izbrisat najprej iz starega telefona, da nebi potem bil nedosegljiv dokler nebi potem spet zrihtal pri operaterju. K dam izbriši me napiše "ta kartica esim bo izbrisana in telefonska številka ne bo več povezana s tem iphonom. za novo kartico esim ali preklic svoejga paketa se obrnite na operaterja a1".

Ker prodajalec mi je rekel, da ko je enkrat QR koda uporabljena, da ni več uporabna in je potrebno dobit novo.

Saj je ni treba izbrisati... Ce se prav spomnim, jo lahko samo deaktiviras ... Sicer nimam trenutno te opcije, ker imam v iPhonu samo eno SIM kartico... zato, ne morem probat ...

Screenshoti najdeni s pomocjo iskalnika:

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #373   Objavljeno 04.11.2025 18:25:20
Evo da javim…uglavnem QR koda esim tudi pri A1 je samo za enkratno uporabo. Sem jo izbrisal iz starega telefona in jo zelel skenirati z novim telefon in je javilo, da je neveljavna. Sem pa to naredil v A1 trgovini za vsak slucaj, kar se je izkazalo za pametno potezo???? na a1 so mi potem kreirali novo kodo in sedaj dela

 Macbook Air M2
 Apple Watch 10 black
 Apple Airpods 3
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #374   Objavljeno 04.11.2025 20:22:47
robi07 je napisal/a:
Evo da javim…uglavnem QR koda esim tudi pri A1 je samo za enkratno uporabo. Sem jo izbrisal iz starega telefona in jo zelel skenirati z novim telefon in je javilo, da je neveljavna. Sem pa to naredil v A1 trgovini za vsak slucaj, kar se je izkazalo za pametno potezo???? na a1 so mi potem kreirali novo kodo in sedaj dela

FFS, a ne morejo ti operaterji normalno zrihtat eSIM?! Saj ni rocket science. Telemach ima recimo from day 1 QR kodo, ki jo lahko večkrat uporabiš.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #375   Objavljeno 04.11.2025 23:09:31
robi07 je napisal/a:

Kako to? Jaz isto kodo pri A1 prenašam med iPhoni že ene 5 let. Tudi na 17 Pro je delala stara koda. Na starem telefonu jo moraš zbirsat, ko je ta povezan tudi na Wi-Fi, da javi na server, da je bila odstranjena. Potem jo lahko dodaš na nov telefon, ki mora biti tudi povezan na Wi-Fi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #376   Objavljeno 05.11.2025 05:28:53
Dephibio je napisal/a:
Kako to? Jaz isto kodo pri A1 prenašam med iPhoni že ene 5 let. Tudi na 17 Pro je delala stara koda. Na starem telefonu jo moraš zbirsat, ko je ta povezan tudi na Wi-Fi, da javi na server, da je bila odstranjena. Potem jo lahko dodaš na nov telefon, ki mora biti tudi povezan na Wi-Fi.

Lahko, da se je vcasih dalo in si lahko veckrat poskeniral kodo. Sedaj ne gre vec. Vsa odstranla iz prvega iphona in nato poskenirala in je napisalo da je neveljavna tak da glupo res. Prenos iz iphona 15 pro na telefon (air) pa tudi ni delovalo

 Macbook Air M2
 Apple Watch 10 black
 Apple Airpods 3
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #377   Objavljeno 06.11.2025 09:03:49
robi07 je napisal/a:
Lahko, da se je vcasih dalo in si lahko veckrat poskeniral kodo. Sedaj ne gre vec. Vsa odstranla iz prvega iphona in nato poskenirala in je napisalo da je neveljavna tak da glupo res. Prenos iz iphona 15 pro na telefon (air) pa tudi ni delovalo

Res ne štekam teh sprememb ... Pa en mesec nazaj mi je še delal prenos. Lahko bi recimo A1 omogočil namestitev eSIM preko njihove aplikacije ...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani