Jabuk
TimeMachine in različne disk opcije
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.01.2009 11:05:43
TimeMachine in različne disk opcije
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Iščem backup opcije za MacBook Pro. Ok, najenostavneje je kupiti USB/Firewire disk. Ampak ta disk je potem namenjen le Mac-u. Doma pa imam še 2 PCja.

Druga opcija je NAS mrežni disk. Berem pa, da ima Timemachine težave z delovanjem na mrežnih diskih. Imate kaj izkušenj?

Tretja opcija, dodam 1TB disk v PCja, ki bi ga uporabil za Timemachine backup disk in tudi kot shared disk za vse računalnike (fotografije, muska, filmi).

Torej kaj menite? Še najcenejša varianta je disk v PCa, ki ga uporabljam kot backup in shared. Bi to delalo?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.01.2009 12:00:07
Konfiguracija: WD 750GB (dve particij FAT in Mac OS Ext. Jou.) + Airport Axtreme + TimeMachine = deluje super

Se pravi imam zunanji disk priklopljen na AirExtr preko USB-ja in Time Machine deluje super.... ni nobenih težav.

Particijo na kateri želiš. da ti TM dela backup moraš imeti obvezno sformatirano na MOS ext. jour. drugače ne bo delalo.... tako da boš moral v vsakem primeru ta disk najprej priklopiti na Mac računalnik da nastaviš particije v pravilnem formatu.

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 13.01.2009 12:30:09
Hm. Vse kaže da je najbolje imeti en USB disk samo za Timemachine in en drug disk kot file share. Mrežne diske očitno slabo prenaša Sad

Koliko diska naj namenim za backup, če je MAC OS na 250MB veliki particiji?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.01.2009 12:47:50
@imamo: kako pa dela TM z diskom, prek Wi-Fi-ja ali preko Networka, ko dela backup?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.01.2009 12:56:27
muse je napisal/a:
@imamo: kako pa dela TM z diskom, prek Wi-Fi-ja ali preko Networka, ko dela backup?

preko Wi-Fi-ja

Baltazar je napisal/a:
Koliko diska naj namenim za backup, če je MAC OS na 250MB veliki particiji?

Kako velika je particija na kateri imaš tretutno nameščen MAC Os niti ni pomembno važno je koliko imaš zasedenega prostora! TM moraš potem določiti najmanj toliko kolikor imaš sedaj zasedenega osebno pa sem TM določil na "clean"* sistem 480GB prostora. Odločitev je seveda tvoja... TM ti dela urne, dnevne, tedenske in mesečne backupe, ko ji začne primanjkovati prostora prične brisati starejše backupe pred vsakim pa te seveda prej opozori.

* "clean" - Sistem (podatki, app-ji...) je bil prenešen iz macbooka na imac-a tako da je osnovna namestitev bila v velikosti cca 30 GB (čisti clean komplet sistem pa ti zavzame cca 15 GB prostora)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani