TimeMachine in različne disk opcije | |||||||
Druga opcija je NAS mrežni disk. Berem pa, da ima Timemachine težave z delovanjem na mrežnih diskih. Imate kaj izkušenj? Tretja opcija, dodam 1TB disk v PCja, ki bi ga uporabil za Timemachine backup disk in tudi kot shared disk za vse računalnike (fotografije, muska, filmi). Torej kaj menite? Še najcenejša varianta je disk v PCa, ki ga uporabljam kot backup in shared. Bi to delalo? |
|||||||
![]() |
|||||||
Se pravi imam zunanji disk priklopljen na AirExtr preko USB-ja in Time Machine deluje super.... ni nobenih težav. Particijo na kateri želiš. da ti TM dela backup moraš imeti obvezno sformatirano na MOS ext. jour. drugače ne bo delalo.... tako da boš moral v vsakem primeru ta disk najprej priklopiti na Mac računalnik da nastaviš particije v pravilnem formatu. lp |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Koliko diska naj namenim za backup, če je MAC OS na 250MB veliki particiji? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
preko Wi-Fi-ja
Kako velika je particija na kateri imaš tretutno nameščen MAC Os niti ni pomembno važno je koliko imaš zasedenega prostora! TM moraš potem določiti najmanj toliko kolikor imaš sedaj zasedenega osebno pa sem TM določil na "clean"* sistem 480GB prostora. Odločitev je seveda tvoja... TM ti dela urne, dnevne, tedenske in mesečne backupe, ko ji začne primanjkovati prostora prične brisati starejše backupe pred vsakim pa te seveda prej opozori. * "clean" - Sistem (podatki, app-ji...) je bil prenešen iz macbooka na imac-a tako da je osnovna namestitev bila v velikosti cca 30 GB (čisti clean komplet sistem pa ti zavzame cca 15 GB prostora) |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |