iTunes Store in Mastercard NLB | |||||
pri nakupu igre Chopper (cena 0,79€) v iTunes Store (registriran v slovenskem itunesu) sem opazil, da mi v KlikNLB, poskuša NLB bremeniti račun za 1,98€ ! Dejansko bo poravnano šele 18.1.2009, vendar pa ne vem, čemu je znesek višji za 1,19€! Ali ima kdo podobne probleme? Je morda znesek prenizek in zato dodatno bremenijo zaradi kakšnih stroškov? Pregledal sem tudi arhiv ostalih kupljenih programov v iTunes Purchace history in KLIKovem arhivu plačil, pa se za nazaj vse ujema (stali nakupi so bili bremenjeni, enako kot cena v iTunes Storu). |
|||||
![]() |
|||||
Ne vem kako je pri nas, če so te alikacije obdavčene in če ja s kakšnimi procenti, vendar do take razlike ne bi smelo prit. |
|||||
![]() |
|||||
ja ddv se mora plačat, ampak po sedežu trgovine, kar je luksemburg |
|||||
![]() |
|||||
Mimogrede, do sedaj mi pri vseh nakupih še niso računali DDVja. Kot kaže obremenijo račun za nakaj več, da so sigurni, da je na kartici dovolj za plačilo, če je odobreno, potem dejansko računajo samo ceno aplikacije torej 0,79EUR. Bom videl kaj se bo zgodilo na računu v nekaj dneh, ker je tudi možno, da NLB kaj zraven doda. EDIT: Sem vprašal Še NLB, tu je odgovor. Spoštovani, pri nakupih oziroma plačilih v tujini ( preko interneta ) in pri dvigih gotovine preko bankomatov v tujini, vidite v prometu v Kliku najprej avtorizacijo (rezervacijo sredstev – označeno z rdečo) nakupa ali dviga, in nekaj dni kasneje še prispelo finančno transakcijo ( označeno s črno ), ki pomeni dejansko bremenitev računa. Kot so vam že napisali s prodajnega mesta, je v omenjenem znesku narejena avtorizacija, ki pa ne pomeni dejanskega zneska nakupa. V omenjenem znesku so si le zagotovili, da je vaša kartica kreditno sposobna ( da imate dovolj sredstev za kritje plačanega nakupa ). Prosimo vas, da omenjeno transakcijo preverite čez nekaj dni, ko naj bi s strani prodajnega mesta prejeli tudi finančno transakcijo in bo vaš kartični račun bremenjen za dejanski znesek nakupa. TOREJ LOČITI JE POTREBNO MED AVTORIZACIJO IN DEJANSKIM ZNESKOM. Zadeva špila normalno. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |