Jabuk
iTunes Store in Mastercard NLB
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.12.2008 10:41:59
iTunes Store in Mastercard NLB
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,
pri nakupu igre Chopper (cena 0,79€) v iTunes Store (registriran v slovenskem itunesu) sem opazil, da mi v KlikNLB, poskuša NLB bremeniti račun za 1,98€ ! Dejansko bo poravnano šele 18.1.2009, vendar pa ne vem, čemu je znesek višji za 1,19€! Ali ima kdo podobne probleme? Je morda znesek prenizek in zato dodatno bremenijo zaradi kakšnih stroškov?

Pregledal sem tudi arhiv ostalih kupljenih programov v iTunes Purchace history in KLIKovem arhivu plačil, pa se za nazaj vse ujema (stali nakupi so bili bremenjeni, enako kot cena v iTunes Storu).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 20.12.2008 13:58:29
Najboljše je da sploh ne kupuješ s kreditno, ker je pri meni bila tudi nekaj x razlika in se šel na giftcard, tam pa ti vzamejo dol toliko ko dejansko stane....

Ne vem kako je pri nas, če so te alikacije obdavčene in če ja s kakšnimi procenti, vendar do take razlike ne bi smelo prit.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 20.12.2008 19:47:21
iLexy Dee je napisal/a:
Najboljše je da sploh ne kupuješ s kreditno, ker je pri meni bila tudi nekaj x razlika in se šel na giftcard, tam pa ti vzamejo dol toliko ko dejansko stane....

Ne vem kako je pri nas, če so te alikacije obdavčene in če ja s kakšnimi procenti, vendar do take razlike ne bi smelo prit.

ja ddv se mora plačat, ampak po sedežu trgovine, kar je luksemburg
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 21.12.2008 09:52:07
Tole je uradni odgovor na pritožbo v apple storu:
Citiram:
Thank you for your inquiry.

On12/20/2008, the iTunes Store submitted an authorization request to your credit card company in the amount of 1,98EUR. After your credit card was verified, the iTunes Store charged 0,79EUR to your credit card for your purchase.

Please note that like many stores, the iTunes Store submits these authorization requests to credit card companies to verify that an account has sufficient credit to cover the amount of the sale. This is a temporary authorization hold, not an actual charge, and the credit card company should remove it in 24 to 48 hours.

If the amount that you see on your credit card statement differs from the amount on your iTunes Store receipt, you may want to ask your credit card company if it assesses a fee for purchases made over the Internet.

Additionally, if you have any questions about whether an amount on your online statement is an authorization request or a charge, or when the authorization hold will be removed from your account, please contact your credit card company.

I hope this information proves helpful in answering this inquiry. Enjoy your iTunes Store purchases Robert. Have a great day!

Sincerely,

Bianca
iTunes Store Customer Support

Mimogrede, do sedaj mi pri vseh nakupih še niso računali DDVja. Kot kaže obremenijo račun za nakaj več, da so sigurni, da je na kartici dovolj za plačilo, če je odobreno, potem dejansko računajo samo ceno aplikacije torej 0,79EUR. Bom videl kaj se bo zgodilo na računu v nekaj dneh, ker je tudi možno, da NLB kaj zraven doda.

EDIT:
Sem vprašal Še NLB, tu je odgovor.

Spoštovani,

pri nakupih oziroma plačilih v tujini ( preko interneta ) in pri dvigih gotovine preko bankomatov v tujini, vidite v prometu v Kliku najprej avtorizacijo (rezervacijo sredstev – označeno z rdečo) nakupa ali dviga, in nekaj dni kasneje še prispelo finančno transakcijo ( označeno s črno ), ki pomeni dejansko bremenitev računa.

Kot so vam že napisali s prodajnega mesta, je v omenjenem znesku narejena avtorizacija, ki pa ne pomeni dejanskega zneska nakupa. V omenjenem znesku so si le zagotovili, da je vaša kartica kreditno sposobna ( da imate dovolj sredstev za kritje plačanega nakupa ).

Prosimo vas, da omenjeno transakcijo preverite čez nekaj dni, ko naj bi s strani prodajnega mesta prejeli tudi finančno transakcijo in bo vaš kartični račun bremenjen za dejanski znesek nakupa.

TOREJ LOČITI JE POTREBNO MED AVTORIZACIJO IN DEJANSKIM ZNESKOM. Zadeva špila normalno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 25.12.2008 16:16:23
Za samo odpret račun, ne pa tudi naložiti vrednost ali vpisati kreditno kartico, se lahko uporabi tudi tole:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=6937
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani