Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Mac programs "musthave"
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 15.12.2008 12:32:38
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Quicksilver je power, samo se ga je mal težje navadit.
Večina ljudi ga uporablja za dve ali tri stvari.
Sam ga trenutno sploh ne, ker nimam takega workflowa, da bi ga potreboval.
Če bi bil sistemc, bi ga sigurno, ker bi potem roke skoraj ne zapustile tipkovnice.

edit: typo

Nazadnje urejal/a Rainbow Pon 15. Dec 2008 13:55; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 15.12.2008 12:46:16
Rainbow je napisal/a:
Quicksilver je power, samo se ga je mal težje navadit.
Večina ljudi ga uporablja za dva ali tri stvari.
Sam ga trenutno sploh ne, ker nimam takega workflowa, da bi ga potreboval.
Če bi bil sistemc bi ga sigurno, ker bi potem roke skoraj ne zapustile tipkovnice.

Enako. Za moje potrebe je Spotlight zadost.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj.
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 16.12.2008 17:07:59
Pri večini ljudi je problem tudi to, da se jim enostavno ne da prilagajat na nekaj novega. Včasih kaj odkriješ in uporabiš po naključju in potem to posvojiš. Večina ljudi pa itak pol dneva zaradi nuje presedi za kompjutri in se jim še doma res ne da sprobavat miljon in en programček, ampak v miru pijejo kavo in visijo na fejsbuku ali pa kaj v miru ustvarjajo.

QS sem tudi jaz že probala, pa se mi prav tako ni dalo rtfm, samo od sebe pa kar ni ravno steklo ....
In ne glede na to, da je bil frend tako impressed, da so mu oči skoraj ven padle od navdušenja ...

In tako mam jaz nameščen zdaj LaunchBar že kar dolgo (v.4), pa se se mi ga spet nikdar ne da nagruntat, da bi mi olajšal delo (pa sem tudi človek, ki ima rad prste čim več časa na tipkovnici Smile)

Pa da se razuemo ... kujem jih tudi sama v zvezde, ker mi je jasno, da ko jih enkat osvojiš v prstih, there is no way back.

@we_are_the_borg: no, pa si me spet malo zdražil ... upam, da boš povod, da se mi bo končno enkat začelo dati Smile

@Makonja jst temu rečem lenoba, ne pa strašna ljubezen do OSx aplikacij. Pa ne me tepst hehe Very Happy

Nazadnje urejal/a Apii Tor 16. Dec 2008 20:20; skupaj popravljeno 1 krat
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 16.12.2008 17:42:56
Quicksilver podpira tudi mouse gestures,preprosto se da bindat zagon programja,iTunes akcije vključno z ratingom pesmi,automator in applescript akcije,.. Smile Ogromno stvari je sposoben in zelo olajša delo.Ne predstavljam si da mi moral iTunes dat v ospredje in ratio pesmi znižat ali zvišat ,ko pa samo pohodim z palcem cmd+alt in pol številko koliko je "vredna" pesem Smile

no,dajte se še malo razpisat o drugih programih in trikih,ki jih omogočajo Smile

izi hint za safari: označen text safari googla kar z kombinacijo shift+cmd+L (tak da ni potrebno c/p) in vnašat v google Cool to kombinacijo safari upošteva vsepovsod razen v Mail.app,kjer pripopa Flag Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 30.01.2009 02:19:37
Po nekaj časa sem spet na Macu in en od prvih programov, ki sem jih naložil je Circus ponies Notebook. (http://www.circusponies.com)

Zadeva je zame nepogrešljiva za pisanje zapiskov, idej, brainstorming, todo sezname, zbiranje informacij, pisanje besedil...

Skratka, kot bi imel pred sabo papirnat zvezek z integriranim timerjem, searchom itd.

Me pa zanima nekaj. Ali obstaja program kot so yellow notes ampak, da ima zraven še možnost alarma ob določeni uri. Na Windowsih za to obstaja Stickies, ki je res hud.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani