Nakup - zunanji trdi disk | |||||
Softwersko je pa formatiran na macov file sistem in gor maš nek brezvezen software za backupe, ki laufa na Macu. Pri mojem Pasportu je blo še to, da se je avtomatsko namountal en čuden virtualni disk z driverji (al nekaj podobnega), ki se ga je videlo samo v disk managerju. Kao za podporo USB3 na starih sistemih. Ko sem disk sformatiral, je bil mir. Kakorkoli, men WD ne zbuja nekegavelikega zaupanja. Pa ne zato, ker bi bil zanič, pač pa zato, ker ma zmeri neke svoje hude tehnologije, ki potem niso vedno čist kompatibilne z ostalo robo. EDIT: Je pa problem dobit že kaj drugega od WDja, pa da ni totalen junk od ohišja al pa trojna cena. Jaz ponavad preštudiram Cyberport da vidim, kaj je na aktualnega na trgu in se laže odločim za nakup. https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/festplatten-ssd-nas/externe-festplatten/liste.html Nazadnje urejal/a macata Pon 11. Jan 2016 18:30; skupaj popravljeno 1 krat _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Sam uporabljam 2 WD diska na Macu. Eden za TM (WD Elements 1TB), drugi za slike, filme itd.. (WD My Passport Ultra 2TB) Kakor sem bil sam seznanjen, je razlika samo v formatu, ki je prilagojen za Maca. Tudi navadni WD disk lahko sformatiraš za Maca ali PC. Pri meni deluje brez problema. Naj me kdo popravi če se motim ali doda kakšna je razlika. Hvala |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Seagate = sekret Dejansko so pri meni crkovali diski od Seagatea. Od WDja pa ohišja od zunanjih diskov. Mam pa dobre izkušnje s Samsung diski (cena, zanesljivost) Je pa res, da ne gledam prav dosti na hitrost, ker mam večino diskov za backupe/arhive. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
There’s a lot going on in the chart above, here are a few things to help out: The 2013, 2014, and 2015 failure rates are cumulative for the given year. In the case of 2015 that is through Q3 (September). If the failure rate is listed as 0.00% there were drives in use, but none of the drives failed during that period. If the failure rate is blank, there were no drives in use during that period. The “All Periods” failure rates are cumulative for all data (2013-Q3 2015). The “Max # in Service” column is the maximum number of drives ever in service for the given hard drive model. The “Avg Age (Months)” column is the average age of all the hard drives of the given hard drive model. This is based on SMART 9 data. If the “Avg Age (Months)” data is 0.0, the given drive model was not in service during 2015 making the value difficult to compute. (We’ll try to figure out a better way to compute this value by the next report.) The HGST (*) model name – we’ve been asked to use HGST in place of Hitachi and we are honoring that request, but these drives report their model as Hitachi and are listed as such in the data files. The Low Rate and High Rate are the boundaries for the confidence interval for the failure rate listed. Če prav razumem, to pomeni, nekako takole (ker so pač cloud storage company): 1. imaš 100 diskov 2. ko se disk pokvari, ga pač zamenjaš, da vzdržuješ raid 3. seagate-i se očitno zelo pogosto kvarijo, zato jih pogosto menjaš. 4. ob koncu leta narediš statistiko, in vidiš, da si v diskovnem polju s sto diski porabil 220 diskov. No, tako si sam to razlagam. Ni pa bistveno... iz statistike pač razbereš, da so Hitachi (zdaj HGST oz. po nakupu s strani WD je to zdaj Hitachi tehnologija pod novim brand-om) najbolj zanesljivi. Kako pa bo v bodoče... upam, da ne slabše. |
|||||
![]() |
|||||
Ali sta thunderbolt in USB 3.0 enake zadeve, samo drug vmesnik? Hvala |
|||||
![]() |
|||||
Vmesnika insta enaka, vendar noben vrtljivi disk ne doseže tako velike hitrosti, da bi presegel USB 3.0 hitrost, tako da v praksi so hitrosti med USB3.0 in TB minimalne. Sam imam TB zunanji disk na moem macu in dela super! Zelo zadovoljen s tem LaCie diskom, hitrosti tja do 160MB/s, kljub temu, da je disk že precej poln. Potem sem pa kupu še USB 3.0 disk enake velikosti isto LaCie, za backup, vendar mi ta disk ne pride nad 150MB/s. Sedaj ne bom trdil, da je razlika v hitrosti zaradi vmesnika, ampak sklepam, da ima tisti TB še kak SSD cache ali kaj podobnega. Ampak če ne boš delal nič kritičnega, razlike v hitrosti ne boš opazil, opazi se recimo samo če dejansko gledaš tja v speed meter ![]() Kar se tiče odzivih časov pa sta diska zelo podobna. _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
https://www.mimovrste.com/zunanji-trdi-diski/wd-zunanji-trdi-disk-my-passport-ultra-metal-1tb-usb-30-25-srebrn?v=716593 , eleganca stane 9€ ![]() _________________ MacBook Air 13" (2015) iPhone 5s iPad mini iPod touch 4g. |
|||||
![]() |
|||||
Tole bo zelo zelo počasen disk, ker zelo dvomim, da je kaj več kot 5400rpm, pa še verjetno ima cache zelo majhen in še kaj... Praktično na strani proizvajalca ne najdem konkretnih podatkov, piše samo up to 5Gb/s, kar je samo hitrost vodila, ne pa praktično hitrost diska... a to zdej proizvajalci tako skrivajo, da potem take slabe diske folk kupuje? Tole jaz rečem samo eno: na lastno odgovornost! _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() _________________ MacBook Air 13" (2015) iPhone 5s iPad mini iPod touch 4g. |
|||||
![]() |
|||||
Točno tega imam jaz ni nevem kaj samo za domačo rabo je dober jaz ga mam za backup. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Glede zaupanja – WD rad zapakira vse v neke svoje rešitve (virtualne CD-je, skrite particije, smartware, itd.), ki pa so redko v resnici nujno potrebne. Pogosto se izkaže, da bi raje imel "plain" disk brez dodatkov. Če iščeš alternativo in ti ni do WD, lahko pogledaš proti notranjim SATA SSD https://xxxx/solid-state-drives-ssd/sata-6gbps-ssd/960gb-mu-2-5inch diskom, ki jih daš v zunanji USB 3.0 ali USB-C ohišje. Recimo SATA 6Gbps SSD 960GB MU 2.5-Inch je super izbira – hiter, zanesljiv, brez nepotrebne programske opreme in za razliko od klasičnih zunanjih diskov veliko bolj odporen na udarce. Ko ga vgradiš v kvalitetno ohišje (npr. od Ugreen ali Orico), imaš čisto rešitev, ki je popolnoma pod tvojim nadzorom, pa še hitrosti so pogosto boljše kot pri klasičnih zunanjih diskih. Cyberport je tudi meni znan vir za primerjavo – imajo dostikrat bolj pošten prikaz dejanskega stanja na trgu kot razni trgovci pri nas. Če rabiš, ti lahko predlagam nekaj konkretnih kombinacij SSD + ohišje, ki bi bile dobra alternativa WD Passportom. |
|||||
![]() |
|||||
na 9 let star post si odgovoril _________________ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Dobr napisano. Nisem porajtal _________________ |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |