Zunanji monitor | |||||
Znanec je dolgo časa imel težave z HDMI izhodom na Mac miniju i5 (late 2012) z intelovo integrirano kartica HD4000 in sicer s podobnimi simptomi kot so tukaj opisani (utripanje monitorja): https://discussions.apple.com/thread/4497508?start=75&tstart=0 Če je bilo priklopljeno preko Thunderbolt v HDMI je bila slika okej. Vse je poskusil, firmware update je šel skozi, večkratna namestitev sistema (10.8.x), pol nadgradnja na Mavericks, preizkusil je tri ekrane, na koncu so mu predlagali menjavo matične/minija. |
|||||
![]() |
|||||
Kater monitor mi priporocate (za Cinemo nimam "soldov") ![]() Rabim ga za graficni design (pac za cel Adobe-ov paket). Nekaj sem ze googlal: priporocajo Dell, NEC,... Vase misljenje? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
A pozna kdo kako trgovino po moznosti slovensko z veliko izbiro tovrstnih zaslonov? |
|||||
![]() |
|||||
se malo vrinem in vprašam, kateri monitor je po vašem mnenju boljši za urejanje fotografij, grafično oblikovanje in kdaj pa kdaj tudi montiranje videa? https://www.mimovrste.com/monitorji/monitor-dell-24-ultrasharp-u2412m-crn?v=504347 ali https://www.mimovrste.com/monitorji/dell-lcd-monitor-ultrasharp-u2414h?v=653341 Hvala. -- Borut |
|||||
![]() |
|||||
Če imaš samo tak budget, absolutno prvega. Večja resolucija je vedno dobrodošla = več prostora za delo. Če imaš večji budget mogoče kak boljši model. |
|||||
![]() |
|||||
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
-- Borut |
|||||
![]() |
|||||
Aja, če sprašuješ, če se da te monitorje "spodobno kalibrirat" in dobit kolikor-toliko realen prikaz na nek "standarden" output. V bistvu ne. Lahko narediš boljše ali slabše približke. Sam sem se nehal ubadat s tem, ker kot mali podjetnik delam s preveč različnimi podizvajalci. Za zahtevne barvne reprodukcije pa se pač vsedem v avto in grem v tiskarno. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Hvala. Lp |
|||||
![]() |
|||||
za bolj realne pač moraš vzeti višji cenovni rang, kot ti je ze accom napisal. so pa precej boljše barve, kot na budget TN matrikah... |
|||||
![]() |
|||||
Realno pa pozabi na to. Je tolk enih vplivov, da le v strogo kontroliranih workflovih postane smiselno uporabljat barvno kalibracijo. Drugje pa samo izkušnje. Če nameriš v fotki 20C80M90Y to veš da ne bo čista rdeča. Če je pa 100C100M pa veš da bo. Seveda če ni gor obešen še kak profil in je fotka še v RGB. Ker se do pretvorbe v CMYK lahko zgodi še vse živo. Zato se jaz najprej znebim vseh profilov in vse materiale spravim v CMYK. S tem sem se približal pod 30% pogreška pri končnem rezultatu. Še najlaže je zrihtat nek printer, da ti naredi približno enake barve, kot tiskarna. Sam pol pa ti uporabiš bel papir, tiskarna pa nek cenejši, ki je že v osnovi vsaj 10% rumen... Nimaš kaj več kalibrirat. OK. Za vsak tip pairja svoj profil. Pa da te vidim. ![]() _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem imel Radiusovo izvedbo. Zraven pa še Bestov RIP. Takrat sem res lahko vedel, kaj bom dobil v tisku. ![]() Upam, da bo spet kdaj tako. Bi prav z veseljem kdaj sprobal kak top NEC ali EIZO, čist za feeling, da vidim, kolk je zdaj razlike med top in middle klaso. Pomoje ni več tako drastično, kot je bilo na katodnih ekranih. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Z iMacom. Barve so nasičene, bela vleče na cyan, črna pa trda za popizdit. Za filme gledat in družinske fotke odlično, za grafko pa polomija. Sem se nehal ubadat s korektnimi barvami, ker bi itak večina strank mela najraje kar iz worda sprintano, da je čimceneje. Itak pa trenutno ni v modi top barvna reprodujcija. Zdaj bolj ko je zjebana fotka, bolj je kul. ![]() _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Priporočaš kaj specifičnega ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Jz sm kupu Dell UP2414Q in ima fenomenalne barve, pa čeprav mi ne potegne 10-bitne slike. Ostrina je hudo dobra, barve pa tud. Meni do sedaj najbolj všeč panel. Moti me edino podpora monitorja, ker ima občasno težave - občasno se ne zbudi iz spanja, 4K še ni dozorel, saj je bolj slabo podprt v skoraj vseh sistemih. OS X trenutno bolje podpira 4K monitorje in mi tudi na MST omogoča uporabo vse resolucij, medtem ko se windblowsi kar zaklenejo na določene resolucije in ne morem nič. Potem pa še scaling ne dela ok pa znoriš... Sam brat dol iz tega monitorja je pa res blažen žegen, ker font je tak, kot da bi s papirja bral. Črna sicer ni čist črna ampak to še nisem videl na nobenem LCD-ju, bela je pa ok -> bela, čeprav imam jaz naštimano na malo bolj tople barve čez pa adobe 98% profil. |
|||||
![]() |
|||||
Nečeloma nima nekega predloga. Za sebe uporabljam Applov Thunderbolt display in za mene je super. Se ne ukvarjam z nekimi grafikami. Več ali manj časa sem v kakšnem CLI-ju. ![]() Drugače sem slišal da so DELL monitorji super, spet odvisno za kaj boš potreboval. Za grafiko pa se je potrebno obrniti na tiste, ki imajo s tem izkušnje. Jaz jih žal tam nimam. _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
Dell monitorji so OK, samo tisti iz pro linije, ne taki za 250€. Sej je v redu monitor za ta denar, samo ko daš enega za 800€ zraven vidiš razliko v sliki in kvaliteti. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |