iPhone 5s vs Samsung s4
|
iPhone 5s ali Samsung s4 |
iPhone 5s |
|
80% |
[ 72 ] |
Samsung s4 |
|
4% |
[ 4 ] |
Ista stvar / stvar okusa |
|
14% |
[ 13 ] |
|
Skupaj glasov : 89 |
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 11.02.2014 10:27:22 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
HTC ONE je gigant proti mojemu malemu i4s...
Telefon ma bombo od zvočnikov -> beats audio. To je top.  Pa tudi sam vmesnik ni tako slab. Edino kar me je motilo pri uporabi je bilo to, da nisem mel pojma, kje je kakšna nastavitev.  Pač navajen na iOS.  Slike dela tudi dobre...
Še en telefon ki je vreden nakupa med Android telefoni je že velikokrat omenjeni Nexus. Za njega sem tudi čul da je bomba od telefona.
Edino kar zna delati samsung so televizije.  To je pa špica. 
_________________ MacbookPro (early 2011): dual-core i5 2.3gzh, 8GB ram, 320GB HDD
iPhone 6s+, 64 GB, iOS 10
Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 11.02.2014 10:28:22 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Imel sem že tel. Androidom, Windows phone, in ko sem se odločil za iPhone 5S, me je bilo malo strah. Po mesecu in več ga ne zamenjam za noben drug telefon.
Dela kot urca.
_________________ Mac Mini M2 2023
iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium
Apple Watch Nike+ Series 6 GPS 44mm Gray
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kočevje |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 11.02.2014 10:50:30 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
od LGja priporočam tudi G2. fenomenlen android
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 11.02.2014 11:03:38 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
LG G2 ful hvalijo ja,da lepo dela slisal sem pa da je predvsem baterija noro mocna 
_________________ Apple Watch S10
iPhone 16 Pro Max
Mac Mini M2 Pro
Apple Airpods Pro
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 11.02.2014 15:01:37 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
sam sem po dnevu uporabe S4 dal gor takoj google rom, in je izkušnja neprimerno boljša.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Prekmurje |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 11.02.2014 15:10:07 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
zanimivo je to branje. mene pa niti malo ne vlece vec da bi sploh sprobaval android! uzivam v ios sistemu na iphonu  je velikosti primerne za telefon! sistem mi pa ponuja vse kar rabim! menjam le ce se to spremeni v smer ki mi nebi bila vsec 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 11.02.2014 15:26:46 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
neooo je napisal/a: | zanimivo je to branje. mene pa niti malo ne vlece vec da bi sploh sprobaval android! uzivam v ios sistemu na iphonu je velikosti primerne za telefon! sistem mi pa ponuja vse kar rabim! menjam le ce se to spremeni v smer ki mi nebi bila vsec  |
Res je edina prava velikost za telefon. Ampak glede na to, da sam uporabljam aplikacijo telefon samo 1% navijam za večji ekran, trenutno so to Android, jeseni pa mogoče iPhone 6.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 11.02.2014 15:34:03 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Sej ne bi tudi sam kompliciral pri nabavi telefona, če bi ga nabavlal vsako leto novega, tako pa sem bolj zapečkarski tip glede tega. Običajno imam telefon vsaj 3 leta, predno sploh razmisljam o menjavi. Posledično, bi se rad zdej pred nakupom res prepričal, da bom izbral "TOP", ceprav se zavedam, da bo le ta "TOP" izdelek, cez dva meseca že zastarel (kar se napredka tiče).
Sem si postavil deadline do petka. Torej še trije dnevi razmišljanja in premlevanja, kateri telefon bi le vzel
Res, hvala vam za vse predloge in komentarje..., ste mi vrgli par lepih kosti za glodat za čez dan na šihtu 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 11.02.2014 17:03:27 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Sam pa imam ravno obratno mnenje kot večina vas applovcev
Dolgo časa sem bil privrženec iphona, še preden je kdo v Sloveniji sploh vedel kaj iphone je, od 3g pa do 4s... ampak sem se čez čas naveličal vedno enih in istih stvari, iphone še vedno deluje, čeprav je dal ios 7 novo preobleko, še vedno na istem principu kot je deloval prvi iphone, saj je res da se je izboljšala kamera pa izgled pa ekran in podobne stvari, ampak nekih bistvenih sprememb ni!
In prav zaradi tega sem šel brez kakšnega koli obžalovanja na Android in nikoli nisem gledal nazaj. Uporabljal sem že s3, note 1, note 2, htc one, in trenutno uporabljam galaxy s4. Toliko sem jih zamenjal, ker pač rad menjujem telefone, ampak čisto vsak izmed teh telefonov mi je deloval odlično! In ni bilo tega kot vsak pravi, na Androidu je pa strašen lag, brez skrbi, prav toliko ga je kot na ios, torej zanemarljivo
In s svojim s4 sem izredno zadovoljen, kamera je vrhunska, baterija zadovoljiva, kar je glede na to da telefon ogromno uporabljam enako oceni odlično  , operacijski sistem pa je super prilagodljiv in funkcionalen da se kar kadi!  res ne vem s čim bi me lahko ios prepričal da pridem nazaj.
Ena stvar ki jo še posebej obožujem na Androidu je SwiftKey tipkovnica, ki res pospeši moje pisanje na telefonu.
Moje mnenje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 11.02.2014 17:55:59 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
B r a Č o je napisal/a: | .. In ni bilo tega kot vsak pravi, na Androidu je pa strašen lag, brez skrbi, prav toliko ga je kot na ios, torej zanemarljivo  |
Ma ni šans  Sem preizkusil vse te omenjene telefone pa še kakšnega več in me nihče ne prepriča da je lag zanemarljiv oz. primerljiv z iphonom. Mogoče prvi dan, pa še to moraš imeti srečo. Mene sicer moti pri iOSu nagnjenost k zaprtemu tipu sistema, vendar je dejstvo da iOS funkcionira precej bolje kot 99% androidov, pa čeprav na račun manj funkcij. Pa kot že prevečkrat rečeno sam android sploh ni napačen, daleč od tega, zapacajo ga potem proizvajalci naprav in pa za piko na i še operaterji. Recimo mika me LG Nexus 5, pa ne da bi rabil nov telefon (imam iP5), samo pašejo mi spremembe in igranje, eksperimentiranje,... to pa mi je po drugi strani sedaj itak omogočil JB. Ko si navajen z aparaom delati hitro in "brezskrbno" je iOS še vedno v veliki prednosti. Android edino kot sem omenil verjetno LG Nexus 5 ker ima pure google rom ali pa kakšen cyanogen.
_________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 11.02.2014 18:14:58 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
gizmo je napisal/a: | Običajno imam telefon vsaj 3 leta, predno sploh razmisljam o menjavi. Posledično, bi se rad zdej pred nakupom res prepričal, da bom izbral "TOP", ceprav se zavedam, da bo le ta "TOP" izdelek, cez dva meseca že zastarel (kar se napredka tiče). |
Še en razlog več, da med androidi postaviš na prvo mesto Nexus 5... je več kot pol leta novejši od S4, z opazno močnejšim in varčnejšim hw na katerem teče "čist" android in za katerega boš še kar nekaj časa dobival posodobitve na katere ne boš čakal več mesecev.
Kot sem že napisal, je tudi kamera na nivoju, nekaj svojih slik od obeh sem dal tudi na net ( Nexus 5, SGS4). V glavnem, kot lastnik obeh, se sedaj pod nobenim pogojem ne bi odločil za S4.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 11.02.2014 19:02:50 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
scotapipa je napisal/a: | Res je edina prava velikost za telefon. Ampak glede na to, da sam uporabljam aplikacijo telefon samo 1% navijam za večji ekran, trenutno so to Android, jeseni pa mogoče iPhone 6. |
Enako. Ko sem dobil prvega nota me je skoraj kap zadela zaradi velikosti, sedaj pa pod 5,5+ " sploh ne pogledam. Mogoče, če bo iphone 6 res v varianti z velikim zaslonom grem nazaj...
Size does matter 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 11.02.2014 19:27:04 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
drsah je napisal/a: | Če že android, potem vzemi nexus 5.
Imam i5S in samsung S4, ki pa je na polici doma, in ga ne uporabljam, ker to ni to. |
Sem v enaki situaciji.
S4 mi že par mesecev leži v predalu, ker me je zadeva začela tako motiti, da sem prešaltal sistem in kupil telefon za katerega sem rekel, da ga ne bom nikoli - 5s.
S4 je zame fail na celi črti, najprej sem moral menjati baterijo, ker se je napihnila tako, da nisem mogel dat pokrova gor. Večkrat sem imel težave s signalom, ko ga je kar zmanjkalo, namesto signala narisalo prečrtan krožec. Najbolj moteče je pa to, da en izmed lanskih flagship telefonov ne more tekoče odpirati galerije in imenika. Tu mi je odprlo deklc
Sicer pogrešam velikost ekrana, nekaj dobrih fičrjev samsunga ampak izkušnja z S4 je dovolj, da nikoli več ne kupim samsung mobilne naprave. Če že android bo to le in samo nexus.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 11.02.2014 19:56:55 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
ajCloud je napisal/a: | Pa kot že prevečkrat rečeno sam android sploh ni napačen, daleč od tega, zapacajo ga potem proizvajalci naprav in pa za piko na i še operaterji. |
Saj to je to. Sistem deluje super. Poleg tega tudi ne moraš naložit vse kar vidiš in se ti dopade na Play Storu.
BigPoppa je napisal/a: | Sem v enaki situaciji.
S4 mi že par mesecev leži v predalu, ker me je zadeva začela tako motiti, da sem prešaltal sistem in kupil telefon za katerega sem rekel, da ga ne bom nikoli - 5s.
S4 je zame fail na celi črti, najprej sem moral menjati baterijo, ker se je napihnila tako, da nisem mogel dat pokrova gor. Večkrat sem imel težave s signalom, ko ga je kar zmanjkalo, namesto signala narisalo prečrtan krožec. Najbolj moteče je pa to, da en izmed lanskih flagship telefonov ne more tekoče odpirati galerije in imenika. Tu mi je odprlo deklc
Sicer pogrešam velikost ekrana, nekaj dobrih fičrjev samsunga ampak izkušnja z S4 je dovolj, da nikoli več ne kupim samsung mobilne naprave. Če že android bo to le in samo nexus. |
To kar se je pa tebi zgodilo, je pa izredna okoliščina in ne moreš posploševati na vse telefone tega tipa. Žal maš to nesrečo, da si verjetno dobil telefon iz kake slabe pošiljke, ko jim vse odpove (žal posledica množične proizvodnje). Ne vem zakaj nisi uveljavljal stvarne napake in zahteval menjavo ali pa kupnino. Garancija se pri takih napakah ne splača. Tudi kolega je imel podobno težavo, pa naredil slednje in je dobil popolnoma nov (enak) telefon in deluje sedaj brez težav. Enako je naredil kolega, ki se mu je i5 luščil.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 11.02.2014 21:11:07 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
BigPoppa je napisal/a: | ampak izkušnja z S4 je dovolj, da nikoli več ne kupim samsung mobilne naprave. Če že android bo to le in samo nexus. |
Haha kere izjave, sej nexusa je tut ze samsung delu in ni nic izkljuceno da ga ne bo se kdaj v prihodnje 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Prekmurje |
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 11.02.2014 21:13:37 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
crnazverinica je napisal/a: | Haha kere izjave, sej nexusa je tut ze samsung delu in ni nic izkljuceno da ga ne bo se kdaj v prihodnje  |
saj to lih ja 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 11.02.2014 23:16:00 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Joj ne se mi zdej na vsako besedo obešat. Sem se pač malo nerodno izrazil. Moral bi napisati, da kupim samo še napravo s stock androidom, brez raznoraznih touchwiz, sense in ostalih navlak.
JazTelefon., ne da se mi s pametnjakoviči na ram2 ukvarjat, res. Pa ajde, tista baterija me še ne moti toliko, bolj me moti počasno delovanje. Bom posnel video, ko bom pri volji...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kočevje |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 12.02.2014 07:28:27 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
B r a Č o je napisal/a: | Sam pa imam ravno obratno mnenje kot večina vas applovcev
Dolgo časa sem bil privrženec iphona, še preden je kdo v Sloveniji sploh vedel kaj iphone je, od 3g pa do 4s... |
ja ti si bil vrjetno prvi v sloveniji, mogoče celo na svetu ki je uporabljal iphona.
toda če se že nekaj hvališ, vedi, se prepričaj da je bil pred 3g še en iphone, iphone 1 imenovani tudi iphone 2g
in nekateri smo ga imeli zelo kmalu po izidu
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 12.02.2014 07:48:05 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Pomoje je zelel povedat da je imel iPhona ze takrat ko si ga lahko dobil samo v ZDA,sam tudi uporabljam iphone od 2g do 5s razen stirice,ker sem umes presaltal na Galaxy S3 in ce povem po pravici mi je bilo po 1 meecu tako zal da sem ga takoj prodal ko je prisla petka in jo kupil  Sej drugac HTC ONE mi zgleda hud telefon pa tud laufa precej lepo ampak dozdej sem bil vedno najbolj zadovoljen z iPhonom 
_________________ Apple Watch S10
iPhone 16 Pro Max
Mac Mini M2 Pro
Apple Airpods Pro
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 12.02.2014 11:53:54 Re: iPhone 5s vs Samsung s4 |
|
Imel sem vse iphone do 4ke, potem sem sel na htc one x, sem ga hitro zamenjal za s3 s katerim sem bil kar zadovoljen, potem pa sem si nabavil nexus 5 in lahko recem, da sele ko imas nexusa ves, kaj je android oz kako dober je . Se dobro, da sta se google in samsung dogovorila, da samsung preneha spreminjati android, saj bo google prihodnje leto ukinil nexus linijo.
|
 |