Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Macbook Air - LCD problem
Jabček

Jabček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 30.08.2012 10:07:53
Re: macbook air lcd problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
glh na pro servis sem ga poslal in zraven vse opisal... ampak nič. Danes sem ga dobil domov, takšen občutek imam da ga sploh niso odpirali.
In potem sem sam šel in ga odprl, saj mi ne dajo miru te pikice po zaslonu in spreminjanje barve (oni so mi sporočili da je potrebno zamenjati zaslon), ko sem ga odprl pa naletim na eno stvar: tam pri tečajih, kabel ki poteka iz matične do zaslona (skoz tečaje) je ves sprecvikan, to je posledica tega, ker so tečaji dvignjeni. Je mogoče to vzrok za te pikice na zaslonu ?

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 11.09.2012 19:14:51
jabuka123 je napisal/a:
v istoru v lj so mi dali ponudbo (niti nebom govoril koliko) za popravilo. Ko sem vprašal kako to da ni serijska napaka, so mi odgovorili da zato ker je mac star 4 leta in se to ne šteje pod serijsko napako , wtf Exclamation

Prosim pripni ponudbo iz iStore.
Hvala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 11.09.2012 21:26:51
jabuka123 je napisal/a:
glh na pro servis sem ga poslal in zraven vse opisal... ampak nič. Danes sem ga dobil domov, takšen občutek imam da ga sploh niso odpirali.
In potem sem sam šel in ga odprl, saj mi ne dajo miru te pikice po zaslonu in spreminjanje barve (oni so mi sporočili da je potrebno zamenjati zaslon), ko sem ga odprl pa naletim na eno stvar: tam pri tečajih, kabel ki poteka iz matične do zaslona (skoz tečaje) je ves sprecvikan, to je posledica tega, ker so tečaji dvignjeni. Je mogoče to vzrok za te pikice na zaslonu ?

Ja, definitivno je vzrok flat kabel, ki gre iz lcd-ja v notebook.
Sej naceloma so ti prav povedal. Ce bi menjali lcd bi tezavo odpravili, ker se ta flat kabel drzi lcd panela.

Izgleda pa res prav nic lepo. Moram pa se povedat da imam tut sam aira, ki ga uporablja zenska roka. Imam malo lufta v pantih, kar ni sicer hudo motece, vendar sem res bral o serijski napaki.
Tole pri tebi pa je videt ogromna poskodba. Verjeno slab pant naredi svoje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 05.11.2012 20:14:56
Re: Macbook Air - LCD problem
Pozdravljeni!

Tudi mi smo imeli prvo generacijo Macbook Aira. In tudi nam so poknili panti in je vrglo zaslon ven samo na eni strani. TIsti ki se vam je to zgodilo vete o čem govorim.

Ker je računalnik star okoli 4 leta in še malo, so nam na servisu rekli da lahko sami plačamo popravilo (nov lcd) v vrednosti 700€.

To se žal ne splača, ker Air ni vreden več kot 350€. Ker se računalnik uporablja v podjetju, smo naročili novega Aira in ga že pričeli uporabljati.

Ker pa mi ni bilo všeč da Apple noče priznati njihove napake (vpoklic je bil samo za računalnike do starosti treh let), sem jim napisal mail.

Dva tedna po poslanem mailu, ko sem mislil da mi niti ne bojo odpisali sem dobil mail iz Apple podorčje Evropa, da naj mi pošljem slike in dodatno opišem situacijo. Poslal sem jim slike, in jim tudi povedal da smo imeli kar veliko drugih napak (2x nam je šel disk).
Potem so me poklicali in odobrili garancijo za 1 mesec. In rekli naj nesem računalnik na servis. Na servisu so videli da je res odobrena garancija in smo opravičeni do brezplačne zamenjave lcdja in niti nam ni treba plačati stroškov dela.

Zdi se mi da je to bilo zelo korektno od njih, Very Happy
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 11.10.2013 19:26:14
Macbook Air težave z zgibom ekrana (hinge)
Pozdravljeni,

imam težavo z Macbook Air mid 2011 in sicer ekran ne stoji samostojno, ampak se samodejno zapira proti tipkovnici ali pa na nasprotno stran. Kje bi se dalo to popraviti in koliko bi stalo?

Hvala in LP
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 17.10.2013 07:33:59
Re: Macbook Air težave z zgibom ekrana (hinge)
Nihče ne ve?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 17.10.2013 08:06:16
Re: Macbook Air težave z zgibom ekrana (hinge)
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=34177&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani