Jabuk
Nakup MacBooka v USA
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.09.2008 12:38:39
Nakup MacBooka v USA
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Dober prijatelj me sprasuje par stvari, na katere mu v bistvu ne znam popolno odgovoriti. Trenutno je njegova sestricna gori in bo po vsej verjetnosti kupila en MacBook.

1. Zdaj ga zanima kako je z garancijo, ali velja ameriska garancija v EU, se pravi Avstriji?

2. US tipkovnica ima ENTER tipko drugace oblikovano kot recimo slovenska, zdruzeno jo ima s tipko za crko Ž. Zato bi raje vzel MB s spansko tipkovnico, ki se ga kot kaze da preko spletne stacune dobit. Zanima ga, ce kdo ve ali se ga da dobiti tudi v AppleStorih ali je pak to samo po narocilu?

3. Elektricni adapter je US, a se da nanj vtaknit samo s slovenskimi vticnicami kompatibilen konec. Se pravi tako kot pri iPodih in slicni krami?

P.S.: Zakaj tega ne pise sam? Zato, ker ima samo gmail mail in mu Jabuk forum ne dovoli registracije z gmail mailom.

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.09.2008 13:50:45
1. Garacija za prenosne zadeve je worldwide. Odgovor: Da, velja
2. Špansko tipkovnico bo zelo težko dobil v apple storu, ker gre za build to order.
3. Seveda, samo vtič zamenjaš in to je to.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.09.2008 14:04:33
Re: Nakup MacBooka v USA
MaTiCeK je napisal/a:

2. US tipkovnica ima ENTER tipko drugace oblikovano kot recimo slovenska, zdruzeno jo ima s tipko za crko Ž. Zato bi raje vzel MB s spansko tipkovnico, ki se ga kot kaze da preko spletne stacune dobit. Zanima ga, ce kdo ve ali se ga da dobiti tudi v AppleStorih ali je pak to samo po narocilu?

Glede na spodnjo sliko, je enter sam manjši črka đ in ž nad njem.

Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 05.09.2008 06:24:48
Re: Nakup MacBooka v USA
laku je napisal/a:
MaTiCeK je napisal/a:

Glede na spodnjo sliko, je enter sam manjši črka đ in ž nad njem.

Ko vklopiš našo slovensko tipkovnico, pri tem imaš pa US fizično tipkovnico pride razporeditev tipk tako da imaš v tretji vrsti od zgoraj zadnjih pet črk v razporeditvi O P Š Đ Ž, kar je drugače kot pri nas kjer je O P Š Đ ENTER in je črka Ž eno vrsto nižje. Preiskušeno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 05.09.2008 10:44:57
Iz prve roke (ker sem sam kupil macbooka čez lužo):

1. garancija velja (pri FMCju sem samo pokazal račun iz Apple storea in ni bilo problemov, ko mi je nekaj nagajal mek)

2. kupi tipkovnico US; oklepaji [] (in ostalih nekaj tipk) se spremenijo v ČŠŽ ostalo ostane skoraj enako (lahko pa kasneje pri nas kupiš slovensko 100€ + delo)

3. jaz sem kupil v applestoreu worldwide adapter kit, ki je v bistvu nabor izmenljivih priključkov za vse vtičnice po svetu (iste imaš na iPod napajalnikih); univerzalno za vse novejše applove napajalnike
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.09.2008 08:13:20
blazo je napisal/a:
Iz prve roke (ker sem sam kupil macbooka čez lužo):

1. garancija velja (pri FMCju sem samo pokazal račun iz Apple storea in ni bilo problemov, ko mi je nekaj nagajal mek)

2. kupi tipkovnico US; oklepaji [] (in ostalih nekaj tipk) se spremenijo v ČŠŽ ostalo ostane skoraj enako (lahko pa kasneje pri nas kupiš slovensko 100€ + delo)

3. jaz sem kupil v applestoreu worldwide adapter kit, ki je v bistvu nabor izmenljivih priključkov za vse vtičnice po svetu (iste imaš na iPod napajalnikih); univerzalno za vse novejše applove napajalnike

Ja ta adapter kit imajo res v Applu, ampak je za moje mnenje predrag, če pri nas za nekaj EUR dobiš EUR adapter....

Problem se pojavi pri onem dolgem debelem kablu, ki ima fiksno USA vtičnico in ti tisti adapter skoraj nič ne koristi, se pa na ebayu da dobit EUR priključek za 10EUR!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani