Nakup MacBooka v USA | |||||||
1. Zdaj ga zanima kako je z garancijo, ali velja ameriska garancija v EU, se pravi Avstriji? 2. US tipkovnica ima ENTER tipko drugace oblikovano kot recimo slovenska, zdruzeno jo ima s tipko za crko Ž. Zato bi raje vzel MB s spansko tipkovnico, ki se ga kot kaze da preko spletne stacune dobit. Zanima ga, ce kdo ve ali se ga da dobiti tudi v AppleStorih ali je pak to samo po narocilu? 3. Elektricni adapter je US, a se da nanj vtaknit samo s slovenskimi vticnicami kompatibilen konec. Se pravi tako kot pri iPodih in slicni krami? P.S.: Zakaj tega ne pise sam? Zato, ker ima samo gmail mail in mu Jabuk forum ne dovoli registracije z gmail mailom. |
|||||||
![]() |
|||||||
2. Špansko tipkovnico bo zelo težko dobil v apple storu, ker gre za build to order. 3. Seveda, samo vtič zamenjaš in to je to. |
|||||||
![]() |
|||||||
Glede na spodnjo sliko, je enter sam manjši črka đ in ž nad njem. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Ko vklopiš našo slovensko tipkovnico, pri tem imaš pa US fizično tipkovnico pride razporeditev tipk tako da imaš v tretji vrsti od zgoraj zadnjih pet črk v razporeditvi O P Š Đ Ž, kar je drugače kot pri nas kjer je O P Š Đ ENTER in je črka Ž eno vrsto nižje. Preiskušeno. |
|||||||
![]() |
|||||||
1. garancija velja (pri FMCju sem samo pokazal račun iz Apple storea in ni bilo problemov, ko mi je nekaj nagajal mek) 2. kupi tipkovnico US; oklepaji [] (in ostalih nekaj tipk) se spremenijo v ČŠŽ ostalo ostane skoraj enako (lahko pa kasneje pri nas kupiš slovensko 100€ + delo) 3. jaz sem kupil v applestoreu worldwide adapter kit, ki je v bistvu nabor izmenljivih priključkov za vse vtičnice po svetu (iste imaš na iPod napajalnikih); univerzalno za vse novejše applove napajalnike |
|||||||
![]() |
|||||||
Ja ta adapter kit imajo res v Applu, ampak je za moje mnenje predrag, če pri nas za nekaj EUR dobiš EUR adapter.... Problem se pojavi pri onem dolgem debelem kablu, ki ima fiksno USA vtičnico in ti tisti adapter skoraj nič ne koristi, se pa na ebayu da dobit EUR priključek za 10EUR! |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |