Jabuk
Koliko je vreden Macintosh SE/30
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.04.2013 15:11:58
Koliko je vreden Macintosh SE/30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lepo ohranjen, pred 1 letom menjani vsi elektrolitski kondenzatorji na matični plošči s keramičnimi (stari so začeli spuščati - klasična napaka na teh starih mašinah), zamenjan disketnik, PRAM baterija, tako, da vse deluje tako kot mora.
Spec: 1,4 MB floppy, 40 MB SCSI disk, 8 MB RAM-a, dodana coax mrežna, ADB miška in tipkovnica original, System 7.1...

Torej, glede na napisano, koliko bi bil vreden ta Mac SE/30.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 18.04.2013 17:45:44
Re: Koliko je vreden Macintosh SE/30
Nekje 300$ in več kaže na ebayu vendar ti svetujem da ga obdrži ker ko sem zvedel da naj bi ga imeli tudi mi vendar mu ga je nekaj crknilo in smo ga prodali me je kar v srcu stisnilo Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.04.2013 20:36:00
Sem tudi jaz malo gledal po eBay-u in sem videl da so cene res 300$+. Sicer prodajal ga najverjetneje ne bom, ampak vseeno me zanima, če je morda na forumu kakšen interesent za nakup Smile

Drugače pa takrat, ko sem menjeval kondenzatorje, sem našel na tujih forumih, da večinoma pri teh računalnikih odpovedujejo po večini komponente, ki so preprosto stare in ne zdržijo več takšnih obremenitev, kot takrat, ko so bile nove. Večinoma so to ravno elektrolitski kondenzatorji in pa kakšne diode. Meni je na primer pred menjavo kondenzatorjev avdio izhod in zvočnik delal le na morda 2% moči (dejansko se ni slišalo skoraj ničesar), pa tudi dostikrat se računalnik ni hotel v prvo zagnati. Tako, da se da z vložkom cca. 10-20 EUR in časa za kakšno nedeljsko popoldne, obuditi tudi čisto (ali pa skoraj) mrtve računalnike.

Me pa zanima, če ima morda kdo od forumašov še doma kakšno takšno klasiko (npr. Mac SE, SE/30, 512k,...), ki ne deluje. Morda bi kakšno celo odkupil za pametno ceno in jo poskusil popraviti... Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 18.04.2013 20:49:30
Jaz sem razmišljal o nakupu ohišja in da bi vgradil nek avdio predvajalnik notri ampak ko sem gledal cene me je vse minilo Sad
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani