Sem tudi jaz malo gledal po eBay-u in sem videl da so cene res 300$+. Sicer prodajal ga najverjetneje ne bom, ampak vseeno me zanima, če je morda na forumu kakšen interesent za nakup
Drugače pa takrat, ko sem menjeval kondenzatorje, sem našel na tujih forumih, da večinoma pri teh računalnikih odpovedujejo po večini komponente, ki so preprosto stare in ne zdržijo več takšnih obremenitev, kot takrat, ko so bile nove. Večinoma so to ravno elektrolitski kondenzatorji in pa kakšne diode. Meni je na primer pred menjavo kondenzatorjev avdio izhod in zvočnik delal le na morda 2% moči (dejansko se ni slišalo skoraj ničesar), pa tudi dostikrat se računalnik ni hotel v prvo zagnati. Tako, da se da z vložkom cca. 10-20 EUR in časa za kakšno nedeljsko popoldne, obuditi tudi čisto (ali pa skoraj) mrtve računalnike.
Me pa zanima, če ima morda kdo od forumašov še doma kakšno takšno klasiko (npr. Mac SE, SE/30, 512k,...), ki ne deluje. Morda bi kakšno celo odkupil za pametno ceno in jo poskusil popraviti...