Jabuk
Potovanje / Počitnice
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.03.2013 21:02:17
Potovanje / Počitnice
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo že bil naprimer Dominikanska republika, Tahiti, .. ?
namreč se zanimam, da bi poleti šel za ene 14-21 dni nekam v eksotiko, morda priporočate kaj drugega? Sem gledau za Punta Cana (dominikanska) 1200 all inclusive za 14 dni. Seveda nebi sam poležaval in žrl, pil, ampak tut razni izleti kam v đunglo, plavat z delfini, etc.

torej?
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 05.03.2013 07:59:41
Re: Potovanje / Počitnice
Oooo, tole je pa tema zame! Smile sem bil ravno na dominikani 3 krat do sedaj, ker je res karibski otok, ki je toop! za zacetek ti priporocam drug mesec oz. letni cas.. Poleti je dol vroce za popizdit, poleg tega znajo met hurikane in extra nalive.. Dominikana je super od oktobra do max nekje konec aprila.. Suho vreme, prijetne temperature..
Potem je tukaj Punta Cana.. To je del dominikane, kamor NE GREŠ! zakaj? ker je atlantska stran in piha, morje je mrzlo.. Resorti so totalno fake in nabiti z nemci.. Jst sm biu recimo vedno v Boca Chica mestecu, ki lezi na KARIBSKI STRANI in je poezija.. Nic ne piha, morje je toplo, mivka na plazi, kot tudi v vodi, blizu imas glavno mesto Santo Domingo.. Dobrih 15min z lokalnim busom..
Sicer je iz letalisca Punta Cana dolga voznja .. Dobre 4 ure, ampak JE vredno, verjemi.. Aktivnosti so raznolike.. Spomladi gres lahko gledat kite, ker se parijo v teh vodah, potem imas koralne grebene za potapljat ali tauhanje.. Obstaja tudi hribovit del za trackinge, ipd.. Bacardi Island, izdelava ruma, Isla Saona kjer koralni greben izumira, ipd..
Vedno sem bil 16 dni ali vec.. Haiti je tko/tko. Od tistega potresa si se zdej niso opomogli in je katastrofa.. Ce bi ze kam sel, najdes poceni karte za Puerto Rico (letalo iz Santa Dominga pride povratna cca. 80eur)..

Drzava JE VARNA, domacini noro prijazni in ne pokvarjeni (kot sem ta teden izkusil v egiptu) in velikooo zelenja (in ne spet kot egipt, ki je kamen in skala). Odlicen rum (rjavi, beli), cigarilosi ali cigare in rocni izdelki taki in drugacni.. Zura se ga na polno.. To je narod, ki nosi ritem v sebi.. Bachata, salsa, merenge se plese na ulici..

Za kaj vec info o resortih, cenah me pa kontaktiraj preko ZS, prav? 😉😉😉

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 05.03.2013 08:05:14
dajte čim manj prek ZS se menit, mislim da mene tud tole zanima Smile
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.03.2013 08:14:22
Ni problema.. Lahko tudi tukaj! 👍👍👍

Vedno sem bil nastanjen v Dominican Bay Resort, ki premore sicer samo 3 zvezdice, ampak ima pa lokacijo super.. Za vogalom se skriva center Boca Chica, kjer zvecer dogaja.. Plaza je umaknjena in je 3 min hoje do le-te (seveda privat). Takoj zraven pa domastic beach s pravimi lokalci in ta kontakt je men usec.. Ne pa da si k golob v golobnjaku cez dopust.. All inclusive je res use na razpolago.. Tudi restavracija je odprta po polnoci, k prime lakota po pivu ali dveh.. Tukaj v egiptu je bil resort 5 zvezdic, pa po polnoci sploh nisi mogu dobit hot doga al pa sendvica pa je bilo 8 restavracij..
Resort je majhen, urejen, cist.. Za 16 dni (15 nocitev) iz Munchna ali Graza sem ponavadi dal med 1150 in najvec 1300, vec ne.

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 05.03.2013 15:22:48
filipich je napisal/a:
Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo že bil naprimer Dominikanska republika, Tahiti, .. ?
namreč se zanimam, da bi poleti šel za ene 14-21 dni nekam v eksotiko, morda priporočate kaj drugega? Sem gledau za Punta Cana (dominikanska) 1200 all inclusive za 14 dni. Seveda nebi sam poležaval in žrl, pil, ampak tut razni izleti kam v đunglo, plavat z delfini, etc.

torej?

Oj. Najprej se moram odločno ne strinjati s PUCKOM. Sam sem bil 3 tedne v dominikanski in sem jo kar fino prečesal. Pristali smo v Punta Cani, hotel smo imeli na severni strani - Cabarette. Bilo je naravnost odlično, s tem da je Cabarette raj za kajtarje in surferje. Tam sem bil v začetku avgusta in v treh dneh ni deževalo niti za en dan skupaj. Kar se tiče cen, je sever precej ugodnejši kot jug, sam sem šel na ribolov, kjer sem ujel 170 kilsko mečarico, za razvajanje pa Cayo Paraiso... Z avtobusom sem šel tudi v glavno mesto Santo Domingo za par dni, pa tudi v Santiago...
Skratka, kar se tiče juga - all inclusive hoteli, vse cene višje, taki resorti, kjer gosta poskušajo obdržat za zidovi. Če ti to paše, je to to. Meni to ni všečSmile
Bil sem pa tudi na Kubi. Tja bi šel kadarkoli še enkrat Smile

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.03.2013 15:51:02
saj to sem v dilemi, eni govorijo ne hodi v Punta Cano, drugi govorijo samo ne na jug.. Smile pol pa vedi ...
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 05.03.2013 16:10:03
Sever za surfanje, jug za potapljanje..

Verjemi, da se ne bi 3 krat vracal, ce ne bi bilo kul

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 05.03.2013 16:48:19
Pucko, si šel morda kaj v gozd/đunglo se kopat v kakšen naravni tolmun, al pa plavat z delfini, kaj podobnega? kakšne so cene kjer si ti bil, govorim o privat izletih in obrokih kje zunaj hotela/resorta?
Šerif

Šerif

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 05.03.2013 16:54:09
Trackinga nism pocel.. Gledat sm sou pa karneval recimo, pa kite pa use te stvari..

Vecerja s kilo skampov na zaru te pride 18 - 20 dolarjev. In to kaaaksni!! res uni atlantski. Huge one!
Pica tm nekje 10 dolarjev.. Aja, restavracije pa lokali so po vecini evropski lastniki k so se dol preselil in te ne nategnejo s keshom.. Strezejo pa seveda dominikanke 👍😃😵😉
Izlete bookiras izven resorta.. Za kite vem da sm dal cca. 60 dolarjev na osebo. Vse ostalo pa v lastni reziji. Lokalni busi so fuul poceni, VARNI in ljudje ti sami pomagajo.. Anglesko znajo.. Tist spanski: "donde esta" bos pa ze znal 😉😉😉

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani