Oooo, tole je pa tema zame! 

sem bil ravno na dominikani 3 krat do sedaj, ker je res karibski otok, ki je toop! za zacetek ti priporocam drug mesec oz. letni cas.. Poleti je dol vroce za popizdit, poleg tega znajo met hurikane in extra nalive.. Dominikana je super od oktobra do max nekje konec aprila.. Suho vreme, prijetne temperature.. 
Potem je tukaj Punta Cana.. To je del dominikane, kamor NE GREŠ! zakaj? ker je atlantska stran in piha, morje je mrzlo.. Resorti so totalno fake in nabiti z nemci.. Jst sm biu recimo vedno v Boca Chica mestecu, ki lezi na KARIBSKI STRANI in je poezija.. Nic ne piha, morje je toplo, mivka na plazi, kot tudi v vodi, blizu imas glavno mesto Santo Domingo.. Dobrih 15min z lokalnim busom.. 
Sicer je iz letalisca Punta Cana dolga voznja .. Dobre 4 ure, ampak JE vredno, verjemi.. Aktivnosti so raznolike.. Spomladi gres lahko gledat kite, ker se parijo v teh vodah, potem imas koralne grebene za potapljat ali tauhanje.. Obstaja tudi hribovit del za trackinge, ipd.. Bacardi Island, izdelava ruma, Isla Saona kjer koralni greben izumira, ipd..
Vedno sem bil 16 dni ali vec.. Haiti je tko/tko. Od tistega potresa si se zdej niso opomogli in je katastrofa.. Ce bi ze kam sel, najdes poceni karte za Puerto Rico (letalo iz Santa Dominga pride povratna cca. 80eur)..
Drzava JE VARNA, domacini noro prijazni in ne pokvarjeni (kot sem ta teden izkusil v egiptu) in velikooo zelenja (in ne spet kot egipt, ki je kamen in skala). Odlicen rum (rjavi, beli), cigarilosi ali cigare in rocni izdelki taki in drugacni.. Zura se ga na polno.. To je narod, ki nosi ritem v sebi.. Bachata, salsa, merenge se plese na ulici..
Za kaj vec info o resortih, cenah me pa kontaktiraj preko ZS, prav? 😉😉😉