Jabuk
Težave z Linksys WRT54GL ...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.11.2012 11:37:07
Težave z Linksys WRT54GL ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej, že pred časom, kakšnim letom ali več, mi je bilo svetovan nakup zgoraj omenjenega routerja (kot kakovostnega, stabilnega) in dejansko le "time to time" sem ga moral ugasniti in spet pognati, da je spet deloval.
Zadnje čase pa moram to počet dnevno (no, včeraj celo dvakrat) in ne vem več kaj naredit ... razen, da kupim nov router, a kateri (da se ne "naserjem" spet)?
Sprašujem pa se, če bi z morebitno nadgradnjo programske opreme routerja lahko rešil zagato?
Na router pa se povežejo naslednji OS-i (če je to pomembno, številke poleg OS-ov so število naprav, ki so lahko istočano priklopljene na ta router):
- OSX 1-2
- W7 2-3
- Vista 1 --> redko
- iOS 3-4
- AppleTV 1
- Android 2
- BlackBerry 1
- Ubuntu 1 (žično) --> redko
- mrežni tiskalnik HP (žično)

Kaj mi vi svetujete?
V naprej se vam lepo zahvaljujem.

Jablanator

Jablanator

Kraj: Domžale
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 30.11.2012 11:44:50
Re: Težave z Linksys WRT54GL ...
najprej naloži gor dd-wrt če še nisi.

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Nova Gorica
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 30.11.2012 11:48:26
dukedl je napisal/a:
najprej naloži gor dd-wrt če še nisi.

Ali pa Tomato....ce se hoces se kaj bolj "igrat" Shibby Tomato....

Lp

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 30.11.2012 11:53:58
OK, hvala ... gor je še original FW. Bom pobrskal kako se to naredi ... nisem ravno nekakšen "stručko" pri teh zadevah.

Kaj pa je lažje naštimat (in potem seveda skonfigurirat) Tomato ali DD-WRT?

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 30.11.2012 11:57:31
A nima omenjen ruter ze po defaultu dd.wrt gor?
moje mnenje dd-wrt,oz updatej dd-wrt=)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 30.11.2012 12:01:20
po defaultu dd-wrt ja ja pa kaj še Wink Prodajajo že skrackanega Wink DD-WRT daste gor manualno sami Wink Je pa definitivno boljši od Tomata kar se interface-a tiče. Drugaeč pa sta oba dobra, sam priporočam dd-wrt Wink

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 30.11.2012 12:03:32
Hvala!

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 30.11.2012 13:12:23
sam imam omenjen router… naložil sem tomato nekaj dni po nakupu

začele so se težave da se je modem resetiral ko sem igral PS3… klical na telemach so prišlo menjat modem , in je bilo enako..

iz tomata sem šel na default in so težave izginile, sedaj se to dogaja zelo redko

ddwrt še nisem probal , zbiram pogum , ker so neki postopki reset itd , pa še nevem niti če je možno it nazaj iz ddwrt, oz če je možnost moreš spet nekaj resetirat po pravilu in nevem kaj

bomo še vidli če se bom odločil tudi sam za poskus ddwrt Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 30.11.2012 13:14:42
Ze par let mam Tomato (tudi DD-WRT sem poskusil a mi je Tomato nekako boljse)...in vse dela brez problemov, mam pa tri routerje...od tega dva doma. En ma se original Asus N16, a bo kmalu Shibby Tomato gor sam cas si morem vzet Smile Tako da katerega koli das gor bo OK in bo boljse kot default Smile

Lp

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 30.11.2012 14:53:41
Enako priporočam Tomato (poskusil oba). Stabilen, hiter, minimalističen, pregleden...vse kar mora biti.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 14.12.2012 10:59:35
Živjo. Imam mesec star wrt54gl. Včeraj zvečer je kar sam od sebe "izgubil" nastavljene podatke in sem ga moral znoma štimati na 192.168.1.1, ker mi linija ni delovala? Ko sem ročno ponovno vpisal podatke pa je delalo OK.
Zakaj tako?

Kaj je razlog in prosim če mi razložite kaj so tevi Tomato dd-wrt? Hvala za pomoč, nisem ravno nek geek Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 14.12.2012 12:14:18
bassista je napisal/a:
Živjo. Imam mesec star wrt54gl. Včeraj zvečer je kar sam od sebe "izgubil" nastavljene podatke in sem ga moral znoma štimati na 192.168.1.1, ker mi linija ni delovala? Ko sem ročno ponovno vpisal podatke pa je delalo OK.
Zakaj tako?

Hmmm tole ti ne vem povedat, pac tako je, saj tudi pri iPhone se vcasih zgubijo nastavitve za GPRS,MMS od Mobitela...

bassista je napisal/a:
Kaj je razlog in prosim če mi razložite kaj so tevi Tomato dd-wrt? Hvala za pomoč, nisem ravno nek geek Smile

To je alternativni firmware, ki ga namestis na LASTNO ODGOVORNOST in ce nisi nikol tega delal, raje naj ti kdo drugo to naredi. Obstaja moznost, da birckas router in bo neuporaben....Ti firmware-ji pa "odprejo" dodatne moznosti nastavitev in so (naj bi bili) stabilnejsi od originalnih. Niso pa tako user friendly kot original (ponavadi)...

LP

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 24.12.2012 12:08:22
a kdo ve mogoče kaj ib bilo lahko tukaj narobe imam ruter ki je omenjen v tej temi in siolov internet ko se povežem na siolov ruter vse normalno dela ko pa se povežem na linksys ruter pa dela vse razn FB ne aplikacija in niti facebook stran preko safarija ali katerega drugega brskalnika in še to zgolj na ipadu na PCju pa dela vse na obeh ruterjih
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 24.12.2012 12:18:12
jabolcna-pita je napisal/a:
a kdo ve mogoče kaj ib bilo lahko tukaj narobe imam ruter ki je omenjen v tej temi in siolov internet ko se povežem na siolov ruter vse normalno dela ko pa se povežem na linksys ruter pa dela vse razn FB ne aplikacija in niti facebook stran preko safarija ali katerega drugega brskalnika in še to zgolj na ipadu na PCju pa dela vse na obeh ruterjih

Isto je meni delalo, imas verjetno tak mali SIOL-ov modem (Oxygen) kot na prilozeni sliki? Ce je to tako, je problem v modemu, ker tale modem baje ne spusti vsega prometa skozi...meni recimo tudi Navigon se ni hotu updejtat s tem modemom. Obstajata 2 resitvi...

1. Menjaj modem za Iskrinega
2. Nastavi, da se ti modem poveze na net in router naj samo shera net. Tako je meni delovalo....ko se je pa router povezoval na net pa FB, Navigon, itd. ni delovalo.

Upam, da bo delovalo.

Lp Primoz

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 24.12.2012 13:36:40
aha hvala.
no modem bom menjal ker baje dobim kmalu optični internet in bom menjal tudi operaterja

kako pa se naredi to drugo varjanto?Razz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 24.12.2012 15:41:36
faganel je napisal/a:

Kaj mi vi svetujete?
V naprej se vam lepo zahvaljujem.

Budget varjanta oz "največ za svoj denar" je TPLink 1043nd..glede na št naprav bi mogoče še kaj močnejšega ali pa če imaš močnejšo linijo, pomembna sta procesor in kapaciteta rama IN dobra podpora za recimo ddwrt (nekateri routerji podpirajo ravno toliko da približno dela) > http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices . Čeprav lahko rečem da je meni wrt54gl deloval bolj stabilno kot tisti tplink.

scrm je napisal/a:

ddwrt še nisem probal , zbiram pogum , ker so neki postopki reset itd , pa še nevem niti če je možno it nazaj iz ddwrt, oz če je možnost moreš spet nekaj resetirat po pravilu in nevem kaj

Pri WRT54GL ni nek hud postopek, v nastavitvah klikneš upgrade firmware, izbereš tisto mini-generic.bin datoteko od ddwrt, naložiš, po dveh minutah pritisneš reset knof na routerju za 15-20sek, počakaš da se ponovno naloži, nastaviš in to je to. Jaz sem še sigurno kakšnih 100x nalagal te firmware (tomato, ddwrt, original, openwrt) sem in tja, celo k sosedu preko wifi (kar se sicer ne priporoča, no tam se je malo zaciklalo ker imajo več routerjev tako da sem prek telneta moral malo popravit) Very Happy

V setupih kjer je samo en router ni panike da bi šlo kaj narobe, edino če ravno med flashanjem firmwera se pravi v tistih kritičnih sekundah zmanjka štroma, to pa bi znal bit problem. Pa še to je dosti folka ki vseeno potem reši router.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani