Težave z Linksys WRT54GL ...
|
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 30.11.2012 11:37:07 Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
Torej, že pred časom, kakšnim letom ali več, mi je bilo svetovan nakup zgoraj omenjenega routerja (kot kakovostnega, stabilnega) in dejansko le "time to time" sem ga moral ugasniti in spet pognati, da je spet deloval.
Zadnje čase pa moram to počet dnevno (no, včeraj celo dvakrat) in ne vem več kaj naredit ... razen, da kupim nov router, a kateri (da se ne "naserjem" spet)?
Sprašujem pa se, če bi z morebitno nadgradnjo programske opreme routerja lahko rešil zagato?
Na router pa se povežejo naslednji OS-i (če je to pomembno, številke poleg OS-ov so število naprav, ki so lahko istočano priklopljene na ta router):
- OSX 1-2
- W7 2-3
- Vista 1 --> redko
- iOS 3-4
- AppleTV 1
- Android 2
- BlackBerry 1
- Ubuntu 1 (žično) --> redko
- mrežni tiskalnik HP (žično)
Kaj mi vi svetujete?
V naprej se vam lepo zahvaljujem.
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Jablanator
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 30.11.2012 11:44:50 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
najprej naloži gor dd-wrt če še nisi.
_________________ lp dukedl
 iPhone 4 16gb, iOS 6.0, bb 04.12.02, Mobitel (AT&T Factory Unlocked, WildcardActivated)
 Nano 3gen 8gb
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 30.11.2012 11:48:26 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
dukedl je napisal/a: | najprej naloži gor dd-wrt če še nisi. |
Ali pa Tomato....ce se hoces se kaj bolj "igrat" Shibby Tomato....
Lp
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 30.11.2012 11:53:58 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
OK, hvala ... gor je še original FW. Bom pobrskal kako se to naredi ... nisem ravno nekakšen "stručko" pri teh zadevah.
Kaj pa je lažje naštimat (in potem seveda skonfigurirat) Tomato ali DD-WRT?
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 30.11.2012 11:57:31 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
A nima omenjen ruter ze po defaultu dd.wrt gor?
moje mnenje dd-wrt,oz updatej dd-wrt=)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 30.11.2012 12:01:20 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
po defaultu dd-wrt ja ja pa kaj še  Prodajajo že skrackanega  DD-WRT daste gor manualno sami  Je pa definitivno boljši od Tomata kar se interface-a tiče. Drugaeč pa sta oba dobra, sam priporočam dd-wrt 
_________________ Back To The Jabuk
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.11.2012 12:03:32 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
Hvala!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 30.11.2012 13:12:23 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
sam imam omenjen router… naložil sem tomato nekaj dni po nakupu
začele so se težave da se je modem resetiral ko sem igral PS3… klical na telemach so prišlo menjat modem , in je bilo enako..
iz tomata sem šel na default in so težave izginile, sedaj se to dogaja zelo redko
ddwrt še nisem probal , zbiram pogum , ker so neki postopki reset itd , pa še nevem niti če je možno it nazaj iz ddwrt, oz če je možnost moreš spet nekaj resetirat po pravilu in nevem kaj
bomo še vidli če se bom odločil tudi sam za poskus ddwrt 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 30.11.2012 13:14:42 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
Ze par let mam Tomato (tudi DD-WRT sem poskusil a mi je Tomato nekako boljse)...in vse dela brez problemov, mam pa tri routerje...od tega dva doma. En ma se original Asus N16, a bo kmalu Shibby Tomato gor sam cas si morem vzet  Tako da katerega koli das gor bo OK in bo boljse kot default
Lp
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.11.2012 14:53:41 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
Enako priporočam Tomato (poskusil oba). Stabilen, hiter, minimalističen, pregleden...vse kar mora biti.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 14.12.2012 10:59:35 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
Živjo. Imam mesec star wrt54gl. Včeraj zvečer je kar sam od sebe "izgubil" nastavljene podatke in sem ga moral znoma štimati na 192.168.1.1, ker mi linija ni delovala? Ko sem ročno ponovno vpisal podatke pa je delalo OK.
Zakaj tako?
Kaj je razlog in prosim če mi razložite kaj so tevi Tomato dd-wrt? Hvala za pomoč, nisem ravno nek geek 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 14.12.2012 12:14:18 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
bassista je napisal/a: | Živjo. Imam mesec star wrt54gl. Včeraj zvečer je kar sam od sebe "izgubil" nastavljene podatke in sem ga moral znoma štimati na 192.168.1.1, ker mi linija ni delovala? Ko sem ročno ponovno vpisal podatke pa je delalo OK.
Zakaj tako? |
Hmmm tole ti ne vem povedat, pac tako je, saj tudi pri iPhone se vcasih zgubijo nastavitve za GPRS,MMS od Mobitela...
bassista je napisal/a: | Kaj je razlog in prosim če mi razložite kaj so tevi Tomato dd-wrt? Hvala za pomoč, nisem ravno nek geek  |
To je alternativni firmware, ki ga namestis na LASTNO ODGOVORNOST in ce nisi nikol tega delal, raje naj ti kdo drugo to naredi. Obstaja moznost, da birckas router in bo neuporaben....Ti firmware-ji pa "odprejo" dodatne moznosti nastavitev in so (naj bi bili) stabilnejsi od originalnih. Niso pa tako user friendly kot original (ponavadi)...
LP
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 24.12.2012 12:08:22 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
a kdo ve mogoče kaj ib bilo lahko tukaj narobe imam ruter ki je omenjen v tej temi in siolov internet ko se povežem na siolov ruter vse normalno dela ko pa se povežem na linksys ruter pa dela vse razn FB ne aplikacija in niti facebook stran preko safarija ali katerega drugega brskalnika in še to zgolj na ipadu na PCju pa dela vse na obeh ruterjih
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 24.12.2012 12:18:12 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
jabolcna-pita je napisal/a: | a kdo ve mogoče kaj ib bilo lahko tukaj narobe imam ruter ki je omenjen v tej temi in siolov internet ko se povežem na siolov ruter vse normalno dela ko pa se povežem na linksys ruter pa dela vse razn FB ne aplikacija in niti facebook stran preko safarija ali katerega drugega brskalnika in še to zgolj na ipadu na PCju pa dela vse na obeh ruterjih |
Isto je meni delalo, imas verjetno tak mali SIOL-ov modem (Oxygen) kot na prilozeni sliki? Ce je to tako, je problem v modemu, ker tale modem baje ne spusti vsega prometa skozi...meni recimo tudi Navigon se ni hotu updejtat s tem modemom. Obstajata 2 resitvi...
1. Menjaj modem za Iskrinega
2. Nastavi, da se ti modem poveze na net in router naj samo shera net. Tako je meni delovalo....ko se je pa router povezoval na net pa FB, Navigon, itd. ni delovalo.
Upam, da bo delovalo.
Lp Primoz
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 24.12.2012 13:36:40 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
aha hvala.
no modem bom menjal ker baje dobim kmalu optični internet in bom menjal tudi operaterja
kako pa se naredi to drugo varjanto? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 24.12.2012 15:41:36 Re: Težave z Linksys WRT54GL ... |
|
faganel je napisal/a: |
Kaj mi vi svetujete?
V naprej se vam lepo zahvaljujem. |
Budget varjanta oz "največ za svoj denar" je TPLink 1043nd..glede na št naprav bi mogoče še kaj močnejšega ali pa če imaš močnejšo linijo, pomembna sta procesor in kapaciteta rama IN dobra podpora za recimo ddwrt (nekateri routerji podpirajo ravno toliko da približno dela) > http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices . Čeprav lahko rečem da je meni wrt54gl deloval bolj stabilno kot tisti tplink.
scrm je napisal/a: |
ddwrt še nisem probal , zbiram pogum , ker so neki postopki reset itd , pa še nevem niti če je možno it nazaj iz ddwrt, oz če je možnost moreš spet nekaj resetirat po pravilu in nevem kaj
|
Pri WRT54GL ni nek hud postopek, v nastavitvah klikneš upgrade firmware, izbereš tisto mini-generic.bin datoteko od ddwrt, naložiš, po dveh minutah pritisneš reset knof na routerju za 15-20sek, počakaš da se ponovno naloži, nastaviš in to je to. Jaz sem še sigurno kakšnih 100x nalagal te firmware (tomato, ddwrt, original, openwrt) sem in tja, celo k sosedu preko wifi (kar se sicer ne priporoča, no tam se je malo zaciklalo ker imajo več routerjev tako da sem prek telneta moral malo popravit)
V setupih kjer je samo en router ni panike da bi šlo kaj narobe, edino če ravno med flashanjem firmwera se pravi v tistih kritičnih sekundah zmanjka štroma, to pa bi znal bit problem. Pa še to je dosti folka ki vseeno potem reši router.
|
 |