MacBook ali MacBook Pro | |||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Sem šel gledat cene na epl.si in ugotovil, da je imac res cenejši od macbook-a (ne vem zakaj sem skos mislil, da je MB cenejši). Drugače se pa v celoti strinjam s tem, kar si napisal in da je za doma boljši stacionarni računalnik kot pa prenosnik. |
|||||||
![]() |
|||||||
se strinjam za doma je vsekakor bol stacionarni računalnik kot pa prenosnik pa ponavad so tut mal bolši stacionarni |
|||||||
![]() |
|||||||
Velikost ekrana pa ni problematična. Vsaj zame ni bila, ko sem imel nekaj časa Macbooka. Vse je stvar navade. Bi ti pa priporočal črnega MB. |
|||||||
![]() |
|||||||
MBP: +diskretna grafična kartica (CAD delo, igre (Win), Psh+OpenCL ko pride Snow Leopard ven, pozna se pri expose, spaces, dashboard, kjer se ne zatika kot pri MB) +izredno dober ekran (S-PVA matrika) +glasnejši zvočniki (pride prav pri gledanju filmov ali poslušanju glasbe) +ni veliko težji od MB (2.45kg vs 2.27kg) +majhen rob okoli ekrana +DVI izhod direktno na laptopu (DVI-VGA adapter priložen) +ExpressCard slot (za card reader, eSATA, 3G modem) +boljša tipkovnica + osvetlitev +FW800 če ga kdaj rabiš -aluminjasto ohišje (neprijeten na otip, sploh ob tipkanju, ko je dlan na aluminiju ves čas; hitro se kaj opraska, zato imam invisibleshield; slabši WiFi signal zaradi Al ohišja, Še ena slabost pa je ta, da bo vsak udarec permanenten, ker se aluminj zvije, plastika pa poči ali pa ne. Lahko je plus ali minus;) - menjava diska ni ravno prijetna (moraš odpret celotno zgornjo ploščo) in izniči garancijo, zato moraš Appleslo plačati absurdno ceno za zamenjavo diska, ker že sama cena diska ni dovolj previsoka. //sarcasm off - zaradi velikosti ga ni tako prijetno nositi v eni roki okoli kot MBja, čeprav po teži ne odstopa veliko. - nima magnetne zapore za ekran ampak uporablja kljukice. Sicer čisto estetski fail, ampak mislim da bo naslednja revizija MBP to popravila. - na kolenih postane neprijetno topel, sploh če pomotoma odpreš kakšno flash stran. MB: +manjši footprint, zato ga je lažje pospraviti v ruzak/torbico in nositi okoli +razen grafičnega dela zelo enakovredna zmogljivost MBPju +po mojih izkušnjah malenkost hladnejši in tišji (pri visokih obratih) kot MBP +baterija na wifi+glasba zdrži nenormalno dolgo. Meni je zdržal okoli 4 ure pa pol +wifi range je superioren marsikateremu notebooku in precej boljši od MBP - katastrofalen vidni kot ekrana, sprane barve, invert black, posledica TN matrike pač - tihi zvočniki, zato ogled filma ni ravno najbolj prijetna izkušnja, če ti je že invert black na ekranu ne pokvari - karkoli grafičnega je preveč tudi za X3100, integrirana grafična kvari vzdušje tudi na desktopu, ne nujno samo v 3D okoljih To bi bila moja primerjava obeh prenosnikov, seveda pa ima vsak svoje mnenje in potrebe. Mene prepriča že kvaliteta ekrana in diskretna grafična. |
|||||||
![]() |
|||||||
Tudi sam si bom zraven Aira še omislil en leptop za delo (vrtenje glasbe) in se tudi odločam kaj bom naredil! Sem se zadnjič videl z Umekom, on ima tudi MBP za delo, pa je tudi že pošteno zdelan, saj je aluminij zelo zelo občutljiv. |
|||||||
![]() |
|||||||
Če pa kdo ne pazi na svojega laptop-a je pa to sigurno Uroš in glede na to kako on dela z računalnikoma lahko vidiš da te prenosniki preživijo vse. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
lp |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |