Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
MacBook ali MacBook Pro
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 18.07.2008 11:17:52
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za ceno MB dobis super iMac-a za doma... Vecji ekran, mocnejso graficno... jaz ne vidim logike. Prenosnik je za prenasanje, ne zato ker je fancy in ga imas potem doma hahahahhaha... Kot da kupis uber avto in ga imas v garazi hahahaah Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 18.07.2008 11:26:45
haroker je napisal/a:
Za ceno MB dobis super iMac-a za doma... Vecji ekran, mocnejso graficno... jaz ne vidim logike. Prenosnik je za prenasanje, ne zato ker je fancy in ga imas potem doma hahahahhaha... Kot da kupis uber avto in ga imas v garazi hahahaah Smile

Sem šel gledat cene na epl.si in ugotovil, da je imac res cenejši od macbook-a (ne vem zakaj sem skos mislil, da je MB cenejši).

Drugače se pa v celoti strinjam s tem, kar si napisal in da je za doma boljši stacionarni računalnik kot pa prenosnik.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 18.07.2008 11:36:47
laku je napisal/a:
haroker je napisal/a:

Sem šel gledat cene na epl.si in ugotovil, da je imac res cenejši od macbook-a (ne vem zakaj sem skos mislil, da je MB cenejši).

Drugače se pa v celoti strinjam s tem, kar si napisal in da je za doma boljši stacionarni računalnik kot pa prenosnik.

se strinjam za doma je vsekakor bol stacionarni računalnik kot pa prenosnik pa ponavad so tut mal bolši stacionarni
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 18.07.2008 12:49:17
Jaz ti priporočam Macbooka. Ni problema glede velikosti zaslona. Če ga imaš samo za domačo rabo. Če se pa ukravjaš z bolj zahtevnimi grafičnimi zadevami (dizajn, zahtevnejša montaža itd) pol pa MB pro.
Velikost ekrana pa ni problematična. Vsaj zame ni bila, ko sem imel nekaj časa Macbooka. Vse je stvar navade.
Bi ti pa priporočal črnega MB.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 18.07.2008 14:27:01
Bom kar naštel:

MBP:

+diskretna grafična kartica (CAD delo, igre (Win), Psh+OpenCL ko pride Snow Leopard ven, pozna se pri expose, spaces, dashboard, kjer se ne zatika kot pri MB)
+izredno dober ekran (S-PVA matrika)
+glasnejši zvočniki (pride prav pri gledanju filmov ali poslušanju glasbe)
+ni veliko težji od MB (2.45kg vs 2.27kg)
+majhen rob okoli ekrana
+DVI izhod direktno na laptopu (DVI-VGA adapter priložen)
+ExpressCard slot (za card reader, eSATA, 3G modem)
+boljša tipkovnica + osvetlitev
+FW800 če ga kdaj rabiš

-aluminjasto ohišje (neprijeten na otip, sploh ob tipkanju, ko je dlan na aluminiju ves čas; hitro se kaj opraska, zato imam invisibleshield; slabši WiFi signal zaradi Al ohišja, Še ena slabost pa je ta, da bo vsak udarec permanenten, ker se aluminj zvije, plastika pa poči ali pa ne. Lahko je plus ali minus;)

- menjava diska ni ravno prijetna (moraš odpret celotno zgornjo ploščo) in izniči garancijo, zato moraš Appleslo plačati absurdno ceno za zamenjavo diska, ker že sama cena diska ni dovolj previsoka. //sarcasm off

- zaradi velikosti ga ni tako prijetno nositi v eni roki okoli kot MBja, čeprav po teži ne odstopa veliko.

- nima magnetne zapore za ekran ampak uporablja kljukice. Sicer čisto estetski fail, ampak mislim da bo naslednja revizija MBP to popravila.

- na kolenih postane neprijetno topel, sploh če pomotoma odpreš kakšno flash stran.

MB:

+manjši footprint, zato ga je lažje pospraviti v ruzak/torbico in nositi okoli
+razen grafičnega dela zelo enakovredna zmogljivost MBPju
+po mojih izkušnjah malenkost hladnejši in tišji (pri visokih obratih) kot MBP
+baterija na wifi+glasba zdrži nenormalno dolgo. Meni je zdržal okoli 4 ure pa pol
+wifi range je superioren marsikateremu notebooku in precej boljši od MBP

- katastrofalen vidni kot ekrana, sprane barve, invert black, posledica TN matrike pač
- tihi zvočniki, zato ogled filma ni ravno najbolj prijetna izkušnja, če ti je že invert black na ekranu ne pokvari
- karkoli grafičnega je preveč tudi za X3100, integrirana grafična kvari vzdušje tudi na desktopu, ne nujno samo v 3D okoljih

To bi bila moja primerjava obeh prenosnikov, seveda pa ima vsak svoje mnenje in potrebe. Mene prepriča že kvaliteta ekrana in diskretna grafična.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 18.07.2008 14:43:14
Pozabili ste še omeniti ceno, ki je tudi kar pošten dejavnik, po mojem mnenju je MBP predrag, vsaj za to ceno, ki ga prodajajo pri nas.

Tudi sam si bom zraven Aira še omislil en leptop za delo (vrtenje glasbe) in se tudi odločam kaj bom naredil! Sem se zadnjič videl z Umekom, on ima tudi MBP za delo, pa je tudi že pošteno zdelan, saj je aluminij zelo zelo občutljiv.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 18.07.2008 15:03:52
iLexy Dee je napisal/a:

Tudi sam si bom zraven Aira še omislil en leptop za delo (vrtenje glasbe) in se tudi odločam kaj bom naredil! Sem se zadnjič videl z Umekom, on ima tudi MBP za delo, pa je tudi že pošteno zdelan, saj je aluminij zelo zelo občutljiv.

Če pa kdo ne pazi na svojega laptop-a je pa to sigurno Uroš in glede na to kako on dela z računalnikoma lahko vidiš da te prenosniki preživijo vse. Smile Macbook bi sigurno že zdavnaj počil.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 18.07.2008 15:28:42
magnetno zapiranje je odlična zadeva vendar ko je zaprt pa je ekran naslonjen dve izboklinasti črtici.ki pa naredijo razpokico v ohišje.

lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani