Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Zanesljivost MAC OS računalnikov
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 19.03.2012 12:13:06
Re: Zanesljivost MAC OS računalnikov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Windows 2000 računalniki so client. V firmi jih sigurno ne bodo menjali sistemov saj se je to izkazalo za najboljše (najcenejše). Delal sem tam kjer je izpad sistema pomenil visoke stroške v proizvodnji in posledično pogodbene kazni, zato se ponekod uporablja redundanca. Zakaj bi nadgrajevali? Ta sistem je primeren tudi za uporabo čez 5 let naprimer. Pusti dokler dela. Smile
Nikjer nisem napisal da je win 2000 bolj stabilen od 7, samo dajem primer kjer mam izkušnje. Možno da je nevem.

Sam sem spraševal bolj zase, home use Smile. Pred tem sem imel doma win 7 64bit, tako kot vsa oprema so tudi windowsi bili licenčni. Sedaj mi je pa naprimer mac nazadnje zaštekal ko sem odprl vlc da bi pogledal film. Pa je bil zraven odprt le mail in ichat, Nvem ali bi naredil kaj bolje z ponovno instalacijo sistema?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 19.03.2012 12:48:15
userslo je napisal/a:
Sedaj mi je pa naprimer mac nazadnje zaštekal ko sem odprl vlc da bi pogledal film. Pa je bil zraven odprt le mail in ichat, Nvem ali bi naredil kaj bolje z ponovno instalacijo sistema?

Pomoje ti nova inštalacija ne bo rešila problema. Počakat je treba novo verzijo VLCja.

Moja izkušnja je, da programi niso vedno kompatibilni z najnovejšim sistemom. Zato jaz uporabljam en sistem manj, kot je trenutno aktualen.

Je pa to težko, če dobiš na novem računalniku že predinštairan sistem.

VLC je tudi meni nagajala, še hujši polizdelek je pa Opera, ki ma stalno probleme s Flashem. Tukaj težko rečem, da je kriv OSX.

Pa še ena stvar, ki redno nagaja ob prehodu na novo verzijo mačke... printer. To je pa očitno področje, kjer vse udeležene boli če dela al ne dela.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 19.03.2012 16:09:09
userslo je napisal/a:
Windows 2000 računalniki so client. V firmi jih sigurno ne bodo menjali sistemov saj se je to izkazalo za najboljše (najcenejše). Delal sem tam kjer je izpad sistema pomenil visoke stroške v proizvodnji in posledično pogodbene kazni, zato se ponekod uporablja redundanca. Zakaj bi nadgrajevali? Ta sistem je primeren tudi za uporabo čez 5 let naprimer. Pusti dokler dela. Smile
Nikjer nisem napisal da je win 2000 bolj stabilen od 7, samo dajem primer kjer mam izkušnje. Možno da je nevem.

Sam sem spraševal bolj zase, home use Smile. Pred tem sem imel doma win 7 64bit, tako kot vsa oprema so tudi windowsi bili licenčni. Sedaj mi je pa naprimer mac nazadnje zaštekal ko sem odprl vlc da bi pogledal film. Pa je bil zraven odprt le mail in ichat, Nvem ali bi naredil kaj bolje z ponovno instalacijo sistema?

hmm glede na to da bodo čez 5 let ti strežniki že orenk stari, verjetno ne bodo zdržali diski, prav tako bo odletel kak kos strojne opreme in pri menjavi starih SCSI ali SAS diskov, se kar hitro pokaže, da so diski dražji z delom vred, kot pa migracija na novo strežniško okolje in se skoraj vsi odločijo vzeti novi strežnik ter migracijo. Kot pravim win 2000 client/server sta stara produkta, ki ni več podpore zanjo, po drugi strani je pa stabilna zadeva, ampak stabilni so tudi 2003, 2008, 2008 r2 ter win 7 ter exchange itd... tako da zanesljivosti definitivno ne boš zgubil pri nadgradnji, prav tako, imaš pri novejših sistemih več funkcij ter starezelo izboljšane zato je priporočljivo nadgraditi kaj na 5 let ali več. Sicer pa je odvisno tudi od stroškov, ter kaj kakšno podjetje potrebuje. Wink

Z ponovno inštalacijo ne bo nič bolje, dej gor staro verzijo vlcja ter probaj, če bo kaj bolje.

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 19.03.2012 21:48:06
To NISO strežniki. Diski držijo tam 3 leta. In ne trenutno je migracija veliko dražja saj je licenca za program ki teče gor kupljena za 20 let. Se strinjam, odvisno je od potreb. Ko bo upravičena menjava vseh 14 računalnikov na win 7 + nova licenca se bo verjetno nadgrajevalo.

Po eni strani mi je žal da sem nadgradil na liona, pustiti bi moral na SL, tam sem mi v tistem kratkem obdobju ni zgodilo nič. Mogoče res zamenjati VLC, samo kot pravim ne dela se to pogosto in tudi pri drugih programih npr excel.
Slišal sem da ma mac neko orodje repair... pa nevem kaj je bilo mišljeno s tem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 19.03.2012 22:49:28
Meni zadnji VLC nonstop umira na SL. Pa ce konca posnetek v celozaslonskem nacinu, ni druge za izhod kot force quit Razz
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 19.03.2012 23:11:17
userslo je napisal/a:
Slišal sem da ma mac neko orodje repair... pa nevem kaj je bilo mišljeno s tem.

Repair permissions:
http://osxdaily.com/2011/11/15/repair-user-permissions-in-mac-os-x-lion/

Jaz tega nisem še nikoli naredil.

http://osxdaily.com/2011/11/15/repair-user-permissions-in-mac-os-x-lion/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 20.03.2012 06:47:24
b4d je napisal/a:
Meni zadnji VLC nonstop umira na SL. Pa ce konca posnetek v celozaslonskem nacinu, ni druge za izhod kot force quit Razz

Pravkar je prisla posodobitev 2.0.1, upam da bo kaj bolje.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 20.03.2012 07:59:50
No jaz bom vseeno probal sedaj to zadnjo verzijo če ne bo se vrnem še nazaj na 1.x hvala za share. Sam se mi namreč noče updatat oziroma ne najde verzije.

Macata to bo to ja. Hvala za poslano, se bom lotil malo prebiranja okoli tega.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani