Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
iPhone 4s - garancija brez računa?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #101   Objavljeno 24.02.2012 23:21:26
Re: iPhone 4s - garancija brez računa?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Glej saj nihče ne pobira denarja po cesti. Pač imam rad vse stvari tako kot morajo biti. Tudi avtomobile kupujem vedno nove in nikoli rabljenih.
Ljudje smo različni. Pa brez zamere
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #102   Objavljeno 24.02.2012 23:22:37
Zgleda da eni kupujejo rabljene po ceni novih. Very Happy Very Happy
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #103   Objavljeno 24.02.2012 23:26:02
tyros je napisal/a:
Oprosti ker ne razumem kaj pomeni famozni?

Vsi omenjajo samo refurbished, refurbished, refurbished,... V bistvu pa uporabnik NE vidi razlike med refurbished in novim...

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #104   Objavljeno 24.02.2012 23:26:22
poglej kupil novo 4 po 2 mesecih sem prišel do ugotovitve da ima HARDWARE napako šel na servis naslednji dan dobil novega v foliji pregledal vse isti k nov res pa da imam do sedaj opraviti samo z pro-servisom (FMC), verjamem da je na Epl enako za simobilovega pa nevem ampak dvomim da bi dobil spraskanega… ali karkoli poškodovanega

pa ja kupim vedno zapakiran iPhone ne rabljenega… Rolling Eyes On no

Nazadnje urejal/a iDavid4 Pet 24. Feb 2012 23:27; skupaj popravljeno 1 krat

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #105   Objavljeno 24.02.2012 23:26:44
Skratka ugotovil sem da tudi apple ni več to kar je bil. Na mojem je verjetno zanič baterija. Mislim, da je bil 3gs en najboljših modelov.

Saj sem ga sam uzel iz folije tako, da...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #106   Objavljeno 24.02.2012 23:28:43
tyros je napisal/a:
Glej saj nihče ne pobira denarja po cesti. Pač imam rad vse stvari tako kot morajo biti. Tudi avtomobile kupujem vedno nove in nikoli rabljenih.
Ljudje smo različni. Pa brez zamere

Saj dobis novega... Tako kot pri novem avtu, kjer lahko tudi v tovarni vgradijo kaksen del, ki je bil ze kdaj vgrajen v drugem avtomobilu...

In ko ravno omenjas avto... Nikjer se nisem slisal, da bi ti avto zamenjali, ce kaj ni OK v garancijskem roku... Tudi ce ga priepljs naazj drugi dan po nakupu... Bodo odpravili napako Wink

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #107   Objavljeno 24.02.2012 23:30:06
Pa ne mores primerjat avta s telefonom helllloooo Angry Angry Angry
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #108   Objavljeno 24.02.2012 23:31:22
Jest je napisal/a:
Saj dobis novega... Tako kot pri novem avtu, kjer lahko tudi v tovarni vgradijo kaksen del, ki je bil ze kdaj vgrajen v drugem avtomobilu...

In ko ravno omenjas avto... Nikjer se nisem slisal, da bi ti avto zamenjali, ce kaj ni OK v garancijskem roku... Tudi ce ga priepljs naazj drugi dan po nakupu... Bodo odpravili napako Wink

+1 in mislim da smo lahko veseli da je to še vedno Apple in da nam na servisu da novi izdelek(iphone,…)

Nazadnje urejal/a iDavid4 Pet 24. Feb 2012 23:31; skupaj popravljeno 1 krat

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #109   Objavljeno 24.02.2012 23:31:46
Tudi to se strinjam s tabo. Vendar težko dvomim, da bi v novem avtomobilu našel kakšen rabljen del.

Saj pravim da ni problem. Raje bi videl, da na mojem zamenjajo baterijo in je to to. Vendar ne simobilov servis.

Vendar si pozabil povedat da apple daje nove izdelke samo eno leto. Ostali proizvajalci pa servisirajo telefon kar 24 mesecev. Tako, da se ne tolažit z tem. Vsi so govorili, da je LG jajca od telefona. Sam sem imel sedaj dva LG-ja enga 3d LG-ja še imam in dela ko urca.

Tako da toliko o applih
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #110   Objavljeno 24.02.2012 23:36:30
moj ericsson ga 628 tudi še vedno dela… kaj ma to zdaj veze?? Rolling Eyes

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #111   Objavljeno 24.02.2012 23:40:54
Nisem rekel da ima kaj veze. Vendar govorim da ima apple le 1 leto garancije, ostali pa dve. Sicer sem nekje v eni avto reviji zasledil, da so Italijani tožili apple glede garancije, saj Italijanski zakoni pravijo, da mora na vse artikle biti 24 mesečna garancija. Apple pa daje svojo 12 mesečno in še dodatno seveda za doplačilo. In je apple izgubil tožbo in moral Italijanom plačati veliko odškodnino. Prav tako mislim da je pri nas omenjeno nekaj o 24 mesečni garanciji?

Jest: Kar se pa tiče avtomobilov če se kaj pokvari, še vedno nazaj dobim svoj avto in ne enga drugega obnovljenega.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #112   Objavljeno 24.02.2012 23:43:34
tyros je napisal/a:

Jest: Kar se pa tiče avtomobilov če se kaj pokvari, še vedno nazaj dobim svoj avto in ne enga drugega obnovljenega.

ja pa še vedno neveš kako so popravili in kakšne kvalitete so nadomestni deli in če so dejansko sploh zamenjani za nove....??? in si spet v dvomih...

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #113   Objavljeno 24.02.2012 23:45:51
Saj to ni važno. Zamenjane dele ponavadi dobiš na ogled. Drugače pa meni je važno, da avto spet deluje in da je moj in ne avto od nekoga drugega in star 1 leto več kakor moj.

Pa saj to ni važno.Samo ne zdi se mi fer, da ti 5 dni staro stvar zamenjajo za mogoče cca 7 mesecev staro.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #114   Objavljeno 24.02.2012 23:48:05
tyros je napisal/a:
Saj to ni važno. Zamenjane dele ponavadi dobiš na ogled. Drugače pa meni je važno, da avto spet deluje in da je moj in ne avto od nekoga drugega in star 1 leto več kakor moj.

Pa saj to ni važno.Samo ne zdi se mi fer, da ti 5 dni staro stvar zamenjajo za mogoče cca 7 mesecev staro.

pa kaj ti misliš da v njih vstavljajo stare izrabljene baterije,spraskano ohišje... ???konec koncev pa vsak zase ve...

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #115   Objavljeno 24.02.2012 23:51:41
Poglej če je zadeva obnovljena pomeni, da je v telefonu nekaj že uporabljenih delov. Glede na to, da 4s ni ravno dolgo na tržišču, še zadeve ne morejo biti ne vem kako stare, vendar nove niso. Ker če bi zamenjali vse tako kot praviš ti, potem ne vem zakaj kar ne dajo novega telefona komplet v škatli z vsem. Zato ker bodo mojega popravili in ga bo dobil en drug nesrečneš.Ravno v tej temi pa je negdo govoril, da je bil zamenjan telefon popraskan.Tako, da ni vse tako kot praviš.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #116   Objavljeno 24.02.2012 23:55:48
Jest je napisal/a:
Tega ne more narediti... Oz. je samo dobra volja prodajalca, da ga vzame nazaj. To vlja samo pri nakupu na daljavo (kataloska prodaja, spletna stacuna,...) pa se tam je rok za vracilo precej daljsi od 8 dni... V 14 dneh moras sporociti, da zelis izdelek vrniti, vrniti pa ga moras v 30 dneh...

Če ti kupiš napačen izdelek ga lahko vrneš oz. zamenjaš za drugo stvar ali €. Tudi v navadni trgovini.

Jest je napisal/a:
Ampak to je samo dobra volja posameznega prodajalca... Zakona, ki bi to predpisoval v Sloveniji ni...

Potem pa EPLu kapo dol, če to res delajo. Nisem šel brat zakona, ker ponavadi trgovci delajo samo tisto kar morajo. Je pa malo mimo da moraš novo stvar prvi dan nest na servis, ker ne dela. Potem bi mogla bit cena precej nižja, saj si kupil pokvarjeno stvar, plus to da moraš čakat nekaj dni/tednov da popravijo.

tyros je napisal/a:
Skratka ugotovil sem da tudi apple ni več to kar je bil. Na mojem je verjetno zanič baterija. Mislim, da je bil 3gs en najboljših modelov.
Se strinjam.

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #117   Objavljeno 24.02.2012 23:58:13
tyros je napisal/a:
Poglej če je zadeva obnovljena pomeni, da je v telefonu nekaj že uporabljenih delov. Glede na to, da 4s ni ravno dolgo na tržišču, še zadeve ne morejo biti ne vem kako stare, vendar nove niso. Ker če bi zamenjali vse tako kot praviš ti, potem ne vem zakaj kar ne dajo novega telefona komplet v škatli z vsem. Zato ker bodo mojega popravili in ga bo dobil en drug nesrečneš.Ravno v tej temi pa je negdo govoril, da je bil zamenjan telefon popraskan.Tako, da ni vse tako kot praviš.

jaoooo verjetno gredo določene stvari skozi teste .... najbrž če je baterija (zmatrana) jo nadomestijo z novo ali pa po predpisih določeno ( čas ciklov) in jasno da bo ohišje novo in da ne dobiš spraskanega... @Dejco je pač imel smolo,vprašanje je kako je to pri simobilovem servisu( čez koliko rok je šel preden ga je dejansko dobil on)....

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #118   Objavljeno 24.02.2012 23:59:36
Tudi jaz se strinjam z vsemi tvojimi trditvami Felix. Potem bom res drugič raje na simobilu rekel če mi prodajo en pokvarjen iphone za pol cene. Pa bom potem pač počakal še teden ali dva da se vrne z popravila.

Saj to je to. Če je baterija zmatrana jo nadomestijo z novo.Se strinjam.Vendar pozabljaš, da če je zmatrana baterija je še mogoče kakšen delček kje v čipovju mjčkeno napihjen. Pa ga ne zamenjajo, ker ne testirajo vsega posebej.

Pa saj sedaj smo že zašli iz vprašanja. Sem pa pričakoval tudi takšne odgovore kot sem jih dobil. Se bom pač sprijaznil z rabljenim telefonom v novi preobleki in ga prodal kot novega Very Happy Very Happy
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #119   Objavljeno 25.02.2012 00:07:02
tyros je napisal/a:
Tudi jaz se strinjam z vsemi tvojimi trditvami Felix. Potem bom res drugič raje na simobilu rekel če mi prodajo en pokvarjen iphone za pol cene. Pa bom potem pač počakal še teden ali dva da se vrne z popravila.

Saj to je to. Če je baterija zmatrana jo nadomestijo z novo.Se strinjam.Vendar pozabljaš, da če je zmatrana baterija je še mogoče kakšen delček kje v čipovju mjčkeno napihjen. Pa ga ne zamenjajo, ker ne testirajo vsega posebej.

Pa saj sedaj smo že zašli iz vprašanja. Sem pa pričakoval tudi takšne odgovore kot sem jih dobil. Se bom pač sprijaznil z rabljenim telefonom v novi preobleki in ga prodal kot novega Very Happy Very Happy

če prodaš za pol cene se lahko zmeniva hahahaha Very Happy

drugače pa se pozanimaj to kar trdi @felix da v roku 8 dneh morajo zamenjati z novim in probaj...kaj pa veš lahko ti uspe Wink

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #120   Objavljeno 25.02.2012 00:12:22
To baje ne drži oz. je bolj izjema kot pravilo. Lahko pa prebereš zakon in poročaš. Sem se spomnil en uporabnik je imel ob nakupu novega iphona zvit sim tray. Rekel je da bo zahteval nov telefon, se mi pa zdi da ga je tudi dobil.

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani