iPhone 4s - garancija brez računa?
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #101 Objavljeno 24.02.2012 23:21:26 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Glej saj nihče ne pobira denarja po cesti. Pač imam rad vse stvari tako kot morajo biti. Tudi avtomobile kupujem vedno nove in nikoli rabljenih.
Ljudje smo različni. Pa brez zamere
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #102 Objavljeno 24.02.2012 23:22:37 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Zgleda da eni kupujejo rabljene po ceni novih. 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #103 Objavljeno 24.02.2012 23:26:02 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
tyros je napisal/a: | Oprosti ker ne razumem kaj pomeni famozni? |
Vsi omenjajo samo refurbished, refurbished, refurbished,... V bistvu pa uporabnik NE vidi razlike med refurbished in novim...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #104 Objavljeno 24.02.2012 23:26:22 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
poglej kupil novo 4 po 2 mesecih sem prišel do ugotovitve da ima HARDWARE napako šel na servis naslednji dan dobil novega v foliji pregledal vse isti k nov res pa da imam do sedaj opraviti samo z pro-servisom (FMC), verjamem da je na Epl enako za simobilovega pa nevem ampak dvomim da bi dobil spraskanega… ali karkoli poškodovanega
pa ja kupim vedno zapakiran iPhone ne rabljenega…  Nazadnje urejal/a iDavid4 Pet 24. Feb 2012 23:27; skupaj popravljeno 1 krat
|
|
 |
|
Prispevek: #105 Objavljeno 24.02.2012 23:26:44 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Skratka ugotovil sem da tudi apple ni več to kar je bil. Na mojem je verjetno zanič baterija. Mislim, da je bil 3gs en najboljših modelov.
Saj sem ga sam uzel iz folije tako, da...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #106 Objavljeno 24.02.2012 23:28:43 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
tyros je napisal/a: | Glej saj nihče ne pobira denarja po cesti. Pač imam rad vse stvari tako kot morajo biti. Tudi avtomobile kupujem vedno nove in nikoli rabljenih.
Ljudje smo različni. Pa brez zamere |
Saj dobis novega... Tako kot pri novem avtu, kjer lahko tudi v tovarni vgradijo kaksen del, ki je bil ze kdaj vgrajen v drugem avtomobilu...
In ko ravno omenjas avto... Nikjer se nisem slisal, da bi ti avto zamenjali, ce kaj ni OK v garancijskem roku... Tudi ce ga priepljs naazj drugi dan po nakupu... Bodo odpravili napako 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #107 Objavljeno 24.02.2012 23:30:06 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #108 Objavljeno 24.02.2012 23:31:22 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Jest je napisal/a: | Saj dobis novega... Tako kot pri novem avtu, kjer lahko tudi v tovarni vgradijo kaksen del, ki je bil ze kdaj vgrajen v drugem avtomobilu...
In ko ravno omenjas avto... Nikjer se nisem slisal, da bi ti avto zamenjali, ce kaj ni OK v garancijskem roku... Tudi ce ga priepljs naazj drugi dan po nakupu... Bodo odpravili napako  |
+1 in mislim da smo lahko veseli da je to še vedno Apple in da nam na servisu da novi izdelek(iphone,…) Nazadnje urejal/a iDavid4 Pet 24. Feb 2012 23:31; skupaj popravljeno 1 krat
|
|
 |
|
Prispevek: #109 Objavljeno 24.02.2012 23:31:46 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Tudi to se strinjam s tabo. Vendar težko dvomim, da bi v novem avtomobilu našel kakšen rabljen del.
Saj pravim da ni problem. Raje bi videl, da na mojem zamenjajo baterijo in je to to. Vendar ne simobilov servis.
Vendar si pozabil povedat da apple daje nove izdelke samo eno leto. Ostali proizvajalci pa servisirajo telefon kar 24 mesecev. Tako, da se ne tolažit z tem. Vsi so govorili, da je LG jajca od telefona. Sam sem imel sedaj dva LG-ja enga 3d LG-ja še imam in dela ko urca.
Tako da toliko o applih
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #110 Objavljeno 24.02.2012 23:36:30 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
moj ericsson ga 628 tudi še vedno dela… kaj ma to zdaj veze?? 
|
|
 |
|
Prispevek: #111 Objavljeno 24.02.2012 23:40:54 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Nisem rekel da ima kaj veze. Vendar govorim da ima apple le 1 leto garancije, ostali pa dve. Sicer sem nekje v eni avto reviji zasledil, da so Italijani tožili apple glede garancije, saj Italijanski zakoni pravijo, da mora na vse artikle biti 24 mesečna garancija. Apple pa daje svojo 12 mesečno in še dodatno seveda za doplačilo. In je apple izgubil tožbo in moral Italijanom plačati veliko odškodnino. Prav tako mislim da je pri nas omenjeno nekaj o 24 mesečni garanciji?
Jest: Kar se pa tiče avtomobilov če se kaj pokvari, še vedno nazaj dobim svoj avto in ne enga drugega obnovljenega.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #112 Objavljeno 24.02.2012 23:43:34 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
tyros je napisal/a: |
Jest: Kar se pa tiče avtomobilov če se kaj pokvari, še vedno nazaj dobim svoj avto in ne enga drugega obnovljenega. |
ja pa še vedno neveš kako so popravili in kakšne kvalitete so nadomestni deli in če so dejansko sploh zamenjani za nove....??? in si spet v dvomih...
|
|
 |
|
Prispevek: #113 Objavljeno 24.02.2012 23:45:51 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Saj to ni važno. Zamenjane dele ponavadi dobiš na ogled. Drugače pa meni je važno, da avto spet deluje in da je moj in ne avto od nekoga drugega in star 1 leto več kakor moj.
Pa saj to ni važno.Samo ne zdi se mi fer, da ti 5 dni staro stvar zamenjajo za mogoče cca 7 mesecev staro.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #114 Objavljeno 24.02.2012 23:48:05 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
tyros je napisal/a: | Saj to ni važno. Zamenjane dele ponavadi dobiš na ogled. Drugače pa meni je važno, da avto spet deluje in da je moj in ne avto od nekoga drugega in star 1 leto več kakor moj.
Pa saj to ni važno.Samo ne zdi se mi fer, da ti 5 dni staro stvar zamenjajo za mogoče cca 7 mesecev staro. |
pa kaj ti misliš da v njih vstavljajo stare izrabljene baterije,spraskano ohišje... ???konec koncev pa vsak zase ve...
|
|
 |
|
Prispevek: #115 Objavljeno 24.02.2012 23:51:41 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Poglej če je zadeva obnovljena pomeni, da je v telefonu nekaj že uporabljenih delov. Glede na to, da 4s ni ravno dolgo na tržišču, še zadeve ne morejo biti ne vem kako stare, vendar nove niso. Ker če bi zamenjali vse tako kot praviš ti, potem ne vem zakaj kar ne dajo novega telefona komplet v škatli z vsem. Zato ker bodo mojega popravili in ga bo dobil en drug nesrečneš.Ravno v tej temi pa je negdo govoril, da je bil zamenjan telefon popraskan.Tako, da ni vse tako kot praviš.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #116 Objavljeno 24.02.2012 23:55:48 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Jest je napisal/a: | Tega ne more narediti... Oz. je samo dobra volja prodajalca, da ga vzame nazaj. To vlja samo pri nakupu na daljavo (kataloska prodaja, spletna stacuna,...) pa se tam je rok za vracilo precej daljsi od 8 dni... V 14 dneh moras sporociti, da zelis izdelek vrniti, vrniti pa ga moras v 30 dneh... |
Če ti kupiš napačen izdelek ga lahko vrneš oz. zamenjaš za drugo stvar ali €. Tudi v navadni trgovini.
Jest je napisal/a: | Ampak to je samo dobra volja posameznega prodajalca... Zakona, ki bi to predpisoval v Sloveniji ni... |
Potem pa EPLu kapo dol, če to res delajo. Nisem šel brat zakona, ker ponavadi trgovci delajo samo tisto kar morajo. Je pa malo mimo da moraš novo stvar prvi dan nest na servis, ker ne dela. Potem bi mogla bit cena precej nižja, saj si kupil pokvarjeno stvar, plus to da moraš čakat nekaj dni/tednov da popravijo.
tyros je napisal/a: | Skratka ugotovil sem da tudi apple ni več to kar je bil. Na mojem je verjetno zanič baterija. Mislim, da je bil 3gs en najboljših modelov. |
Se strinjam.
_________________ Prijavi se v Dropbox in pridobi 2 GB + 250 MB prostora.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #117 Objavljeno 24.02.2012 23:58:13 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
tyros je napisal/a: | Poglej če je zadeva obnovljena pomeni, da je v telefonu nekaj že uporabljenih delov. Glede na to, da 4s ni ravno dolgo na tržišču, še zadeve ne morejo biti ne vem kako stare, vendar nove niso. Ker če bi zamenjali vse tako kot praviš ti, potem ne vem zakaj kar ne dajo novega telefona komplet v škatli z vsem. Zato ker bodo mojega popravili in ga bo dobil en drug nesrečneš.Ravno v tej temi pa je negdo govoril, da je bil zamenjan telefon popraskan.Tako, da ni vse tako kot praviš. |
jaoooo verjetno gredo določene stvari skozi teste .... najbrž če je baterija (zmatrana) jo nadomestijo z novo ali pa po predpisih določeno ( čas ciklov) in jasno da bo ohišje novo in da ne dobiš spraskanega... @Dejco je pač imel smolo,vprašanje je kako je to pri simobilovem servisu( čez koliko rok je šel preden ga je dejansko dobil on)....
|
|
 |
|
Prispevek: #118 Objavljeno 24.02.2012 23:59:36 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
Tudi jaz se strinjam z vsemi tvojimi trditvami Felix. Potem bom res drugič raje na simobilu rekel če mi prodajo en pokvarjen iphone za pol cene. Pa bom potem pač počakal še teden ali dva da se vrne z popravila.
Saj to je to. Če je baterija zmatrana jo nadomestijo z novo.Se strinjam.Vendar pozabljaš, da če je zmatrana baterija je še mogoče kakšen delček kje v čipovju mjčkeno napihjen. Pa ga ne zamenjajo, ker ne testirajo vsega posebej.
Pa saj sedaj smo že zašli iz vprašanja. Sem pa pričakoval tudi takšne odgovore kot sem jih dobil. Se bom pač sprijaznil z rabljenim telefonom v novi preobleki in ga prodal kot novega 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #119 Objavljeno 25.02.2012 00:07:02 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
|
|
 |
|
Prispevek: #120 Objavljeno 25.02.2012 00:12:22 Re: iPhone 4s - garancija brez računa? |
|
To baje ne drži oz. je bolj izjema kot pravilo. Lahko pa prebereš zakon in poročaš. Sem se spomnil en uporabnik je imel ob nakupu novega iphona zvit sim tray. Rekel je da bo zahteval nov telefon, se mi pa zdi da ga je tudi dobil.
_________________ Prijavi se v Dropbox in pridobi 2 GB + 250 MB prostora.
|
 |