Med inštalacijo Liona mi nikjer ni pokazalo, da lahko formatiram prejše stvari (kot to naredi pri Windowsih). Če pa želim erasat v Disk Utilyti, pa ne morem, ker so okna siva (se jih ne da pritisniti)

| Formatiranje sistema | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Kako pa formatiram primary disk?
Med inštalacijo Liona mi nikjer ni pokazalo, da lahko formatiram prejše stvari (kot to naredi pri Windowsih). Če pa želim erasat v Disk Utilyti, pa ne morem, ker so okna siva (se jih ne da pritisniti)
![]() |
||||||||||||||||||||||||
mislm da morš temu levu blesavmu trik spustit.. naredi še eno particijo na primarnem disku.. potem ti bo pa v inštalaciji dal opcijo kjer izbereš disk utility.
|
||||||||||||||||||||||||
Da bi brisal primary disk, moraš zagnati inštalacijo iz inštalacijskega medija in med samo inštalacijo zagnati disk utility iz menija. Potem ti bo pustil, da brišeš. Če je kaj drugače z Lionom pa ne ne bi vedel.
|
||||||||||||||||||||||||
Zanima, če narediš backup iz Tm se ti sistem postavi v tisto stanje kot je bil nazadnje z vsemi programi itd...?
|
||||||||||||||||||||||||
Naj bi se...
|
||||||||||||||||||||||||
defragmentira samo do 20mb velike file
|
||||||||||||||||||||||||
Hvala, mi je ratalo ! Hvala tudi ostalim ! |
||||||||||||||||||||||||
Hočem formatirat macbook in ponovno naložit OS in negre, enkrat sem to že delal vendar sme čisto pozabo kako...
http://shrani.si/f/B/ur/2v2hDiLU/screen-shot-2012-02-20-a.png tu je slika in me zanima zakaj negre kliknit ? Kaj moram naredit ? lp. |
||||||||||||||||||||||||
Formatiraš med instalacijo.... ko se ti pokaže menubar na vrhu izberi utilities in disk utility. Ne vem kako si mislu formatirat particijo kjer laufa sistem med tem, ko laufa sistem
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Jaz sem si pomagal z urano stranjo Appla.. Pobrskaj malo. Bi bilo pa dobro imeti kakšen vodič na to temo
|
||||||||||||||||||||||||
Jaz sem do sedaj vedno tako naredil:
-zagon z install dvd v pogonu (ali install usb) in tiščanje "alt" -ko se prikažejo opcije izbereš dvd (ali usb) -čakaš -izbereš jezik in klikneš next -zgoraj se pokaže menu, kjer izbereš Utilities->Disk Utility -formatiraš, ko končaš klikneš quit -v oknu kjer izbereš disk po želji klikneš "Customize", če morda česa ne bi instaliral -naprej je bl al manj sam klikanje next in čakanje |
||||||||||||||||||||||||
No super, nekaj takega ja. Ampak pri Lion-u potrebuješ še narediti recovery disk oz usb (ali nekaj podobnega - sem pozabil).
|
||||||||||||||||||||||||
recovery hd se sam naredi
|
||||||||||||||||||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |