Jabuk
Izbira starega ibooka
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.04.2008 16:02:43
Izbira starega ibooka
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej izbiram med dvema ibookoma g3 in sicer:

prvi:
Ibook g3 600MHz
256 MB rama
20GB disk

drugi:
Ibook g3 500MHz
384 Mb rama
10 GB disk
+airport

Prvi me mika zaradi vecjega diska in hitrosti cpu, drugi pa zaradi rama in airport kartice

Rad bi laufal os x 10.4 ce bo slo, pa rabil bi wireless.
Katerega torej?

Hvala za pomoc

To bo moj prvi stik z applom, pa ceprav na starejsem racunalniku(rabim ga za solo, kjer bi polek mac os x uporabljal se ubuntu za c in bash programiranje)
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 17.04.2008 17:12:45
Rajši drugega, saj jst bi ga, te smem vprašat kje si dobil tako ponudbo, ker se tudi sam zanimam za nakup enega starega ibooka.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 17.04.2008 17:19:17
ebay

Problem pri tako starih laptopih je pomoje baterija. Disk pa ram se pomoje data nadgradit z klasicnimi pc moduli, nova baterija pa pride okrog 50€+postnina iz Nemcije
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 17.04.2008 21:27:03
jfk je napisal/a:
ebay

Problem pri tako starih laptopih je pomoje baterija. Disk pa ram se pomoje data nadgradit z klasicnimi pc moduli, nova baterija pa pride okrog 50€+postnina iz Nemcije

Za moje pojme je skoraj brezveze kupovati tako star računalnik. Rajši dodaj in si kupi kakšno novejšo zadevo. Kakšen maš pa budget?

p.s.: če boš naložil tigra in ubuntu, ti bo ostalo zelo malo prostora če vzameš 10gb verzijo.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 18.04.2008 07:53:12
ibooki serije g3 in g4 imajo serijske napake na matičnih platah in samo vprašanje časa je, kdaj ti bo crknil. vzami raje kaj drugega.

http://www.google.si/search?q=ibook+logic+board+problem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 18.04.2008 10:55:37
laku, doma imam imac g3 500MHz 512Mb rama, in to laufa je čisto spodobna mašina še vedno.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 18.04.2008 12:06:45
To bo moj prvi mac. Z Mac OS X sem se srecal, ko sem uporabil predelano verzijo za pc in me je zadeva navdusila. Stvari nisem uporabljal dalj casa, tako da ne vem, ali se bom uspel navadit toliko, da bom lahko "pozabil" na windowse.
Zato ne bi rad pretiraval in kupoval drazjih macbookov, ker za 600€ danes dobis prenosnik z spodobno konfiguracijo...da bi pa na macbooku laufal samo linux, pa si raje omislim pc laptop, ker je mnogo cenejsi; zato kupujem starega maca.
Mislim pa, da ce bi dodal malo rama, bi lahko normalno delal v os x 10.2...nekateri pravijo, da laufajo celo 10.5 (ceprav je vprasanje kaksen je odziv sistema).

Disk bi pa definitivno menjal na vsaj 120gb
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 18.04.2008 12:31:19
luka je napisal/a:
laku, doma imam imac g3 500MHz 512Mb rama, in to laufa je čisto spodobna mašina še vedno.

Vrjamm, sam jest osebno bi kupu novejši računalnik, če bi kupoval zdele. Plus da on ne ve če bi lahko prešaltu iz windowsov, se mi zdi bolj smiseln nakup maca z intelovim procesorjem, ker lahko gor laufaš tut win.

Sej jest tut sam nisem bil prepričan če lahko pozabim na win, zato sm si kupu najprej minija, da vidm pr čem smo. Sam od takrat sm prodau pc in zamenjal par mac-ov.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 18.04.2008 12:40:11
jaz imam ibooka g3 800mhz z 640 mb rama pa je dost počasnejši kot pa je bil g4 1,33 ghz z 512 rama. lahko rečem enkrat počasnejši z mac os 10.4. tale moj ibookec deluje približno kot xp z 800mhz procesorjem in 256 mb rama. no mogoče malo hitreje.

razen 10.4 nisem drugega nič sprobaval. me pa zanima kaj izgubim, če grem na nižje sisteme 10.2 npr., saj bi verjetno na hitrosti kar dosti pridobil.

meni tale ibook zadostuje za povprečno uporabo npr. internet, msn, word, email, pregledovanje kakšnih slik.

moj g3 je tudi en takih, ki imajo tole serijsko napako na matični oz. bolje rečeno na grafičnem čipu. nekaj časa deluje laptop normalno (14dni), potem pa začne štekat, zmrzovat.
na ekranu se pojavijo črte in ekran zmrzne. to je zaradi tega, ker grafični čip izgubi kontakt ( http://geektechnique.org/images/1212.jpg ), saj je pricinan s temi kroglicami. tukaj je en od načinov kako usposobiš ibooka :shock: http://geektechnique.org/projectlab/726/diy-obsolete-ibook-logic-board-repair

sam sem nazadnje segrel čip s hot gunom nato pa sem dodal še aluminijaste ploščice na čip s termalno pasto, da se čip bolj hladi. do zdaj začuda še ni bilo problemov.

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 18.04.2008 16:55:00
men moj g3 700mhz dela odkar ga mam tip top Smile za musko rolat, srfat pa office je spica... baterija mi se vedno zdrzi cca 2 ure Smile Tko da je bil tkrt res best buy Wink
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 18.04.2008 17:30:11
Moj G3 iBook Clamshell z 300 Mhz še tudi vedno diha.Baterija pa zdrži dobro uro
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani