Izbira starega ibooka | |||||
prvi: Ibook g3 600MHz 256 MB rama 20GB disk drugi: Ibook g3 500MHz 384 Mb rama 10 GB disk +airport Prvi me mika zaradi vecjega diska in hitrosti cpu, drugi pa zaradi rama in airport kartice Rad bi laufal os x 10.4 ce bo slo, pa rabil bi wireless. Katerega torej? Hvala za pomoc To bo moj prvi stik z applom, pa ceprav na starejsem racunalniku(rabim ga za solo, kjer bi polek mac os x uporabljal se ubuntu za c in bash programiranje) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Problem pri tako starih laptopih je pomoje baterija. Disk pa ram se pomoje data nadgradit z klasicnimi pc moduli, nova baterija pa pride okrog 50€+postnina iz Nemcije |
|||||
![]() |
|||||
Za moje pojme je skoraj brezveze kupovati tako star računalnik. Rajši dodaj in si kupi kakšno novejšo zadevo. Kakšen maš pa budget? p.s.: če boš naložil tigra in ubuntu, ti bo ostalo zelo malo prostora če vzameš 10gb verzijo. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Zato ne bi rad pretiraval in kupoval drazjih macbookov, ker za 600€ danes dobis prenosnik z spodobno konfiguracijo...da bi pa na macbooku laufal samo linux, pa si raje omislim pc laptop, ker je mnogo cenejsi; zato kupujem starega maca. Mislim pa, da ce bi dodal malo rama, bi lahko normalno delal v os x 10.2...nekateri pravijo, da laufajo celo 10.5 (ceprav je vprasanje kaksen je odziv sistema). Disk bi pa definitivno menjal na vsaj 120gb |
|||||
![]() |
|||||
Vrjamm, sam jest osebno bi kupu novejši računalnik, če bi kupoval zdele. Plus da on ne ve če bi lahko prešaltu iz windowsov, se mi zdi bolj smiseln nakup maca z intelovim procesorjem, ker lahko gor laufaš tut win. Sej jest tut sam nisem bil prepričan če lahko pozabim na win, zato sm si kupu najprej minija, da vidm pr čem smo. Sam od takrat sm prodau pc in zamenjal par mac-ov. |
|||||
![]() |
|||||
razen 10.4 nisem drugega nič sprobaval. me pa zanima kaj izgubim, če grem na nižje sisteme 10.2 npr., saj bi verjetno na hitrosti kar dosti pridobil. meni tale ibook zadostuje za povprečno uporabo npr. internet, msn, word, email, pregledovanje kakšnih slik. moj g3 je tudi en takih, ki imajo tole serijsko napako na matični oz. bolje rečeno na grafičnem čipu. nekaj časa deluje laptop normalno (14dni), potem pa začne štekat, zmrzovat. na ekranu se pojavijo črte in ekran zmrzne. to je zaradi tega, ker grafični čip izgubi kontakt ( http://geektechnique.org/images/1212.jpg ), saj je pricinan s temi kroglicami. tukaj je en od načinov kako usposobiš ibooka :shock: http://geektechnique.org/projectlab/726/diy-obsolete-ibook-logic-board-repair sam sem nazadnje segrel čip s hot gunom nato pa sem dodal še aluminijaste ploščice na čip s termalno pasto, da se čip bolj hladi. do zdaj začuda še ni bilo problemov. LP |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |