Jabuk
FRI
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.08.2011 11:31:20
FRI
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ob brskanju po forumu sem veckrat zasledil, da vas mnogo obiskuje FRI. Zanimajo me predvsem izkusnje iz prve roke, tudi kaj vas recimo moti, ali bi se ponovno enako odlocili, kaksni so profesorji, zanima me pa tudi koliko je matematike a FRI Smile hvala za odgovore Smile
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 07.08.2011 18:01:57
Ker ti še noben ni odgovoril... Smile

Da, šel bi še enkrat... Drugač si poglej forum ter gradivo na www.fri-info.net .

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 07.08.2011 23:01:15
Lahko kumot kej konkretno uprašaš.. tkole na splošno je tezko govort. Prfoxi so tko k povsod, eni super truper dobri, drugi zaguljeni. Splošno se mi zdijo pa kr kul ! Bi se pa še 1x odloču za ta fax, ker me pač tehnika in use kar je povezano z njo veseli in ne gre brez nje Cool
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 07.08.2011 23:46:00
Okej, še moj odgovor:

(Moj odgovor je v veliki meri vezan na mojo izbiro študija: FRI LJ, smer: UNI, program: Programska Oprema)

Sam bi se odločil za drug faks. In to ne zaradi pomanjkanja interesa do študija računalništva. Ampak zaradi dejstva, da me za eno življensko obdobje zanima enostavno daleč preveč stvari ... In sedaj, ko razumem računalništvo, bi študiral še kaj drugega ... "Split personality", bi rekel Freud! Laughing .... Da se zresnim: izbral bi nek drug študij, ker bi ob opravljanju tistega dela bil bl srečen (a pri svojih 19ih za tisti študij niti pod razno nisem imel financ), in zaradi dejstva, da je kruh računalničarja danes pri nas težak. A če te zanima in veseli, to kar delaš, potem ni tako težko ... Je pa res da opažam, da so hardcore programerji in informatiki zadnjih nekaj let pri nas manj cenjeni, kot pa če svoje znanje znaš multidisciplinirati preko ostalih vej gospodarstva: strojništvo, logistika, gradbeništvo, fizika ... Tako znaš povezovati dve navidez nezdružljivi veji znanosti ali gospodarstva. Spoštovanje pri strankah naraste. Zanimivost projektov tudi. Zanimiv si za delodajalce. Plača jasno sledi! - Če razmišljaš, da plača sprva ni pomembna, bo postala pomembna, ko boš tuhtal, kje dobit denar za stanovanje, avto, in ko boš tuhtal kje boš spulil denar za naslednjega Maca. Takrat ugotoviš, da se moraš začeti ceniti bolje. Smile

Sam študij na FRI je kvaliteten natanko toliko, kolikor si ga boš sam naredil kvalitetnega in zanimivega, in upam da z bogato domišljijo potencialne uporabe bodočega znanja sproti tudi nabral dovolj motivacije za uspešno nadaljevanje in končanje študija ... Profesorji so kul! Predmeti so zanimivi. Tisti, ki se ti sprva ne zdijo zanimivi, pa postanejo zanimivi, ko v višjih letnikih ugotoviš, zakaj si jih moral študirati v nižjih letnikih. Tako se velikokrat "ujameš", kako kasneje z bistveno večjo motivacijo študiraš že opravljene predmete. Namreč: predmeti v nižjih letnikih ti dajejo potrebno predznanje za razumevanje predmetov v višjih letnikih. Zato nasvet: Če se boš odločil za FRI, in včasih ne boš vedel, zakaj študiraš predmete kot so Analizo, Diskretne Strukture, Statistiko, Kombinatoriko, Linearno Algebro, ARS1,2, APS1,2 TOR1,2, itd. ... ne tuhtat. Sam uč se! Smile ... Ko boš prišel do Prevajalnikov, Računalniške Grafike, Digitalno Procesiranje Signalov, itd. boš samo še zlagal kockicke ... Kot LEGO kocke. Rolling Eyes ... Povprašal si o matematičnih predmetih. Vsi omenjeni predmeti so 100% matematika, ali pa v veliki meri temeljijo na matematiki! ... Pa ne se bat matematike! ... Matematika na FRI postane fajn in zanimiva šele, ko ugotoviš, kako in kje jo lahko uporabiš. In matematika je potrebna, ker ti mora spremeniti način razmišljanja, da lahko postaneš boljši programer. (Če postaneš tudi boljši informatik ali hardweraš ne bi vedu.) In matematika na FRI ni kompleksna. Gre se le v dovolj globoko, do temeljev, da sploh razumeš, zakaj je danes računalništvo na tej točki, na kateri je.

Za konec še odgovor, ki se ponavadi pojavlja med tovrstnimi FAQ vprašanji: "A se da doštudirat na FRI?". Moj odgovor: Jeap, da se naredit FRI. Z veliko volje in entuziazma še lažje! ... Pa prosim, ne razmišljat ali spraševat, koliko se nek povprečen FRI študent uči za posamezen izpit. Če te računalništvo veseli, potem "5 ur popoldanskega študija" preprosto pomeni "dobro preživet popoldan" ...

Sicer pa: velik sreče pri odločitvi in nadaljnem uspehu ob morebitni odločitivi za študij na FRI.

Če te zanima še kaj za smer UNI-PO, pa kar vprašaj!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani