FRI | |||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
_________________ LP, Misko |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
(Moj odgovor je v veliki meri vezan na mojo izbiro študija: FRI LJ, smer: UNI, program: Programska Oprema) Sam bi se odločil za drug faks. In to ne zaradi pomanjkanja interesa do študija računalništva. Ampak zaradi dejstva, da me za eno življensko obdobje zanima enostavno daleč preveč stvari ... In sedaj, ko razumem računalništvo, bi študiral še kaj drugega ... "Split personality", bi rekel Freud! ![]() ![]() Sam študij na FRI je kvaliteten natanko toliko, kolikor si ga boš sam naredil kvalitetnega in zanimivega, in upam da z bogato domišljijo potencialne uporabe bodočega znanja sproti tudi nabral dovolj motivacije za uspešno nadaljevanje in končanje študija ... Profesorji so kul! Predmeti so zanimivi. Tisti, ki se ti sprva ne zdijo zanimivi, pa postanejo zanimivi, ko v višjih letnikih ugotoviš, zakaj si jih moral študirati v nižjih letnikih. Tako se velikokrat "ujameš", kako kasneje z bistveno večjo motivacijo študiraš že opravljene predmete. Namreč: predmeti v nižjih letnikih ti dajejo potrebno predznanje za razumevanje predmetov v višjih letnikih. Zato nasvet: Če se boš odločil za FRI, in včasih ne boš vedel, zakaj študiraš predmete kot so Analizo, Diskretne Strukture, Statistiko, Kombinatoriko, Linearno Algebro, ARS1,2, APS1,2 TOR1,2, itd. ... ne tuhtat. Sam uč se! ![]() ![]() Za konec še odgovor, ki se ponavadi pojavlja med tovrstnimi FAQ vprašanji: "A se da doštudirat na FRI?". Moj odgovor: Jeap, da se naredit FRI. Z veliko volje in entuziazma še lažje! ... Pa prosim, ne razmišljat ali spraševat, koliko se nek povprečen FRI študent uči za posamezen izpit. Če te računalništvo veseli, potem "5 ur popoldanskega študija" preprosto pomeni "dobro preživet popoldan" ... Sicer pa: velik sreče pri odločitvi in nadaljnem uspehu ob morebitni odločitivi za študij na FRI. Če te zanima še kaj za smer UNI-PO, pa kar vprašaj! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |