Jabuk
iPhone - problem z odklepom - Gevey SIM
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.08.2011 18:48:39
iPhone - problem z odklepom - Gevey SIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ta forum obiskujem že zelo dolgo, še od časa ko sem imel iphone 2g, do sedaj nisem imel težav, oz. sem znal rešiti se iz zagate, zdaj pa bi res potreboval pomoč, saj bom izgubil živce Smile

Imam iphone 4, 16GB model iz Hrvaške; od februarja sem ga imel na 4.0.2 verziji, nakar sem se (zaradi malo počasnejšega delovanja) odločil posodobiti na 4.3.3; kar sem tudi storil; lepo jailbrekal in vse, nabavil tudi Gevey turbo sim (upam da sem pravilno napisal, je v rumenem zavojčku).

Problem se pojavi, ko mi v navodilih piše da bi moral najprej potegniti en mod preko cydie, kar pa ne morem, saj telefon noče na internet, oz. se poveže z domačim wi-fi routerjem (sem ga že resetiral, spremenil nastavitve in vse) se poveže gor, ko grem v cydijo ali v safari napiše da ni povezave, oz. da internet ni mogoča (sem dodal slike). Če dam not Gevey mod (ali kako se reče temu) mi SIM kartice NE zazna (NO SIM - napiše)... sedaj pa me zanima kje sem naredil napako? ali se da še kako rešiti to?

Torej če dam not samo SIM, mi napiše: No Service, če dam GEVEY sim in mojo sim pa napiše: NO SIM.

Moj operater je SiMobil, ampak iPhone ni kupljen pri simobilu.

Poskusil sem že:
-2 verziji za odklep, nobena ni delovala
-se povezati na drugi wi-fi, žal tudi ni delovalo

Ker nisem več najmlajši, lepo prosim če mi lahko kdo čimbolj po domače pomaga, hvala vam za pomoč!

Version: 4.3.3 (8J2) - ta iz foruma tukaj
Modem Firmware: 01.59.00

Enkrat sem odklenil kot kaže na forumu, enkrat pa s pomočjo tega posnetka: http://www.youtube.com/watch?v=hU9CdpsJ5PE

Če moram še dodati kaj informacij mi prosim povejte
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 05.08.2011 18:56:58
Če se ne motim tvoj modem firmware podpira unlock z ultrasn0w. Poskusi še enkrat restorat z isto verzijo ( tole iz foruma) in potem iz cydie namesti ultrasnow. SIM daj simobilov not, brez gevery-a.

Nazadnje urejal/a Ladek1338 Pet 05. Avg 2011 18:59; skupaj popravljeno 1 krat
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 05.08.2011 18:59:07
Za modem firmware 01.59.00 ne potrebuješ gevey sima: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253

Zna pa biti, da ti ravno zaradi tega starega basebanda wifi ne dela (čeprav mi je čudno). A na 4.0.2 ti je wifi normalno delal?

Sicer pa lahko odklep (ultrasn0w) naložiš tudi brez wifi-ja.
http://jaxov.com/2011/05/download-ultrasn0w-1-2-3-deb-file-to-unlock-iphone-4-3gs-on-ios-4-3-3-offline/
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.08.2011 18:59:10
Model je glih napisal, da se Cydia noce povezat,... Very Happy
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 05.08.2011 19:10:27
Hvala za takojšen odziv!

Ladek1338, bi naredil to, pa mi Cydije ne poveže na intertnet, sem dodal prej sliko. Wi-fi pa mi je prej deloval normalno, še danes dopoldan.

mikrohard, ko si namestim iPhone explorer 8, bi moral iti v --> Location: /var/root/Media/Cydia/AutoInstall ampak ko pridem do mape Media, mi v njej ne najde ničesar.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.08.2011 19:21:58
Tam notri premaknes datoteke, ki si jih downloadal,... V tvojem primeru ultrasn0w.deb ...
Jabuček

Jabuček

Kraj: Kranj
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 05.08.2011 20:41:41
Ustvarit moraš dve mape Cydia/AutoInstall.V AutoInstall das .deb datoteko nato restataš telefon.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 05.08.2011 21:04:23
@imihas: Kot so ti že povedali... če mape ne najdeš, jo ustvari (bodi ZELO pozoren na velike začetnice).
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.08.2011 21:09:15
Hvala vam! deluje, sem usttvaril mapi in sedaj se je omrežje sprostilo na simobil 3g + wi-fi deluje normalno! hvala še enkrat Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani