čudno obnašanje sistema | |||||||||||
Imam macbooka nekaj tednov (2?) in do včeraj je vse delalo super-fino-fajn, od takrat pa se težave kar kopičijo. Najprej ni delovalo preklapljanje aplikacij cmd-tab, kar je nekako rešil reboot (po katerem se je spet pojavil tisti zvok ob bootu, ki se ne bi smel). Nato se ni šlo odlogirat (menu bar je zginil, pol pa se je vse vstavilo; sistem pa je odziven!), potem se ni pravilno zbudil iz sleepa, sedaj pa ga ne gre ugasnit (spet se zatakne, ko izgine menu bar). Mi je malo dvignilo pritisk, pa sem hotel kar killat vse iz Terminala, vendar sem ugotovil, da mi noče sprejet superuser gesla - je to normalno? Preden so se težave pojavile, sem se malo igral s sambo in sicer, da mi avtomatsko ob zagonu mounta diske iz PCja, ter z VNCjem (Chicken VNC nekaj), kaj drugega na računalu nisem počel. VNC sem sicer že odinštaliral, mountanja pa še nisem izklopil. Bi to lahko bil vzrok (npr, da je PC off in se ne more povezat)? Bom probal jutri. Trenutno me bolj skrbi, da mi noče sprejet superuser gesla v Terminalu. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
V Disk utility-ju označi tvoj disk in klikni "repair permissions" ko konča zapri program in odpri v istem menuju "startup disk"... izberi tvoj disk in klikni "reboot" Ko se računalnik ugasne pritisni in drži cmd+alt+s "sinle user mode" najprej vtipkaj:
počakaj da konča in pol vtipkaj
to ti omogoči pisanj na disk... nato vtipkaj še
pusti da dokonča... pol pa še
Upam da rešiš kaj s tem. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() Sem šel to skozi in zaenkrat špila vse OK! Hvala! edit: edino superuser še zmeraj ne dela iz terminala ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
v terminalu vtipkaš:
(enter) vpraša te za geslo... vpišeš in enter... btw ne vidi se * ali pikic pri vpisu gesla... to je normalno... Kaj pa ti javi ko to narediš? |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Pomoje je poizkušal s komando su. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Sej je isto... Če so "permissions" poštimani na sistemu bi moralo delat... Sem pa že imel par ljudi, ki jim probleme dela ker ne kaže *** pri tipkanju gesla hehe |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() S "su" sem probal, ja.. Pa po vpisu gesla napiše samo "Sorry" in vrže v naslednji line. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() LOL |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |