Zdravo!
Imam macbooka nekaj tednov (2?) in do včeraj je vse delalo super-fino-fajn, od takrat pa se težave kar kopičijo.
Najprej ni delovalo preklapljanje aplikacij cmd-tab, kar je nekako rešil reboot (po katerem se je spet pojavil tisti zvok ob bootu, ki se ne bi smel). Nato se ni šlo odlogirat (menu bar je zginil, pol pa se je vse vstavilo; sistem pa je odziven!), potem se ni pravilno zbudil iz sleepa, sedaj pa ga ne gre ugasnit (spet se zatakne, ko izgine menu bar). Mi je malo dvignilo pritisk, pa sem hotel kar killat vse iz Terminala, vendar sem ugotovil, da mi noče sprejet superuser gesla - je to normalno?
Preden so se težave pojavile, sem se malo igral s sambo in sicer, da mi avtomatsko ob zagonu mounta diske iz PCja, ter z VNCjem (Chicken VNC nekaj), kaj drugega na računalu nisem počel. VNC sem sicer že odinštaliral, mountanja pa še nisem izklopil. Bi to lahko bil vzrok (npr, da je PC off in se ne more povezat)? Bom probal jutri. Trenutno me bolj skrbi, da mi noče sprejet superuser gesla v Terminalu.

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si
Kontakt
Na vrh strani